Машинно почистване с Бардал 360
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Мнение от veso_hds » 09 Мар 2022 16:38
Димитър, не се занимавайте с глупости.Просто рециклирайте четирите дюзи, както са ви казали по-горе колегите.Мисля, че вашите дюзи са Бош и рециклирането им не е проблем в България.Двигателят 1CD-FTV е стар, километрите незнайно колко и никаква добавка няма да възстанови износените части.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
veso_hds
Димитър
veso_hds
- Димитър
- Автомобил: Тойота Корола Версо
Мнение от Димитър » 11 Мар 2022 17:28
Днес ми предложиха от сервиза да подменим само една от дюзите която ми е проблемната,но също така ми казаха да си намеря и втора ръка и по възможност от Англия да е защото там горивото за сега е най-добро.Споменаха ми също така че тези рециклажи небили едни от най надеждните,тъй като доста кирайски части има в Б-я че майсторите работили искат неискат с тях.Доста добри оригинали били.Мисля да се доверя на сервиза и да си намеря английска дюза и да се подмени.А доколкото до добавки вече ще гледам с друго око към тях,защото май те ме доведоха на тоя хаус
Димитър
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 588 пъти
Мнение от mapamop » 11 Мар 2022 21:21
Кой и каква гаранция ще ви даде че "новата" (за вас че не сте я виждал) дюза ще е в по-добро състояние от вашата? Това като вземем предвид годините евентуално пробега на вашият автомобил и на донора.
Не е невъзможно да е по-добре, но на масата има и обратният вариант. Отделно колко ресурс е останал в тази дюза?
Аз отсвирих един сервиз който ми каза че съм луд да сменям 4 амортесьора за първично вграждане, че "били най-доброто". Да ама бяха на 16 години и като ги свалиха се свиваха на ръка като детски акордеончета.
Не е невъзможно да е по-добре, но на масата има и обратният вариант. Отделно колко ресурс е останал в тази дюза?
Аз отсвирих един сервиз който ми каза че съм луд да сменям 4 амортесьора за първично вграждане, че "били най-доброто". Да ама бяха на 16 години и като ги свалиха се свиваха на ръка като детски акордеончета.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
mapamop
- Димитър
Мнение от Димитър » 23 Мар 2022 20:19
Здравейте колеги,след дългото лутане по сервизите,реших да заредя от Лукойл обикновена нафта без никакви добавки които до момента съм слагал,като БАРДАЛ БДЦ,и БАРДАЛ КЛИНЪР ИНЖЕКТОР,и проблемната дюза взе че стойностите и се подобряват от +2,5/2,9 вече стана на +2,035.Сега ще сваля и ЕГР клапана да почиста както го дават и мисля да почиста и SCV клапана,макар че налягането в рейката е добро 32 Mpa
Димитър
- Димитър
Мнение от Димитър » 23 Мар 2022 20:22
Извод от добавките;Качват всичката мръсотия от резервоара към филтъра(макар и оригинален)ГНП - то и хоп към дюзите.Никакви добавки повече!Това е нож с две остриета
Димитър
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru