Здравейте!
Карам Auris TS HSD Gen 2.
От известно време се усеща хлабавина във волана при ниска скорост (10-20 км/ч) и при преминаване през по-грубо изрязани изкуствени неравности, обикновени дупки... Дори и на място, при завъртане на волана, се чува неприятен шум.
Усеща се прихлопване през волана, често придружено и от метален шум. А автомобилът е на 60000 км и внимателно каран.
Сменихме кормилна рейка и кормилна колона и тази рязко изразена хлабавина изчезна. Постепенно (в рамките на 10000 км) се появи пак, при това значително по-силна. Оказа се, че отново е за смяна кормилната рейка. Била разбита (?!). След смяната ѝ остана доловима хлабавина, отново при ниска скорост, която продължава да се задълбочава.
Автомобилът е гаранционен.
Някой от вас имал ли е такъв проблем? Как сте го решили?
Хлабавина и тропане във волана при ниска скорост Auris Gen II
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Трябва да се избягва пълно навиване на волана на място и задържане в крайно положение.
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
-
- Автомобил: Toyota Auris TS HSD
И да се е случвачо, е било рядко. Въпросът е как е възможно изобщо да се стига го такива хлабавини и тропане?
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Не знам на какъв сервиз ходиш,колега. Доколкото знам, смазката на каретата на кормилния прът е недостатъчна или пада и така започва да потропва. Защо не закараш колата в ТМ Ауто?
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
-
- Автомобил: Auris
Аз имам същия проблем моята е аурис 2018 и от около три месеца вече се боря да я подменят по гаранция,в Карком Варна вашата къде я подменяха?
-
- Автомобил: Toyota Auris TS HSD
LEXUS, точно в ТМ АУТО се случват тия неща.
vanko_0562, надявам се да проявят отговорност и да се задействат! Пиши, като имаш развитие!
vanko_0562, надявам се да проявят отговорност и да се задействат! Пиши, като имаш развитие!
Решиха ми проблема,уж с нова рейка и някакви тампони но колата я продадох след това.Но като цяло беше голяма драма и накрая явно м писна да се занимавА с мен и я оправиха