Toyota Yaris XP21 /2020 - / - информация, мнения и личен опит с модела
-
- Получена благодарност: 42 пъти
Toyota Yaris 2020
Тази седмица изследвах всяка сутрин стартирането на ДВГ, което съм описал тук - viewtopic.php?p=398840#p398840
ДВГ работи точно 1:50мин, като слухово забелязвам три етапа - до 0:40мин двигателя работи с най високи обороти, след това ги понижава и ги задържа до 1:40мин, следва още едно понижаване за 0:10мин (общо 1:50мин) и след това атомобила го гаси.
Времената са засичани при температури от 6°C до 11°C и са винаги до секундата еднакви.
ДВГ работи точно 1:50мин, като слухово забелязвам три етапа - до 0:40мин двигателя работи с най високи обороти, след това ги понижава и ги задържа до 1:40мин, следва още едно понижаване за 0:10мин (общо 1:50мин) и след това атомобила го гаси.
Времената са засичани при температури от 6°C до 11°C и са винаги до секундата еднакви.
Преди светът се управляваше от умните. И това беше много жестоко. Умните принуждаваха простите да учат. На простите им беше тежко..
Yaris XP13 1NZ-FXE - ex
Yaris XP21 M15A-FXE
Yaris XP13 1NZ-FXE - ex
Yaris XP21 M15A-FXE
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Toyota Yaris 2020
Съгласен съм. Седнах в ТМ Ауто в Яриса новия и ми направи впечатление,че е малко тесен,а не съм висок,нито дебел. Особено като седнах отзад като че ли е тесен. Старият ми се струва по-просторен. И красив, но това е мое предпочитание. Някои забележки имам и към качеството на материалите- пластмасите и тапицериите, отново мисля,че старият е по-добър и в това отношение. Не съм сядал в новото Поло, но мисля,че е по-просторно.scooby doo написа: ↑14 Окт 2021 20:17 А сравнено с предишния Ярис(ХР13) направило ли Ви е впечатление тавана да е една идея по-нисък в новия? Аз съм висок и първото ми усещане веднага, като седнах бе точно такова, при идентични настройки на седалката.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
Toyota Yaris 2020
Подлакътник някой да има?
Днес ми казаха, че не мога да си го добавя, не се предлагало като опция, а виждам видеа на яриси с такъв.
Днес ми казаха, че не мога да си го добавя, не се предлагало като опция, а виждам видеа на яриси с такъв.
-
- Автомобил: Toyota Corolla 1.6 e210
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Toyota Yaris 2020
За бензиновите няма подлакътник, мисля и в най високото оборудване както и климатика е само с врътки, нашият ярис го взехме преди два дена и относно подлакътника поръчах от Алиекспрес, но след месец два ще мога да кажа дали е добър
Toyota Corolla 1.6 e210
Toyota Yaris 2020
Честито!
Явно да, защото иначе защо да не го продават.
Може ли на лични линк?
Снощи и аз там гледах.
Вашата дойде ли в срок?
Колко време след обаждането, че вече е в производство си я вземахте?
Защото и такова обаждане очаквам, но нищо не ме ориентира то, а само предупреждението, че yaris винаги закъсняват.
Явно да, защото иначе защо да не го продават.
Може ли на лични линк?
Снощи и аз там гледах.
Вашата дойде ли в срок?
Колко време след обаждането, че вече е в производство си я вземахте?
Защото и такова обаждане очаквам, но нищо не ме ориентира то, а само предупреждението, че yaris винаги закъсняват.
Здравейте колеги. От има-няма пет дни съм собственик на един хибрид и има подлакътник.
Вероятно всичко зависи от типа задвижване и нивото на оборудване. Тъпо е, че дори не са предвидили възможност за ъпгрейд по желание, освен козметични.
Yaris Hybrid XP210
Честито! Много безаварийни километри!
За колко време от поръчката дойде?
Хибридите имат, но бензина не, като и не се предлага като опция за поръчка за тях. Наистина опциите за "ъпгрейд" са чисто козметични.
Странно, щом имат за модела, но политика.
За колко време от поръчката дойде?
Хибридите имат, но бензина не, като и не се предлага като опция за поръчка за тях. Наистина опциите за "ъпгрейд" са чисто козметични.
Странно, щом имат за модела, но политика.
Последно промяна от Akima на 28 Фев 2022 17:26, променено общо 1 път.
Причина: Съкратен цитат на последователни мнения.
Причина: Съкратен цитат на последователни мнения.
Благодаря!
Беше дошла още септември, но нещо се обърка с финансирането и късметът излезе на друг. След това оставих капаро и ми запазиха всички ценови условия, като дадоха срок началото на март 2022. Но пристигна началото на февруари.
Беше дошла още септември, но нещо се обърка с финансирането и късметът излезе на друг. След това оставих капаро и ми запазиха всички ценови условия, като дадоха срок началото на март 2022. Но пристигна началото на февруари.
Yaris Hybrid XP210
Еха, значи има надежда и за по-ранни доставки.
Вдъхнахте надежда!
Аз съм на няма месец от поръчката....
Вдъхнахте надежда!
Аз съм на няма месец от поръчката....
