RAV4 XA30 2.0 Valvematic 3ZR-FAE 158HP 2010 - Счупен/спукан всмукателен колектор - РЕШЕН - подмяна
RAV4 XA30 2.0 Valvematic 3ZR-FAE 158HP 2010 - Счупен/спукан всмукателен колектор - РЕШЕН - подмяна
Здравейте, имам един въпрос дали е възможно да се залепи пластмасов колектор с нещо, има ли хора който са се сблъскавали с подобно нещо, защото ми предлагат само оригинал на цена от 900 лв, колата е рав4 2010г. 2.0 158к.с.
- Прикачени файлове
-
- IMG_20220129_145916.jpg (1.84 MiB) Преглеждано 2432 пъти
Последно промяна от Akima на 03 Фев 2022 15:16, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.
Причина: Променено заглавие.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Всмукателен колектор
Благодаря Ви колега, а казвате не одобрявате не е желателно да се прави подобно нещо ли? Аз купих едно лепило "маджун" на Sun-fix гледам че на доста места го хвалят има и клип как възстановяват отчупено парче от турбина и виждам че издържа на 300 градуса. При мен дупката няма нищо общо като от клипа доста по мъничка е, но ме притеснява да не се отчупи някое парче и да попадне в двигателя.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Всмукателен колектор
Пробвайте,
главния проблем е точно след време да не се отчупи там - от вибрации и температурни цикли.
главния проблем е точно след време да не се отчупи там - от вибрации и температурни цикли.
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Всмукателен колектор
Там, където заваряват пластмасови брони питайте. Може да изрежат малко от същия материал от колектора и да го залепят.
Не съм сигурен дали материалът на колектора позволява, но не пречи да опитате.
Не съм сигурен дали материалът на колектора позволява, но не пречи да опитате.
Carina E 4AFE LB 1992
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 579 пъти
Всмукателен колектор
Аз бих го реставрирал със двукомпонентно лепило на основата на епоксидна смола. Слабост ми е тая на Henkel . Омазва се вътрешната част на парчето със смолата и се намества на мястото му. Отгоре се дозалива със смола да уплътни.
Смолата държи на температури, вибрации и лепне много добре на тая пластмаса тип "бакелит". Лепилата на ацетонова основа и каноколит, проверено не я лепят и падат.
Мое мнение...
Другият вариант е морга. Бих се ориентирал към моргаджийски екземпляр.
Смолата държи на температури, вибрации и лепне много добре на тая пластмаса тип "бакелит". Лепилата на ацетонова основа и каноколит, проверено не я лепят и падат.
Мое мнение...
Другият вариант е морга. Бих се ориентирал към моргаджийски екземпляр.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Всмукателен колектор
Благодаря, просто само две морги в бг има с този мотор където се предлагат 2 равки на едната е продаден, на другата телефона все е изключен, утре пробвам последно да звънна и тогава ще я мисля, най лошото е че то няма парче а е пробит от чуждо тяло, и хем уж е толкова здрава пластмаса как се е пробило идея си нямам 

- mapamop
Всмукателен колектор
Потърсете в ebay с каталожният номер. Можете да го извадите по номер на рама примерно от Japan-parts.eu .
Ако не се оправите със сайта, ми пратете на лично VIN.
Естонците са ме изненадвали приятно със части втора злоупотреба.
Тоя мотор трябва да го има предполагаемо и в Авенсис, Версо, може би и Корола. Не търсете само РАВ-ки. Търсете си по каталожен номер.
Преди време си купих 2 интеграционни релета от там за по 60-80 лева. В Бълария имаше едно във Враца и ми искаха 350, при условие че чисто ново е 480.
За временно решение с подлагане на мрежичка за комари, дооформяне с тиксо може да си подкарате колата, колкото да не е труп. В дългосрочен план не е решение.
Ако не се оправите със сайта, ми пратете на лично VIN.
Естонците са ме изненадвали приятно със части втора злоупотреба.
Тоя мотор трябва да го има предполагаемо и в Авенсис, Версо, може би и Корола. Не търсете само РАВ-ки. Търсете си по каталожен номер.
Преди време си купих 2 интеграционни релета от там за по 60-80 лева. В Бълария имаше едно във Враца и ми искаха 350, при условие че чисто ново е 480.
За временно решение с подлагане на мрежичка за комари, дооформяне с тиксо може да си подкарате колата, колкото да не е труп. В дългосрочен план не е решение.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
- Ивайло Димов
- Автомобил: Seat Toledo1,8 20V AGN
- Благодарил/а: 162 пъти
- Получена благодарност: 154 пъти
Всмукателен колектор
Хубаво са те посъветвали да го занесеш където лепят и ремонтират брони .Щетата е малка и сега има достатъчно хубави лепила .Поксипола примерно издържа до 120 градуса .
-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Всмукателен колектор
900 лв са ммноого, но по-добре виж нещо втора ръка отколкото да правиш оппити за лепене.
RAV4 XA40 facelift - 2016г /3ZR-FAE 152hp / CVT / AWD
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Всмукателен колектор
Ивайло Димов написа: ↑30 Яну 2022 12:01 Хубаво са те посъветвали да го занесеш където лепят и ремонтират брони .Щетата е малка и сега има достатъчно хубави лепила .Поксипола примерно издържа до 120 градуса .
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
- mapamop
Всмукателен колектор
Там няма такива високи температури. Има вибрации, влага от засмуканата струя през маската, химия от пътищата, химия от автомивките. Всички тези неща не са благоприятни за цианоакрилата. Двукомпонентният поксипол е на основата на епоксидна смола.
Тая пласмаса е от кофти материал, на който цианоакрилата не лепне, защото не я разтваря. Така че цианоакрилатните лепила от рода на каноколит, поксипол, капчица и подобните не са подходящи. Отделно има и вакуум от мотора.
--
--
- Ивайло Димов
- Автомобил: Seat Toledo1,8 20V AGN
- Благодарил/а: 162 пъти
- Получена благодарност: 154 пъти
Всмукателен колектор
Поксипола беше само пример ,за това е хубаво да го види човек свикнал да лепи и поправя такива материали 

- mapamop
Всмукателен колектор
Черната основа на фара (поне на Т25) е с приблизително същата структура. Залепих си счупеното ухо на фара преди година и половина със епоксидна смола на Хенкел и стои още. Цианоакрилатното монтажно лепило което е тубичка и спрей, се изрони и падна за 3 месеца. Затова ги пиша тези неща - следващите след мен да си губят времето и парите.
--
--