Затъмнени стъкла
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Затъмнени стъкла
А на стъкло със залепено фолио какъв номер има след Е?
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Затъмнени стъкла
?! Няма такова заводско ...
За какво ли писах толкова...
Има тонирани заводски, които имат същите маркировки, след като са минали одобрение...
Та и затова е лесно установяването на несъответствие. Ако имаш фолио - трябва да преминеш допълнително одобрение/сертификация за да ти е редовен автомобила...
А наличието на фолио се установява лесно и без техническо средство..
За какво ли писах толкова...

Има тонирани заводски, които имат същите маркировки, след като са минали одобрение...
Та и затова е лесно установяването на несъответствие. Ако имаш фолио - трябва да преминеш допълнително одобрение/сертификация за да ти е редовен автомобила...
А наличието на фолио се установява лесно и без техническо средство..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- biro
Затъмнени стъкла
Добре де на стъкло със залепено фолио няма ли Е маркировка? Тоест на оригинално заводско незатъмнено стъкло не слагат ли маркировка?
Отговорът на въпроса ми "А на стъкло със залепено фолио какъв номер има след Е?" е същия номер като преди да е залепено фолиото демек одобрено за ползване.
Отговорът на въпроса ми "А на стъкло със залепено фолио какъв номер има след Е?" е същия номер като преди да е залепено фолиото демек одобрено за ползване.
-
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Затъмнени стъкла
Искрено се забавлявам на гърба на Жоро, че се опитва да ви обясни нещо толкова елементарно ама не вдявате...
- slowtraveler
Затъмнени стъкла
Стъклото - да, но не и това, което си залепил отгоре... Затова и като свалиш това, дето си го залепил - пак си 'одобрен' и никой не може да те спре да си продължиш пътя...
Защо трябва да се приказват толкова близки до ума истини?!
П.С. изпревари ме
Наистина спирам да пиша в тази тема, защото е уморително - почувствах се в първи клас 
Защо трябва да се приказват толкова близки до ума истини?!

П.С. изпревари ме

- biro
Затъмнени стъкла
Полицая гледа - маркировка има. Как разбира, че стъкюото не отговаря на условията без са го измери?slowtraveler написа: ↑24 Фев 2022 13:43 Ами гледаш дали има маркировка за съответствие на Правило 43.
Като си започнал довърши си тезата. Боз ти каза всички стъкла имат маркировка и ти се умори да спориш, а после се почувства в първи клас. Знаеш нещо дето ни убягва ама не искаш да го кажеш.
-
Затъмнени стъкла
Затъмни си предните стъкла, ама яко. И ще разбереш как полицая разбира. 
Много е интересно да се правите на интересни. Ама не ви стиска да разберете истината от първоизточника. Ето, имате направление-затъмнявате яко всичко и се пускате. Искам после да напишете как сте посочили маркировката на полицая и какво пише в акта. И как падал в съда. И кой на кого какво доказва. Айде. Иначе само празнословите-цялата компания разбирачи на хартия.

Много е интересно да се правите на интересни. Ама не ви стиска да разберете истината от първоизточника. Ето, имате направление-затъмнявате яко всичко и се пускате. Искам после да напишете как сте посочили маркировката на полицая и какво пише в акта. И как падал в съда. И кой на кого какво доказва. Айде. Иначе само празнословите-цялата компания разбирачи на хартия.

- biro
Затъмнени стъкла
Ти се правиш на интересен. Що реши, че се обсъждат предни стъкла тука? Аз лично няма да си затъмня нищо. Притежавам или фабрично затъмнени коли или незатъмнени, или коли с фаброчни лед фарове или с халоген. Не би ми хрумнало да модифицирам, ако искам някоя екстра купувам кола с фабрична такава. Ако не ми се дават пари щото колата се кара рядко карам с каквото са я произвели.
-
Затъмнени стъкла
Защото иначе не знам какво обсъждате. Задни странични и задно ако щеш и с черна боя ги намажи-имаш ли странични огледала никой нищо няма да ти каже. Какво чешете езиците тогава?!
- slowtraveler
Затъмнени стъкла
Мога само да посъветвам колегата все пак да си направи труда и да прочете Закона и Правилата - тогава би разбрал, че въпросите му наистина звучат като 'за първи клас'....
- biro
Затъмнени стъкла
Аз пак не разбрах как органът разбира, че си в нарушение заради пропускливост на стъкла според теб без измерване. Е това имах желание да изясниш.
- slowtraveler
Затъмнени стъкла
Някои хора не разбират и от десет обяснения - отказвам се.... Прочети Закона и Правилата и МОЖЕ да ти стане ясно къде е проблема, ама надали, щом след толкова обяснения не успя да разбереш къде е проблема (неоторизирана модификация, която не е одобрена по надлежният ред) 

- BOz
- Получена благодарност: 199 пъти
Затъмнени стъкла
Именно. Няма смисъл да пишеш толкова.
Ако темата беше със заглавие - "Имам ли право да си лепя нещо върху стъклото и мога ли да бъда санкциониран за това", по имало смисъл да пишеш и да се напъваш с разни маркировки. Защото твоята теза е в тази посока, но не единствено и само в посока затъмняване на стъклата и за това как би могло да бъде санкционирано самото деяние, използвайки светлопропускливостта за причина на наказанието.
Закона ясно си казва, че е допустимо, но в определена граница. Както може да имаш алкохол в кръвта, но до определена граница, както може да вдигнеш и някаква скорост с автомобила, но, пак да го повторя - до определена граница. Има ли граница, тя трябва да присъства в съставянето на нарушението. Няма ли този атрибут, нищо не правиш. Защото границата определя дали си виновен или невинен.
slowtraveler, защото колегата е много "печен" и много ги разбира нещата, искам ти да му отговориш има ли право, използвайки твоята теза за маркировка и сертификация, защото той въобще не осъзнава ти какво говориш, да направи това:slowtraveler написа: ↑24 Фев 2022 22:45 П.С. изпревари меНаистина спирам да пиша в тази тема, защото е уморително - почувствах се в първи клас
![]()
Ще те помоля да му обясниш (дадеш твоето мнение) ако има странични огледала и си лепне фолиото на задните стъкла и ги направи черни, виновен ли ще бъде, спрямо твоята теза към този момент.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

- biro
Затъмнени стъкла
Проблема е напълно ясен. Обаче ти твърдиш, че органът може и без измервателен уред да те санкционира. Въпросът ми е как според теб би установил нарушение ако автомобилът е със залепено фолио на задни стъкла и не се извърши измерване?
- slowtraveler
Затъмнени стъкла
Явно не си направихте труда да прочетете Закона и Правилата... 
Винаги съм смятал, че основният проблем на хората е в това, че предпочитат нещо да им се преразкаже, вместо да намерят и видят какво казва първоизточникът...
Дали от мързел, или от незнание къде да го намерят - не знам...
Но точно поради тази причина голяма част от хората се манипулират лесно - те приемат всичко казано по телевизията, в интернет и т.н. за чиста монета, вместо да се заровят и да проверят информацията...
Затова и както казах - спирам с 'преразказа'...

Винаги съм смятал, че основният проблем на хората е в това, че предпочитат нещо да им се преразкаже, вместо да намерят и видят какво казва първоизточникът...
Дали от мързел, или от незнание къде да го намерят - не знам...
Но точно поради тази причина голяма част от хората се манипулират лесно - те приемат всичко казано по телевизията, в интернет и т.н. за чиста монета, вместо да се заровят и да проверят информацията...
Затова и както казах - спирам с 'преразказа'...