Мнение
от beefeater » 14 Дек 2021 19:59
Здравейте,
брат ми има нужда от помощ с ММT-то на неговата Corolla Verso 2006 1.8 VVT-i, описанието на проблема е следното:
"Колата е закупена през 2014 г. на 75 000 км от Тойота Сливен, като търговецът ни обясни, че реално проблеми с ММТ няма, сменяло се съединител, обикновено след 100 000 км. През 2018 г., на около 130 000 км при вкючена Е1 при потегляне на светофар, колата изключи от скорост, на таблото светна зъбното колело и мигащо N, като не можеше да включи нито на Е1, нито на задна R. След няколко загасвания и стартирания на двигателя, успя да включи на скорост и стигнах благополучно до крайната цел. След като разговарях с търговеца от Тойота Сливен, той ми обясни, че явно "му е дошло времето на този съединител" и записах час за смяна там. След смяна и инициализация, след по-малко от 500 км пробег, ситуацията с изключване от скорост и мигащи N и зъбно колело се повтори в София. Свързах се със сервиза в Сливен, за да им потърся обяснение и те ми отговориха, че при диагностиката се показала грешка Р0810, което включвало комплектна смяна на съединителя, моторчето на актуатора и компютъра. Като решение предложиха да се смени моторчето на актуатора и след това да стискаме палци грешката да не се появява отново. Ремонтът беше направен в ТМ Ауто с година гаранция. До този момент, 180 000 км, не съм имал никакви проблеми, до онзи ден, когато в движение на Е2 колата изключи от скорост и повече не можа да включи.
След диагностика в ТМ-Ауто излиза грешка P0810 и препоръчват смяна на съединител, актуатор и компютър за баснословни пари :-)
В момента се търси майстор или най-малкото второ мнение и адекватна диагностика.
-
Прикачени файлове
-

- toyota-P0810.jpg (131.5 KiB) Преглеждано 3174 пъти
Toyota Auris 2007 1.6 VVT-i 124 Hp ---> Toyota Auris Hybrid 2018 1.8 136CV