Здравейте колеги!
Въпросният автомобил пали трудно при първото запалване за деня, при ниски температури. Всяко следващо палене в рамките на няколко часа е безпроблемно. Тази сутрин (при -5 градуса), след трудно запалване, първо изхвърли сивкаво-бяло пушек за около 1-2 секунди и след около 30-60 секунди ми свента check engine (Грешка P0488), без да влиза в авариен режим. Покарах 10-тина километра градско, изгазих я, запалих след 1 минута, но този път check engine не светна. Покарах 30-тина км извънградско и установих следния проблем (отново светна check engine Грешка P0488), който се проявява винаги при следните условия. При ускорение над 3000 оборота, като отпусна газта и веднага след това пак я натисна, автомобилът сякаш забива и колкото и до долу да натискам педала ефект няма. След отпускане и пак натискане или по-настоятелно натискане (не мога да кажа категорично как) положението се нормализира.
Преди няколко месеца колата беше в сервиз заради същия проблем, който първоначално се проявяваше по упоменатия начин (едиснтвената разлика е, че тогава check engine не светваше), но накрая взе да се проявява и при по ниски обороти и практически колата не можеше да се кара. Майстора предположи, че клапан на горивната рейка прави проблема и я сменихме с 2-ра употреба. Освен това сменихме и следните компоненти (виж прикачената снимка). От тогава насам съм карал веднъж 1000 км извънградско (като описания проблем изобщо не се прояви, при положение че карах със 140-160 на магистралата) и 200-300 км градско, където карам доста лежерно и повече от 2500 оборота не вдигам.
Много ще ми е от полза да прочета вашите съвети, мнения, препоръки, предположения и т.н.
Благодаря ви за вниманието!
Avensis T22 D4D 2.0 110 HP - Грешка P0488
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Avensis T22 D4D 2.0 110 HP - Грешка P0488
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming