Auris - сега или по Коледа?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Aldur

Auris - сега или по Коледа?

Мнение от Aldur » 02 Окт 2007 00:48

Привет,

Има ли някой впечатление относно ТМАуто и техните Коледни намаления? Правят ли въобще Коледни отстъпки и най-вече заслужава ли си чакането от два месеца?

В момента, във връзка с Международния пловдивски панаир, ТМАуто имат промоция с Райфайзен Лизинг, която продължава до 26-ти октомври и предложението им за лизинг изглежда доста изгодно. Но така ли е наистина?

След проучване на пазара и факта, че пет-годишна Toyota Corolla hatch-back се продава за поне 16'000лв, се отказах да взимам кола N-та употреба, и реших с тези пари да направя първоначалната вноска за чисто нов Auris. Правилен ли е изборът ми?

Благодаря за всяко едно мнение.
Последно промяна от Aldur на 02 Окт 2007 04:29, променено общо 1 път.

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 02 Окт 2007 01:25

Щом си сметнал, че след първоначалната вноска можеш да си изплащаш колата, определено си направил правилния избор happy.gif Чисто новата кола си е просто.... караш без грижи и ангажименти. Само сипваш масло и гориво и си пъркаш спокойно и най-доброто е, че знаеш, че на колата ТИ си и първия laugh.gif Взимаш си най-сладкото на колата! А дали Аурис е сполучлив автомобил - ами аз имам последната Корола Хачбек 2006-та 1.4 дизел с 90к.с. и искам да ти кажа, че е прекрасна кола, компактна и същевременно широка вътре, прекрасен разход, прекрасно вървене, изкючително добра возия има за този клас коли, а новия Аурис е още по-добър! biggrin.gif По-широк, по-пъргав, по-икономичен(последните две се дължат на нова, по-добра скоростна кутия), още по-добра возия! Спокойно мога да кажа, че има най-добрата возия в класа, че може и с по-горен клас да се равнява :thumbsup: Разбира се, моето мнение е пристрастно, но това съм видял от моята Корола за една година и 39000км вече..... Проблеми - не съм имал rolleyes.gif Дай Боже и да нямам, а и всички Тойота да нямат happy.gif
Успех в избора колега, но мисля, че който и Аурис да вземеш, определено няма да сбъркаш...... За моята дадох 30хил.лв(изплащам ги де), но незнам дали сега бих я дал за 25хилки.... Трябва да изпадне добра промоция за Ауриса tongue.gif

bbyte
Обратна връзка:

Мнение от bbyte » 03 Окт 2007 10:28

Аз си купих Аурис преди няколко месеца но ми го доставиха миналия. Доволен съм от колата... за съжаление предишната ми кола беше голф 2 и не мога да преценя като качества с другите коли. Също така и не разбирам :) но за сега съм забелязал 2 неща които не ми харесват в нея:
1. над 130км става много шумна...а според това което четох по чужди форуми дизела бил още по шумен (мойто е бензин 1.6)
2. 1.6 бензина няма 6та скорост и май поради тази причина харчи доста... не знам по спесификация как ги достигат точно тези цифри но на мене определено ми харчи много повече от показаните (9-10 извънградско и 12 градско)

Относно нова кола - аз се чудих какво да си взема - на старо или нова и установих че е по добре нова..

а дали сега или по коледа... сигурно по коледа може да има някакви промоции знам ли... но факт е че Аурис е все още нова кола и има голяма вероятност да нямат на склад и да чакаш 2-3 месеца да я произведат ... т.е. ако си я купиш сега и нямат на склад ще я караш по коледа :) (аз чаках 3)

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 03 Окт 2007 18:34

Като се разработи двигателят ,ще ти падне разходът с около 2 литра.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 03 Окт 2007 19:07

bbyte написа:....... но на мене определено ми харчи много повече от показаните (9-10 извънградско и 12 градско) ...
Мамма мия ohmy.gif
Вече съм спокоен.Старият ван гори таман толкоз.
Ама не е ли малко множко за нов Аурис с 1.6 мотор.
Дано LEXUS е прав!
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

bbyte
Обратна връзка:

Мнение от bbyte » 03 Окт 2007 19:20

Е да се надяваме че е така :) макар че какво се разбира под разработване на двигател? в смисъл кога е разработен? вече направих 3050км

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 03 Окт 2007 23:47

Ами на моята Корола, последното ограничение падна на 25000км..... На рава тия дни стана същото..... Така че споко :thumbsup: Имаш време laugh.gif

bbyte
Обратна връзка:

Мнение от bbyte » 04 Окт 2007 09:46

Е а дано си прав :) че едно отиване и връщане на морето сега покрай празниците (6-9) ми излезе към 200лв ... доста депресиращо беше :)

Ако някой каже и че шума ще намалее направо ще е прекрасно ама се съмнявам :) Което ми напомня - някой може ли да сподели разликата в другите коли как е с шума? По шумни по тихи или същите? говоря при скорост над 130км/ч

Аватар
boikovz
Обратна връзка:

Мнение от boikovz » 08 Окт 2007 10:12

Привет и от мен! Аз карам новата корола, но двигателя ми е 1.6 Dual VVT-i, същият като на ауриса. За това искам да споделя нещо за разхода. Много ме учудва разхода на гориво на колегата защото при мен е напълно различен. При извънградско при скорост от 100-120 км/ч разхода ми е към 5,7 а в София средно към 7.5. До сега компютъра не ми е отчитал по-голям среден разход от 6.5 литра и в действителност е така. Карам спокойно, и гледам да не държа двигателя на високи обороти много време, все пак е още нова.
За шума в купето: До 120км/ч шума е само от гумите, мотора не се чува. Колата е много добра. За разхода може да има малко значение и това че скоростната ми кутия е ММТ, но едва ли от това ще идва такава разлика.
Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-i, MMT, Sol, 2007

bbyte
Обратна връзка:

Мнение от bbyte » 08 Окт 2007 10:20

еее...120 ... кой кара със 120 в 21ви век? :) аз да взема да слезна да я бутам и съвсем няма нищо да харчи :) шума става гаден след 130км/ч ...а в софия не знам как прави 7.5 при условие че дори спесификацията е 9 градско... сподели наистина как я караш в софия че за 2 дена направих разход среден 9.6 и съм щастлив :)

Аватар
jury

Мнение от jury » 08 Окт 2007 13:50

bbyte написа:еее...120 ... кой кара със 120 в 21ви век? :) аз да взема да слезна да я бутам и съвсем няма нищо да харчи :)
guns.gif mad.gif mad.gif mad.gif
http://www.focus-news.net/?id=n798337
http://www.focus-news.net/?id=n798307
http://www.focus-news.net/?id=n798227
....

bbyte
Обратна връзка:

Мнение от bbyte » 08 Окт 2007 14:04

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 08 Окт 2007 21:17

bbyte написа:еее...120 ... кой кара със 120 в 21ви век? :) аз да взема да слезна да я бутам и съвсем няма нищо да харчи :) шума става гаден след 130км/ч ...а в софия не знам как прави 7.5 при условие че дори спесификацията е 9 градско... сподели наистина как я караш в софия че за 2 дена направих разход среден 9.6 и съм щастлив :)
Сега,не знам кой как кара,но не може да очакваш нисък разход при каране с над 130км/ч.Да не казвам,че разходът ,даден от завода/заводските показатели/при всички коли важи за 90км/ч..Т.е ако караш с 110-130 км/ч е нормално да очакваш разход около 6л./100км.. за двигател 1.6 със 124 конски сили!Това е определено нисък разход.Естествено е ,че при скорост 150-170-180 км/ч. разходът ще скочи драстично.Много,ама МНОГО зависи от стила ти на каране или от липсата му!Ако се засилваш,изпреварваш,биеш спирачки при следващата кола,после пак мръсна газ,чести изпреварвания ,нормално разходът да се повиши.Дори каране по магистралата с висока скорост над 150 км/ч. ,неминуемо повишава драстично разхода.Освен това ти споменах,че при разработване разходът ще падне,ако се разработи добре ,ще се понижи и шумът! sleep.gif Но ,без да искам да те обидя,твоето каране е далеч от доброто разработване и напасване на частите на двигателя,за да улегнат правилно,да понижи шума и разхода и да повиши вървенето.
П.с. А,извинявай,но векът никак не влияе на условията за каране и развиване на скорости в България,та дори и в света,защото законите на физиката не се влияят от вековете. :whistle:
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
boikovz
Обратна връзка:

Мнение от boikovz » 09 Окт 2007 08:22

На въпроса на bbyte как карам, че постигам този разход? Ами карам нормално, мислейки с главата си за безопасно шофиране и начин на оцеляване в България. Отвращавам се от начина на шофиране който ти смяташ за нормален за "21 век". Дали живея в 21 век? Прецени сам. Карам Тойота Корола 2007-ма година biggrin.gif . Попитайте колегите ни от USA и ще видите как карат те в 21 вък с 90 км/ч максимално разрешена по идеално поддържани магистрали и дали си позволяват да натискат педала на газта докрай.
По книжка разхода в градски условия е 8.4, извънградско 5.7 а среден разход 6.7.
Преди около 20 дни купихме и на жена ми Тойота, само че Ярис, с двигател 1.3 VVT-i. Кара се само в София градско и вчера напълни пак резервоара и отчете среден разход 6.8. По каталога е 6.7.
Мнението ми за това дето си прикачил линк за авиационни катастрофи: имаш ли идея кой е най-безопасният транспорт в света? И другият ми въпрос е защо според теб в България умират толкова много хора по пътищата от ПТП-а? Може би защото смятат че в 21 век се кара по разбити пътища със 150?
Не го приемай за заяждане, а като коментар.
Оценявам обаче качествата ти на спринтъор, след като можеш да си буташ колата със 120 км/ч вместо да си я караш :thumbsup:
Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-i, MMT, Sol, 2007

bbyte
Обратна връзка:

Мнение от bbyte » 09 Окт 2007 10:04

Ееее изядохте ме :) това беше казано на шега... но като сме започнали да се заяждаме може да продължиме :)

Нека започнем с това в САЩ дето карали с 90... сега като бях командировка там не забелязах да карат точно с 90 :) бая си настъпват и те но са по внимателни. Другото нещо е че в Германия няма ограничение на скоростта пък не съм чувал там да има такава смъртност по пътищата като в БГ което всъщност навежда на мисълта за САЩ - каране внимателно... сега като имам прав и празен участък от пътя с колко да карам? Например след Пазарджик е един прав участък и общо взето натискам газта, пускам круиз контрола и отивам да спя :) Така че ако видите случайно един Аурис антрацитено сив се пазете щото най вероятно съм заспал на задната седалка :)

Относно века - има значение при това голямо :) Айде виж колко коли миналия век през 50-60те примено са вдигали над 100км/ч ... а пък да видиме 18ти век..или 17ти? 4 конски сили примерно колко км/ч са? :)

Относно самолетите - един боинг ако се разбие примерно около 100-200 човека умират... даже ако погледнем случая от 11ти септември тогава май бяха достигнали жертвите до 4-5 хиляди... пък от една катастрофа на пътя умират средно по 4-5 човека... приемайки че самолетни катастрофи стават по 2-3 на година (т.е. средно да кажем по 200-300 човека годишно) мисля че се изравняват цифрите ... само че никой не псува пилотите че карат с 1000км/ч при наличиете на 400 човека които возят. От което какъв извод правиме - не скоростта е проблема а КЪДЕ и КАК се кара.

А наистина при MMT дават по нисък разход... а колкото ид а искате да ме обвините че градско карам с над 130... вижте не че не ми се иска но просто съм щастлив когато успея да превключа на втора :) та може би това е проблема и при автоматичната някак си понеже няма съединител, даване на газ и т.н. се намалява разхода... просто друга логика няма...

Публикувай отговор