Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 169 пъти
Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн
Е за 10 години - търсил съм причина. А и при нов акумулатор - така или иначе проверяват системата. Фаровете са халогенни - харчат си, така че още от нова не и ползвам екстрата да ме "изпраща" (макар преди да нямах ток в гаража, а сега ползвам друг със захранване
). (На новата, тази екстра не може да се изключи.) Писах - дори и плафоните в купето съм изключил - да не светят при отваряне на вратите, само в багажника. Че смяната на акумулатор заврян в багажника под няколко покрития и особено, като не може да се отвори задната врата след "падане" на акумулатора е гимнастика за пластичност отварянето от вътре след сваляне на капаче (което също се сваля трудно от такава позиция). И особено, след като избора на подходящи акумулатори е силно ограничен, и живея в малък град.

Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- stereo_man
- Автомобил: Corolla E210
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
При теб светят фаровете след заключване ли? Питам, понеже при мен не е така и се чудех каква е тая изпращаща функция дето я пишат по брошурите
Corolla E12;
Corolla E210
Corolla E210
-
30 секунди е минимума, но май ако е светло не се задейства - предполагам, че затова не съм я виждал, че свети в гаража. И аз в инструкцията я видях. При аруиса я има, но там трябва фаровете да са на автомат. При королата няма позиция - "изключени".
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
аз съм със 16ки така или иначе и гумата ми е пълноразмерна.
Точно с теб дискутирахме и за това казах че е въпрос на вкус...за 5 години (колкото минимум би ползвал колата) 150 лева все ще ги прежаля.
Някъде в България може да е в центъра на София, може да е в балкана. Може да е навсякъде...
Нямам идея защо го свързваш с ПАНИЧЕСКИ страх. Просто си оценявам времето прекарано в чакане на пътна помощ и разламагването по сервизи, на малко повече от 150 лева. о да извинявай и спестени 200 грама гориво за 10 години.slowtraveler написа: ↑30 Дек 2021 11:00 Винаги имаш резервен план.. Оставам с впечатление, че някои хора изпитват панически страх да си променят плановете, а животът всеки ден предразполага такава промяна
С предната кола за 6 години 3 пъти пуках гума. С королата 1 път спуках и гумата беше тотал. В София беше, много снежно гадно за боравене с псведо репеър китове.. в тъмницата и снега изобщо не се виждаше къде аджеба е дупката (оказа се в борда), евентуалното чакане на пътна помощ едно на ръка, стоварва ме някъде и на следващия ден обикаляне да си прибирам колата или да си нося гумата да ми я сменят. Все ПРОМЕНИ които бих си спестил за 150 лева. Сцената приключи с това че приятел дойде и ми даде патерица с която се прибрах и на следващия ден си отидох до гумаджия...
оуу да, да не забравим и че много от гумаджиите изобщо няма да се занимават да ти чистят гумата от тея лайна, дори и да става за залепване.
Така че халал да ти е ПРОМЯНАТГА в живота за едни 150 лева и 200 грама спестено гориво (ако караш колата 10 години без резервна гума разбира се). Карай си без, кефи се на тези 200 грама и все така да ти върви.. Аз пък съм ги прежалил парите и съм приел факта че хибрида ми ще изгори 1.6 грама на месец повече в следващите 10 години
Лично за мен СТРАХА от ПРОМЯНА, а именно:
-чакане Х време...
-занимаване с пътна помощ
-занимаване със застрахователи
-потенциална смяна на гума/и подлежаща на ремонт заради репеър лайна
се изплаща само с едно от тези условия.
Да не говорим, че хипотетично прекарано време в аварийна лента или където и да е междуградско си е потенциално самоубийство... Примери много за пометени в аварийни...
- stereo_man
- Автомобил: Corolla E210
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
При мен изобщо не свети - ни при тъмно, ни при светло. Ако може още някой колега да сподели как е. Да не би трябва да се включат фаровете, а не да стоят на авто?
Corolla E12;
Corolla E210
Corolla E210
- venciru
- Автомобил: Corolla 1.6 CVT 2020
- Благодарил/а: 45 пъти
- Получена благодарност: 13 пъти
Конкретно IGO не можеш. Можеш WAZE, Google maps и Sygic доколкото знам аз. Поне при мен тези трите си работят.
Това за копчето MAP го разбрах веднага, но без да искам. Просто го натиснах по навик от миналата кола и.....
Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице. И казаното от мен в никакъв случай да не се счита за категорична препоръка и/или провокация към други лица.
Corolla 1.6 CVT 2020 132hp бивша; DS7Crossback 2.0 2020 180 hp
Corolla 1.6 CVT 2020 132hp бивша; DS7Crossback 2.0 2020 180 hp
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Функцията се включва, след като изгасиш колата, дръпваш 1 път лостчето за светлини (все едно примигваш на дълги) и се пускат фаровете.. не съм сигурен за колко време. Честно казано нямам представа дали светлината на околната среда влияе, понеже винаги по тъмно или в гараж съм го правил.stereo_man написа: ↑30 Дек 2021 14:45 При теб светят фаровете след заключване ли? Питам, понеже при мен не е така и се чудех каква е тая изпращаща функция дето я пишат по брошурите
нещо което ми липсва е функция посрещане, след отключване например да пусне фарове.
-
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 7 пъти
За посрещането и на мен би ми свършило работа. Времето на изпращане май не може да се промени. Някъде четох, че с няколки дръпвания увеличава таймера. Да, ама не, второто дръпване изключва функцията.. Точно колкото да изляза, да си взема нещата отзад и да стигна до вратата. После отключвам на тъмно
.

