Относно ангренаж ! ! !

Аватар
PublicEnemy

Относно ангренаж ! ! !

Мнение от PublicEnemy » 08 Окт 2007 22:35

Имам проблем свързан с ангренажния ремък на Селика 2.0 1990г.
Случката е следната - смених ангренажа и обтягащата ролка и от начало всичко беше ОК, но след около 400-500 изминати километра при стартиране на двигателя запали и веднага след това угасна ohmy.gif
направих няколко опита да запаля отново но уви безуспешни ..
направих опит да запаля с подаване на газ и за мое учудване двигателя стартира, но шумът който издаваше беше слабо казано "ужасен" беше някакъв отвратителен рев а чернилката която бълваше от ауспуха ..... :censored:
При проверка на ангренажа и зацепването на валовете видях, че белега на коляновия (който е на шайбата, не на самия вал) вал е избягал 5 зъба по посока обратна на запалване(белезите на разпределителните валове съвпадат), ремъка не е хлабав и ролката си ОК.
Моля за някакъв съвет, какво да направя и дали ако презацепя ремъка главоболията ми спират или да се провери разположението на клапаните и според тях да се направи презацепване на 3те вала ??? :help: :help: :help:

Благодаря предварително !
Toyota Celica 2.0 16V GTi 3S-GE 156hp

agent dust

Мнение от agent dust » 09 Окт 2007 01:04

презацепва се по белези - нещо е станало фал и е прескочил ремъка. намери си аутодата и виж точно как се зацепва твоят ремък и с какво усилие се стягат болтовете. може да има забравен хлабав болт. трябва да се провери и основно ремъка като се свали
status: за БАН

ceko26

Мнение от ceko26 » 09 Окт 2007 09:58

Свали и огледй ремъка да не е изронен или нещо друго,може да се наложи да купиш нов. Провери си ролките.Може да се е отпуснал и да е прескочил.Най добре го сравни с оригиналния дали съвпада също и формата на зъбците. Пробвай да зацепиш ремъка по белезите и ако не си изкривил клапаните трябва да е наред двигателя.
Авенсис 3S-FE

Аватар
PublicEnemy

Мнение от PublicEnemy » 09 Окт 2007 19:50

Благодаря за съветите
Презацепих ремъка по фабричните белези и сега всичко е ОК :thumbsup:
Ремъка както и ролките също ми се видяха вред, единственно ме съмнява обтегача който избутва обтягащата ролка, при презацепването го напъхан с ръка да обтегне и изпука.
Toyota Celica 2.0 16V GTi 3S-GE 156hp

diver

Мнение от diver » 10 Окт 2007 18:52

PublicEnemy написа:Благодаря за съветите
Презацепих ремъка по фабричните белези и сега всичко е ОК :thumbsup:
Ремъка както и ролките също ми се видяха вред, единственно ме съмнява обтегача който избутва обтягащата ролка, при презацепването го напъхан с ръка да обтегне и изпука.
Тя причината е интересна....да :censored: скапаните майстори ...

Публикувай отговор