Имат и очи, с които да видят има ли сертификация... Което е много по-бързият, лесен, и неизискващ техника способ...
Това е и начина за лесна проверка на всичко - фарове, сменени с ЛЕД крушки и т.н... Ама кой да му дойде на акъла в нашата страна...
Имат и очи, с които да видят има ли сертификация... Което е много по-бързият, лесен, и неизискващ техника способ...
И как продължаваш пътуването?! Та нали точно това е причината - не си ли свалиш фолиото - спират ти автомобила от движение и влизаш в доста по-голям цирк...
В съда...
https://bulfolio.com/bg/blog-post/polez ... kla-zakoniКаква е глобата за затъмняване на стъклата
Според общия текст (чл. 185) за нарушение на ЗДвП, пътна полиция може да ви напише фиш в размер на 20 лв за незаконно затъмнени със слънцезащитно фолио предни, панорамни и странични стъкла.
Същата глоба може да ви бъде наложена и за пълно или частично ограничаване на видимостта, ако сте поставили стикери или други предмети, които ви пречат да виждате.
Спиране на колата от движение заради затъмнени стъкла
Незаконното затъмняване на стъкла може да доведе до глоби, както и до становище за неизправност, в резултат на което автомобилът ви да бъде спрян от движение. Това се извършва чрез прилагане на Принудителна административна мярка (ПАМ) по чл. 171, ал.2. Ако това се случи, сте задължени до 3 дни да се явите в КАТ за измерване на пропускливостта на прозорците.
Пътните патрули на КАТ обаче не разполагат с уред за измерване на светлопропускливостта на прозорците. Служителите по своя преценка могат да напишат фиш или да спрат колата от движение. Това е причина много водачи да обжалват успешно по съдебен ред наложените им санкции.
Колега, май не разбираш смисъла на сертификацията... Няма нужда от никакво измерване.... Ти правиш промяна на конструкцията на автомобила - ти трябва да доказваш, че променената конструкция отговаря на правилата...
Нещата работят по обратния начин. По подразбиране си невинен до доказване на противното. Снимков материал не може да бъде доказателство в случая. АКТ-та представлява обвинение, а не доказателство. Срещу всяко обвинение, всеки има право да се защити.slowtraveler написа: ↑23 Фев 2022 07:50 Ами и в съда - няколко снимки и въпросът е решен... Топката е в твоята градина - доказвай, че допълнотелно лепеното фолио е отговаряло на стандарта
Снимка от кое? От телефона на служителя ли? Кой е сертифицирания уред, че снимката отговаря на всички законови изисквания и не е манипулирана?slowtraveler написа: ↑23 Фев 2022 09:13 Снимка, че имаш нещо монтирано допълнително, е достатъчно основание, че си променил конструкцията...
Така е. Те имат правото да те вкарат в предположение на вина. И както каза, повечето от нас знаят, че като си затъмнят предните прозорци са виновни, но си носят отговорността на плещите. И ако ги накарат да разлепят фолиото, често го правят. Но лично за мен нещата не са черно и бяло. В почти всички случаи има отношение на един човек към друг човек. Като подходиш човешки, поздравиш учтиво и направиш чисто човешки разговор, обикновено и отсрещната страна не търси причина за заяждане. А много от шофьорите, сигурен съм и в този форум, тръгват с отношение в стил - ушевия е тъпак и сега ще види кой съм аз. Е и аз да съм ще му спра колата от движение, нищо, че не съм прав. Да му създам малко главоболия и кой от къде е. Да си търси адвокати, да съди системата. Да, ще вкарам държавата в разход, но главоболията няма да са при мен. След като (ако) потърси справедливост по съдебен ред и вземе, че спечели делото, може да е щастлив. Но гледайки отгоре картината, кой е бил този, който се е разправял месеци, само защото тръгва с лошо отношение.
За каква 'невинност' говориш? Имаш прости и ясни правила - стъклата трябва да отговарят на правилата, което се доказва със заводската маркировка, че отговарят на Правило 43...
За такава, че всяко едно обвинение трябва да бъде доказано. Ако обвинението бъде доказано от обвиняващия, тогава обвинения има задължението да докаже обратното - че е невинен. Така работи системата просто. Ама явно не си съгласен и със съда и неговите мотиви, които ти показах. Лошо няма. Всеки има право на мнение, нали затова си пишем.
Потребители разглеждащи този форум: Ahrefs [Bot], Amazon [Bot] и 2 госта