МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ПОСТАВЯТ ДЖАНТИ 13
МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ПОСТАВЯТ ДЖАНТИ 13
Имам две джанти от COROLLA 1986 заедно със зимните гуми които са на около 5к но са 13 цола.По книга на COROLLA 1998 дават само 14 цола и деиствително на предните не могат да се монтират пречи спирачният апарат,но на задните пасват.
Мога ли да използвам тези джанти през зимата?
Мога ли да използвам тези джанти през зимата?
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
aleksbr,просто не знам как да ти отговоря!
На мен и през главата не би ми минало да правя такива анти-логични еквилибристики.Честно ти казвам,ти ме шокира с тоя въпрос,какво да ти кажа,то всичко става,става и да си обуеш обувки с един номер по-малки и да ходиш,но ще ти стягат,та ако искаш колата ти да бъде клоунът на пътя с по-големи предни и по-малки задни гуми,го направи.Но ако все пак се осъзнаеш и разбереш,че не караш Москвич 12-ка Дефорсиран,на който можеш да му сложиш гуми от Газ-ка,защото такива имаш,и ще му станат най-вероятно,по-нормално е да отидеш в някой гуми-център,да им кажеш да сменят летните гуми със зимни на същите джанти,с които сега караш.

TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
При условие, че физически влиза в мястото - значи МОЖЕ.
Против този монтаж са следните факти:
1.Минималния размер на джантата обикновенно се определя от размера на спирачните апарати - затова не можеш да сложиш тези джанти на предните главини.
2. Променяш поведението на автомобила в завой - различно сцепление, еластичност, и здравина на борда.
3. При различни гуми ABS(по старите модели) няма да работи оптимално, защото ще се съобразява с най слабо държащата гума.
За визуалния ефект тип 'селско ферари' няма да говорим
Общо взето - не рискувай.
Ако нямаш възможност за комплект джанти - сменяй гумите и си свиркай..
Против този монтаж са следните факти:
1.Минималния размер на джантата обикновенно се определя от размера на спирачните апарати - затова не можеш да сложиш тези джанти на предните главини.
2. Променяш поведението на автомобила в завой - различно сцепление, еластичност, и здравина на борда.
3. При различни гуми ABS(по старите модели) няма да работи оптимално, защото ще се съобразява с най слабо държащата гума.
За визуалния ефект тип 'селско ферари' няма да говорим

Общо взето - не рискувай.
Ако нямаш възможност за комплект джанти - сменяй гумите и си свиркай..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
По книга дават три размера за COROLLA 165/70 14,175/65 14 и 185/65 14.Налага се да ползвам високи гуми поради участъци на пътя,които едва ли някога ще видят асфалт/черен път близо до границата/ и е събитие ако мине снегорин поне да проправи път.ugabuga написа:zimnite gumi vinagi shte sa po malko ustoichivi na zavoi ot vsiaka druga guma, osobeno puk ako sa takiva tunki
Каква трябва да е гумата за да преодолява по лесно снега тясна 165 или широка 185 и при кой размер е по малък разхода на гориво?
165aleksbr написа:По книга дават три размера за COROLLA 165/70 14,175/65 14 и 185/65 14.Налага се да ползвам високи гуми поради участъци на пътя,които едва ли някога ще видят асфалт/черен път близо до границата/ и е събитие ако мине снегорин поне да проправи път.ugabuga написа:zimnite gumi vinagi shte sa po malko ustoichivi na zavoi ot vsiaka druga guma, osobeno puk ako sa takiva tunki
Каква трябва да е гумата за да преодолява по лесно снега тясна 165 или широка 185 и при кой размер е по малък разхода на гориво?
165