Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн
-
- Автомобил: Corolla ts
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 18 пъти
Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн
При мен средният разход за годината е 4,8 л. Да питам като направиш на борда да показва трипа, не показваше ли разхода за целия трип. А не за среден разход, а колегата от там да се бърка за разхода.
Corolla ts 1.8 hybrid 2020
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 169 пъти
Но защо се бърка само зимата? 

Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
-
- Автомобил: Corolla ts
- Получена благодарност: 18 пъти
Сега загледах в приложението, най-висок среден разход съм имал януари който е бил 6.2 л.
Corolla ts 1.8 hybrid 2020
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Това ще го тествамHybrid1stTime написа: ↑07 Дек 2021 12:34 Ако пасажера си пусне лампата за чете колата ще изключи дългите, но да не влизам в детайли, че ще стана много негативен.
-
Когато си на трип, засича от палене до гасене
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
В случая не байпасва малкия кръг, а само отваря големия и водната помпа увеличава оборотите, и течността по физичен път минава в по-голямата си част през по-малкото съпротивление - големия кръг с по-големите сечения на маркучите.Hursa написа: ↑07 Дек 2021 17:21 При отваряне на "големия кръг", към радиатора - същевременно термостата притваря байпаса на радиатора, малкия кръг - така увеличавайки разхода през радиатора, намалява разхода на течността, която циркулира само по малкия кръг и се смесва с охладената течност от радиатора. И така евентуално до пълно "затваряне" на малкия кръг и задействане на допълнителното обдухване на радиатора.)
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

-
Но така една не малка част от разхода ще байпасира радиатора. Но може и да е така - за да не подава топлоносител с много ниска температура към блока. А схема намирали ли сте. Охладителната система на ДВГ - с топлообменик за изгорелите газове. Дали има охлаждане на изгорелите газове в системата за рециркулацията им. Както и охладителната система на хибридната система.
-
- Автомобил: Toyota Corolla Sedan Hybrid
- Получена благодарност: 8 пъти
Много пъти съм се чудил защо за Тойота Корола са предвидени само тъпи убити цветове. Няма някое страстно червено, или ярко тревисто зелено, оранжево... С опция за мат за всички цветове... При БМВ и др. влезе напоследък едно много хубаво тюркоазено. Или пък някакво специфично тъмно синьо. И т.н. Трябва да имат поне 12 цвята, и то не 8 от тях да са металик в спектъра бяло до черно. Така де. Аз бих си взел ярко зелена. Жена ми би избрала червеното (разбира се това бие моето зелено, по обективни причини...
). В крайна сметка избрах единствения що годе по-цветен цвят - това синьо-сивото от рекламата.
То ясно, че всеки може да си я боядиса или фолира както му кефне, ама нова кола вземаш, би трябвало да имаш доста по-голям избор!
Между другото, при някакъв хубав ярък цвят отвън + опция за кожен салон във всички нива - може перфорирана кожа, някое хубаво кафяво или черно, + някой и друг лъскоч на праговете + нещо там лампичка под дружките на вратите, срещу съответната (ниска) цена, от този неошлайфан диамант може да привлече неимоверно много купувачи, защото колата е невероятна технически и лкато екстри и лукс, но Тойота имам чувството, че зорлем я държат скучна, едва ли не да пазят спецификите на сегмента ли, да не си подбиват пазара на Лексъс или на камрито ли, не знам... Ама ако има малко повече фаца, би била меко мазано страхотна кола в градския пейзаж, съответно бестселър в България, каквато в момента не е! Та чак я сравняват с Шкода, моля ви се!
шегичка...

То ясно, че всеки може да си я боядиса или фолира както му кефне, ама нова кола вземаш, би трябвало да имаш доста по-голям избор!
Между другото, при някакъв хубав ярък цвят отвън + опция за кожен салон във всички нива - може перфорирана кожа, някое хубаво кафяво или черно, + някой и друг лъскоч на праговете + нещо там лампичка под дружките на вратите, срещу съответната (ниска) цена, от този неошлайфан диамант може да привлече неимоверно много купувачи, защото колата е невероятна технически и лкато екстри и лукс, но Тойота имам чувството, че зорлем я държат скучна, едва ли не да пазят спецификите на сегмента ли, да не си подбиват пазара на Лексъс или на камрито ли, не знам... Ама ако има малко повече фаца, би била меко мазано страхотна кола в градския пейзаж, съответно бестселър в България, каквато в момента не е! Та чак я сравняват с Шкода, моля ви се!

Последно промяна от astranom на 10 Дек 2021 11:31, променено общо 2 пъти.
- iovkito
- Получена благодарност: 95 пъти
Гледат се бройки и цена. Колкото повече еднакви, толкова по-добре.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
-
Та нали пуснаха т. н. "гр" - доста нашарено. Аз такова не бих взел, но явно си има търсещи и такива модификации.
Е шкода е къде къде по-напред - нека бъдем по-скромни.

