Потропване на Corolla

Аватар
aleksbr

Мнение от aleksbr » 08 Окт 2007 21:15

КОЛКОТО ДО ТРЕСЕНЕ НА ВОЛАНА НАТИСКАИ ПО ЗДРАВО СПИРАЧКАТА НЕ Я ГАЛИ И АКО ПАК ТРЕСЕ СИ ПРОВЕРИ ДИСКОВЕТЕ,ПОДХОДЯЩИ ЛИ СА НАКЛАДКИТЕ КОИТО СИ ПОСТАВИЛ И НАИ ВЕЧЕ ПРЕДНИЦАТА ДАЛИ НЕ СЕ Е РАЗПАДНАЛА.
ПРИ НОВАТА Е11 ТРЕСЕНЕ ИМА ПРИ ГАЛЕНЕ НА СПИРАЧКАТА МЕЖДУ 140 И 160 км/ч ДОКАТО ПРИ СТАРАТА МЕЖДУ 90 И 120 км/ч.
СМЕНИХ ВСИЧКО ПО ПРЕДНИЦАТА/ОКАЧВАНЕ-ТАМПОНИ НА НОСАЧИТЕ,ДИСКОВЕ НА СПИРАЧНАТА СИСТЕМА И АМОРТЕСЬОРИТЕ/ УСПОКОИ СЕ ЗА МАЛКО ВРЕМЕ И ПАК ЗЕ ДА КАПРИЗНИЧИ.СЛЕД СМЯНА НА НАКЛАДКИТЕ С ДРУГ ПРОИЗВОДИТЕЛ ТРЕСЕНЕТО ДОСТА ЗАГЛЪХНА НО ПАК ГО УСЕЩАХ.

Аватар
dap

Мнение от dap » 08 Окт 2007 22:57

за скороста си прав само че при мен тресе когато скоча на спирачката ако я галя си намаля нормално.искам да си оправя карето и ще видим после да ли наистина е от криви дискове или от нещо друго . също ми каза майстора че тропането може да е от спирачните апарати , имало малко луфт при тях ..... ама на мен не ми се струва да е от там тропането

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 09 Окт 2007 00:38

Tova sa tochno krivi diskove.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Wish1981
Обратна връзка:

Мнение от Wish1981 » 13 Окт 2007 14:33

Ай здравейте пак.Относно потропването на Королата rolleyes.gif .Ми заведох я на майстор той я прегледа човека и диагнозата беше:задни тампони на носач,единия шарнир и скъсано маншонче на полуоска.Такааа, пак ставам досаден може би, и ще ви помоля да ми препоръчате някой магазин за авточасти, откъдето мога да ги взема тия чудесий, и да са здрави, и да не ми смъкнат кожата от гърба.Много искам а? laugh.gif laugh.gif laugh.gif .Благодаря предварително wink.gif .
Toyota Corolla 1.3 12v :)

Caesar

Мнение от Caesar » 13 Окт 2007 15:36

Пази се от калпави части нищо че са евтини. Пак излиза скъпо и като пари и като време и нерви.
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=4017
Toyota Carina E Liftback 1.6,
116ps, 4A-FE, 1994

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 13 Окт 2007 18:26

Wish1981 написа:Ай здравейте пак.Относно потропването на Королата rolleyes.gif .Ми заведох я на майстор той я прегледа човека и диагнозата беше:задни тампони на носач,единия шарнир и скъсано маншонче на полуоска.Такааа, пак ставам досаден може би, и ще ви помоля да ми препоръчате някой магазин за авточасти, откъдето мога да ги взема тия чудесий, и да са здрави, и да не ми смъкнат кожата от гърба.Много искам а? laugh.gif laugh.gif laugh.gif .Благодаря предварително wink.gif .
А,здравей пак! Ти луд ли си да сменяш втулки на заден носач,тия Короли изобщо не износват предница,та камо ли задница!Тропа ли отзад?По въпроса за шарнира-имаш 1 единствен сериозен вариант-ТМ Ауто,там шарнирът е на цена 130 лева оригинален японски,т.е. сменяш го сега и повече никога няма да го смениш,по въпроса за маншончето-и аз ги смених 2-та маншона преди години-безсмислено е да се взимат от ТМ-Ауто,няма да ти споменавам цената,за да не изпаднеш в шок,но си вземи маншон от някакъв магазин за японски авточасти/моят маншон е от Арабите,струваше 15 лв./.

Wish1981
Обратна връзка:

Мнение от Wish1981 » 14 Окт 2007 08:42

Май не си разбрахме (или аз съм индиянец) втулките са на предните носачи но са задни (щото имало странични и задни на тоя носач по думите на майстора) и са нек'ви сплескани от горната страна.Не тропа отзад.Откакто смених и двата амортесьора "спи".Благодаря много за информацията.
Toyota Corolla 1.3 12v :)

shirosama

Продължава да тропа и скърца нещо

Мнение от shirosama » 20 Окт 2007 22:42

Вече не знам какво да направя- особено след смяната на "биалетките" пак тропа и скърца нещо и майсторите не знаят какво е? При неравности и бавно движение особено при завои скърца и тропа страшно!

Аватар
dap

Re: Продължава да тропа и скърца нещо

Мнение от dap » 21 Окт 2007 07:47

shirosama написа:Вече не знам какво да направя- особено след смяната на "биалетките" пак тропа и скърца нещо и майсторите не знаят какво е? При неравности и бавно движение особено при завои скърца и тропа страшно!
да не би да имаш моя проблем . аз като карам бавно и особено в завой тропа да си е.е,на мен ми казаха че е от карето на кормилния прът.по горе в темата коментирахме biggrin.gif

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 21 Окт 2007 18:52

shirosama написа:Вече не знам какво да направя- особено след смяната на "биалетките" пак тропа и скърца нещо и майсторите не знаят какво е? При неравности и бавно движение особено при завои скърца и тропа страшно!
Къде ги намирате тези гениални майстори,които ви карат да си смените цялата ходова част,която е здрава,и след това ви казват,че не знаят от къде е тропането.А ти си плащай за части и за труд ако си нямаш друга работа.

Аватар
aleksbr

Мнение от aleksbr » 21 Окт 2007 19:29

dap написа:
да не би да имаш моя проблем . аз като карам бавно и особено в завой тропа да си е.е,на мен ми казаха че е от карето на кормилния прът.по горе в темата коментирахме biggrin.gif
Карето на кормилния прът тропка при неравност в завои почти не се обажда.Последната ми авария с него бе силно затягане на волана.Еднота му рамо бе направо клеясало.Раздвижих го със спирачна течност,смазах го и му направих гореспоменатия ''маншон''.

Аватар
dap

Мнение от dap » 21 Окт 2007 19:44

aleksbr написа:
dap написа:
Карето на кормилния прът тропка при неравност в завои почти не се обажда.Последната ми авария с него бе силно затягане на волана.Еднота му рамо бе направо клеясало.Раздвижих го със спирачна течност,смазах го и му направих гореспоменатия ''маншон''.
Добре а при мен какво се чува тогава при завой.аз го чувам най много когато правя завой.Възможно ли е и задните втулки на носача да са се разбили ?

Аватар
aleksbr

Мнение от aleksbr » 21 Окт 2007 19:48

Карето се демонтира лесно свали го и провери дали има луфтове ако не могат да се усетят на място.Един такъв преглед никак не е излишен.

Аватар
aleksbr

Мнение от aleksbr » 21 Окт 2007 19:52

Колкото до втулки на носача,те също тропат наи вече при неравност и лесно се проверяват ако колата се вдигне на подемник.

Аватар
dap

Мнение от dap » 21 Окт 2007 19:55

през последните месеци съм ходил най малко 3пъти на стенд , 2 в сервизи да видат от къде тропа и всички ми казват ти добре ли си е момче главата ти тропа,тая кола е по здрава и от нова. да ама като тръгна по павета и тропа да си е.е м....та.

Публикувай отговор