Corolla 2005 1.6 VVTi 3zz-fe | hatch, SOL
Corolla 2020 Sedan 1.8 Hybrid
-
За съжаление май няма такава функция.
. Значи няма проблем с тази функция (която да влияе на акумулатора
).
30 секунди пише, че светят. Можело да се настройва времето през 30 секунди до 120 (- стр. 615). Но от дилъра.
Това съм го пропуснал (стр. 250)

30 секунди пише, че светят. Можело да се настройва времето през 30 секунди до 120 (- стр. 615). Но от дилъра.
Последно промяна от Hursa на 30 Дек 2021 18:45, променено общо 1 път.
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Абе Хурса, ти чете ли си упътването на колата? "Изпрати ме" работи по следния начин: навън е тъмно, изключваш колата, дръпваш назад лоста за фаровете (функция пресветкане с дълги), пускаш лоста, фаровете се включват и светят Х секунди (Х се настройва от менюто).
Ако не дръпнеш лоста за фаровете нищо не те изпраща. Не допускаш ли, че конструкторите не са толкова малоумни всеки път да ти светкат фаровете като заключваш дори и когато не искаш.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
-
Опасявах се, че е така - след като няма позиция - "изключени" 

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 338 пъти
- Получена благодарност: 369 пъти
Е това е разумно решение - не би товарило системата ненужно - не ти светват фаровете всеки път - няма какво да се опасяваш 

Офтопик
► Виж съдържание
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Аз не бих и включвал фаровете в някой случай, но съм лишен от тази възможност 
А функцията за вдигане на стъклата - чрез дистанционното работи ли по подразбиране? Защото според инструкцията - не, трябва да се задейства от "дилъра".

А функцията за вдигане на стъклата - чрез дистанционното работи ли по подразбиране? Защото според инструкцията - не, трябва да се задейства от "дилъра".
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Спрял в ляво от пътя срещу движещите се насреща а фаровете му бичат и заслепяват.Случвало ли ви се е?
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
-
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 7 пъти
Сега пак погледнах упътването
, на седана не пише да може да се удължи изпращането. Ще питам дилъра като ходя. (Там си пишело и за скоростта и автоматичните ама кой да види
).
Фаровете можеш да ги спреш като минеш на габарити ;). Два пъти вече се прибирам така от невнимание

Фаровете можеш да ги спреш като минеш на габарити ;). Два пъти вече се прибирам така от невнимание

Corolla 2005 1.6 VVTi 3zz-fe | hatch, SOL