-
Имат червено което се доближава до това на мазда
-
- Автомобил: Меган 2,Корола 1.8 хибрид
- Получена благодарност: 2 пъти
Аха.Даже има едно такова Luxury в автосалона във Варна.Не знам ама на мен не ми хареса.Може би защото първата ми бракма беше червена.От тогава карам само сиви коли.Бялото също много ми харесва,ама като знам какъв съм мърляч...Иначе има Yaris cross зелен.
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти

Гледам ,че се втелясват някой колеги и затова да споделя едно "проучване":
Какво казва цветът на колата за вас
1 април 2019 г
+
Спонсорирано съдържание, от Челси Банкрофт, снимка от Деван Шуман
Черен: класически, мощен, лукс
Черното е много популярен цвят за автомобили и не е чудно! Излъчва сила и лукс. Ако карате черна кола, вероятно сте изискани и обичате да се наслаждавате на по-фините неща в живота.
Бяло: девствено, елегантно, съвършенство
Бялото традиционно се свързва с чистота и честност. Някой, който кара бяла кола, обича елегантността и може да е малко перфекционист.
Сребро: футуристичен, модерен, елегантен
Среброто е хладен, футуристичен цвят. Шофьорите на сребърни автомобили вероятно са много разбираеми в технологиите и бизнеса. Те оценяват светкавицата, която има среброто в сравнение със сивото.
Сиво: практично, зряло, сдържано
За разлика от крещящите си колеги, сивите коли често се карат от хора, които предпочитат да бъдат по-фини. Те са практични и ясни и не изпитват нужда да се показват.
Червено: общителен, смел, енергичен
Хората, които карат червени коли, обикновено са общителни, жизнени хора. Те обичат вниманието и вълнението и това се отразява в цвета на колата, която карат. Понякога те могат да бъдат агресивни шофьори.
Светлосиньо: спокоен, искрен, верен
Хората, които имат светлосини автомобили, са склонни да бъдат безопасни и спокойни шофьори. Въпреки че не е най-разпространеният цвят, някои прогнозират, че той ще нарасне популярността си през следващите години.
Тъмно синьо: уверен, авторитетен, надежден
Тъмносините коли издават усещане за сила и увереност. Собствениците вероятно са надеждни, добри шофьори.
Оранжев: уникален, артистичен, индивидуалистичен
Ако карате оранжева кола, вероятно сте уникални и марширувате в ритъма на собствения си барабан. Или може би просто наистина обичате Тексаския университет Longhorns и в такъв случай ги хванете!
Кафяв: практичен, земен, разумен
Кафявият цвят често означава заземен индивид, някой, който цени природата. Този цвят става все по-популярен, особено при джипове.
Зелено: земно, занижено, балансирано
Обикновено зеленото означава, че водачът е занижен и естествен. Напоследък обаче се наблюдава тенденция на яркозелени спортни автомобили и в този случай човекът търси да бъде уникален и се радва на внимание.
Злато: топло, бляскаво, интелигентно
Въпреки че вече не е много често срещан цвят на колата, златото все още излъчва усещане за лукс. Шофьорът може да е от по-бляскавата страна и обича да обръща глави.
Жълто: радостно, забавно, светло
Хората, които карат жълти коли, обикновено са забавни, ярки хора. Имат чувство за хумор и обичат да бъдат забелязани.
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
-
- Автомобил: Toyota Corolla Sedan Hybrid
- Получена благодарност: 8 пъти
За Корола седан червеното беше бордо. Горе долу същото, като това на аурис. Не е особено вълнуващо.
Колега Hursa, след като закупихте нова Корола, която Ви честитя искрено и от сърце и още чакам да видя фотосесията от съпругата Ви, за да й се порадваме всички, отпадна едно мое изначално чудене: дали не се излъгахме, като с повечко емоция взехме точно Королата, вместо Октавия. Сега Вашият избор ми потвърждава, че дори непредубеден и разумен потребител, с нормална критична насоченост и без излишна емоция към Королата, все пак я е предпочел пред Октавията. А какво по-ясно доказателство, от една реална покупка на нов автомобил! То надделява над всички предходни (а и последващи) думи! Още веднъж - благодаря!

-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
Да, изуми ме и мене, че точно колегата Hursa се спря пак на Тойота, след всичко, което изписа през последната година. Но, това просто потвърждава, за мен лично, подозрението ми по въпроса. А на него мога само да кажа- чесито да ти е, колата е страхотна! Сега да попитам малко по темата- има ли при Королата вариант за кожен салон?
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html