Нашите автомобили TOYOTA - /2004-2022/
Здравейте,
Поръчахме Ярис 1.5 VVi CVT 125 к.с. Chic от Тойота, гр. София - Цариградско шосе. От там казаха, че ще я доставят до 4-5 месеца. Смятате ли, че ще има забавяне, а също възможно ли е по - ранна доставка?
Някой притежава ли вече този автомобил? Ако да, какви са мненията?
Освен 400 лв. за обслужване на година - масла и филтри за около 15-20 х.км., други разходи за консумативи заплащат ли се?
Гаранцията за 5 години и 10 Години с Toyota Relax - каква е разликата между двете, ако има такава?
Все още смятам, че направихме грешка , че не избрахме хибридната версия на базовото оборудване, а избрахме бензинова с по - високо оборудване. Вие какво мислите?
Благодаря на всеки проявил търпение да прочете и сподели мнението си!
За нас - ние сме младо семейство (5 години под 30-те
) без дете, но с Френски булдог. Това ще е основният ни автомобил за момента. Обичаме да пътуваме много с кола и често го правим. Докато чакаме тойотата се движим с Опел корса 2007, ръчна с.к. 84 к.с., която всъщност беше първата ми кола. Службата и вече е около 4 години и ми съсипа нервите.
Поръчахме Ярис 1.5 VVi CVT 125 к.с. Chic от Тойота, гр. София - Цариградско шосе. От там казаха, че ще я доставят до 4-5 месеца. Смятате ли, че ще има забавяне, а също възможно ли е по - ранна доставка?
Някой притежава ли вече този автомобил? Ако да, какви са мненията?
Освен 400 лв. за обслужване на година - масла и филтри за около 15-20 х.км., други разходи за консумативи заплащат ли се?
Гаранцията за 5 години и 10 Години с Toyota Relax - каква е разликата между двете, ако има такава?
Все още смятам, че направихме грешка , че не избрахме хибридната версия на базовото оборудване, а избрахме бензинова с по - високо оборудване. Вие какво мислите?
Благодаря на всеки проявил търпение да прочете и сподели мнението си!
За нас - ние сме младо семейство (5 години под 30-те

Последно промяна от Akima на 09 Мар 2022 15:22, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Търсачката.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Търсачката.
-
- Автомобил: Toyota Corolla 1.6 e210
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Ами колата е супер само съм я пробвал из града, но със сигурност за дълги пътувания ще е по конфортна от предните поколения позицията на стоене е по ниска, въпреки че аз с ярис 2012 съм си пътувал 5 г и ми беше супер, а относно хибрид или бензин, най вече зависи дали ще се правят много км градско там е най вече ползата на хибрида, но като ще е основна кола вероятно извънградско и магистрала ще са повече така че по правилбия избор си е бензина, това е мое мнение ще има и противоположни
Toyota Corolla 1.6 e210
За хибрид и бензин ще има полюсни мнения.
Моята е поръчана за изцяло градска кола, а е чист бензин.
Относто поръчките... мен ме предупредиха само за закъснение до 2м от посочената дата, която е 5.5м от поръчката, но не и за по-ранно пристигане, а поръчката е от преди на почне войната.
Преди 2 дни се чух с дилърката като и те нямат информация до колко и как ще повлияе отбстановката на произвовството и доставките.
За сега идват безпроблемно явно, защото днес видях 3 нови Тойоти да регистрират в КАТ Варна.
Моята е поръчана за изцяло градска кола, а е чист бензин.
Относто поръчките... мен ме предупредиха само за закъснение до 2м от посочената дата, която е 5.5м от поръчката, но не и за по-ранно пристигане, а поръчката е от преди на почне войната.
Преди 2 дни се чух с дилърката като и те нямат информация до колко и как ще повлияе отбстановката на произвовството и доставките.
За сега идват безпроблемно явно, защото днес видях 3 нови Тойоти да регистрират в КАТ Варна.
- LEXUS
Защо, какво ви ядосва Корсата?
Докато чаках хибрида имах някакви илюзии относно прехода на батерия. После четейки мнения и ръководството бях “попарен”, че батерията ще ползвам само за тръгване и лутане из паркинга, търсейки място.
Каква е реалността след ползване вече един месец. Колата се държи изключително добре и интелигентно превключва между двата двигателя. Ползвам я основно за градска кола и ако не настъпвам газта и карам с до 50 км/ч икономията е голяма. Особено в задръстванията се представя чудесно. Стигал съм до 80% ползване на електричество. Тези дни ще заредя с бензин и ще мога да дам точен разход на километър градско.
Каква е реалността след ползване вече един месец. Колата се държи изключително добре и интелигентно превключва между двата двигателя. Ползвам я основно за градска кола и ако не настъпвам газта и карам с до 50 км/ч икономията е голяма. Особено в задръстванията се представя чудесно. Стигал съм до 80% ползване на електричество. Тези дни ще заредя с бензин и ще мога да дам точен разход на километър градско.
Yaris Hybrid XP210
- LEXUS
Мисля,че просто си разбрал погрешно. Според мен се има предвид,че движение само на батерия се осъществява в тези режими, но практически електромоторът, респективно батерията се ползват многократно по време на движение, в съчетание с двигателя или не, в зависимост от много фактори и изисквания относно желаната моментна мощност, икономия и т.н.. Просто компютърът разпределя енергийните потоци съобразно изискванията на шофъора и факторите на средата.