Днес за пореден път страдах от " студа в колата". Сутринта карах по магистралата при -10 и лявата ми ръка и рамо буквално ме боляха от студ! Духа от сглобката на вратат - точно, където свършва кората и започва рамката за стъклото. Към пловдив стана - 4 и спря да ме боли от студ . След това пак отиде на -6 и отново измръзнах.metoyo написа: ↑08 Мар 2022 11:05 Королата е с най-неефикасното затопляне на купето от над 20-годишното ми използване и возене в различни марки автомобили. Докато не се затопли купето/ поне 20 мин работа на парното/ на шофьорското място усещам от лявата ми страна лек хладен полъх, на каквато и да е настройка на струята и позицията на обдухване, а от отворите излиза топъл въздух. Друг недостатък за мен е, че няма опция, когато духа на предното стъкло или предно стъкло и крака, да не духа и от централните/предни отвори, а само от левия и десния. Въпреки, че не съм зиморничав, доста ми е некомфортно докато не минат 20-те минути.
За мен е абсурдно кола 2021 година да и се потят стъклата като завали сняг или дъжд, да духа от сглобките като Жигулито дето имахме 80те години, шума в купето да ти докарва главобол при дълго магистрално шофиране. Чистачките да са фабрично криви рамена и да не притискат добре в горно положение. Да няма пръскалки на фаровете, които да мият и радара отпред и в сняг да ми пищи на умряло, че трябва да спра, а това да не е възможно в рамките на 30мин - като китайско мъчение е! Спирам , чистя, и след 15 мин пак. И най- лошото е , че и фаровете изчезват зад плътен слой мокър сняг! За това се превръща в много опасен автомобил, но четейки тук и други форуми явно аз карам различна корола....