Online горубляне

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
b_d

Online горубляне

Мнение от b_d » 30 Сеп 2007 01:02

Забелязвам, че доста от уважаваните членове на форума се дразнят от постоянните обяви с цел продажби на коли от хора, които с нищо не са допринесли за форума.
Моля да дадете предложения как да се процедира с такива обяви. Да добавим анкета по темата след това, да гласуваме и да го приведем в действие.
Последно промяна от b_d на 06 Юли 2008 07:00, променено общо 1 път.

jamie

Мнение от jamie » 30 Сеп 2007 01:05

Predlagam prosto da si pishat obiavite v tema s takova zaglavie (kato taia). laugh.gif

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 30 Сеп 2007 21:39

jamie написа:Predlagam prosto da si pishat obiavite v tema s takova zaglavie (kato taia). laugh.gif
+1 от мен,или варианта още при условията за регистрация да пише че подобни обяви ще бъдат премахвани(особено не касаещи Тойота)
Последно промяна от kristian на 01 Окт 2007 08:52, променено общо 1 път.
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
juri_galev

Мнение от juri_galev » 30 Сеп 2007 23:09

Не само че не са допринесли,а и този форум не е автооказион.да не говориме че само се пълни с излишни обяви нищо конкретно аз съм против wacko.gif :whistle:
Лично виждане cool.gif

Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Xeku » 01 Окт 2007 10:06

Предлагам да има подтема на Купува/Продава за стоки и услуги, несвързани конкретно с Тойота. На когото не му е интересно ще може да я прескача, или да я маркира като прочетена с едно кликване. Мисля, че публикуването на подобни обяви веднъж на седмица не е голяма драма, особено като са пуснати коректно. А разделението на членовете на "допринесли" и "недопринесли" нито е демократично, нито етично, всички сме били на по 2 дни в този форум, които неслучайно се слави с по-либералните си правила и дух!

El Camino

Мнение от El Camino » 04 Окт 2007 00:14

To demoKraciq e ubawo neshto, ako lorda ne plashtashe trafika. Men i taka mi e sywestno da pylnim s gluposti...

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 04 Окт 2007 15:39

Админа може да забрани на потребителите да пускат нови теми в категория "Купува/продава". Трябва да се коригира описанието на тази категория "Ако искате да продадете или купите вашата кола или да намерите резервни части за автомобила", защото описанието насърчава потребителите да пускат всякакви обяви.
Достатъчни са десетина пуснати нови теми:
Предлагам употребявани авточасти за Тойота
Разпродавам Тойота на части
Продавам тежко катастрофирала Тойота
Продавам бракувана Тойота
Продавам разкомплектована Тойота
Търся употребявани авточасти за Тойота

Обяви за разпродажба на Тойота на части без цени и снимки би трябвало да се трият. Форума е фен зона и няма място за всякакви тарикати, които се смятат за баш търгаши и царе на пазарлъците.

Идеята ми не е обмислена достатъчно добре, защото към по-старите теми може да се добавят мнения. Така тези теми излизат на предни позиции, което е достатъчен стимул да се добавят празни мнения.
Има вариант да се изтрият (скрият) всички стари теми и да се оставят само десетина нови теми. Например да се оставят всички теми с активност от последните два месеца, но да бъдат заключени. Така потребителите ще могат да добавят мнения само в новите теми. В началото на всяка тема може с няколко реда да се опишат правилата за пускане на мнения в дадената тема.

От какво се дразня?
1. От новорегистрирани потребители, които са направили своята регистрация с единствена цел - пускане на обява подобна на обява от мобилето ( http://i.mobile.bg/ ). Форума е за фенове, а не автомаркет. Моите наблюдения са, че хората се надяват на форума да им реализира продажбата на кола, която има слаб интерес в мобилето. Кофти е някой да си мисли, че феновете на Тойота са балъци и може да им пробута своята кола на завишена цена.
2. От обяви за продажба на аксесоари и др. подобни нови части. За тях си има друг подфорум "Сервизи/Магазини".
3. От потребители, които са пуснали обяви и заради слабия интерес към техните обяви са принудени да добавят безсмислени мнения без някой да е писал в тяхната тема. Виждал съм по 5-6 последователни "празни" мнения на един и същи потребител, пуснал обявата.
4. От обяви за продажба на други марки коли. Пример е черната Алфа, заради която изразихме масово недоволство.
5. Липсата на модератор, който да наблюдава "Купува/продава". Като цяло форума е доста свободен, но предпочитам да има цензура в "Купува/продава". Имаме безброй потребители. Нека 2-3 потребителя да модерират "Купува/продава". Софтуера на phpBB 2.0 позволява да се укажат потребителски имена, които да модерират само "Купува/продава".

Тази тема е доста деликатна и ако повече потребители вземат отношение, ще се улесни ръководството на форума. Всеки иска спокойна фен зона, нали?

Сега още нещо извън тази тема за друго нещо, което ме дразни: Непознат потребител пуска тема ХХХ срещу Тойота. После във форума на ХХХ пуска тема Тойота срещу ХХХ. После се спотайва и гледа сеир. Не трябва да се противопоставят феновете на различните марки автомобили за сметка на някой хитрец. Който се колебае какво да избере, да се допитва до дилърите в автокъщите или да си купи първо едната и на другата година другата марка.

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 10 Окт 2007 21:09

Смятам, че теми като тази са напълно излишни и безинтересни.
Някога форума беше повече технически, отколкото е сега.

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 10 Окт 2007 23:25

sluchaen_fen написа:Смятам, че теми като тази са напълно излишни и безинтересни.
Някога форума беше повече технически, отколкото е сега.
Добре де-взимам си бележка и си трия мнението,ама как да отговориш на този"ФЕН":http://toyotabg.eu/search.php?search_author=bultras и да не допълниш мнението на ХЕКИ mad.gif
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 26 Окт 2007 13:13

От 2 седмици започнах да се заглеждам в темите "Купува/продава".
Струва ми се, че в 90-95 % от обявите става на въпрос за съвсем измислени цени. Нищо конкретно не търся, но не видях дори една изгодна обява. Явно ни смятат за балъци. Смешно е точно баш феновете на марката да се смятат за балъци, но е факт. Нямам за цел да обидя феновете на марката, но нека някой от нас ми обясни защо се получава така? В мобилето всеки ден можеш да намериш добра оферта, но тук само 1-2 пъти в годината.
Само на мен ли така ми се струва?

El Camino

Мнение от El Camino » 26 Окт 2007 21:45

Факт: във форумите коли не се продават biggrin.gif. Не и ако наистина искаш да я продадеш.

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 26 Окт 2007 22:22

El Camino написа:Факт: във форумите коли не се продават biggrin.gif. Не и ако наистина искаш да я продадеш.
Напълно съгласен.
За съжаление този факт не се знае от новите потребители, направили регистрация с единствена цел - пускане на обява. Яд ме е, че обявяват някакви измислено високи цени. Да не би да ни смятат за фенове, които никога не сме виждали обява за продажба и сме готови веднага да изкупим всичко, което се продава?

Аватар
MA4O

Мнение от MA4O » 11 Ное 2007 09:21

Аз мисля че трябва да има срок на пресно регестриран потребител да може да пуска обяви.

Аватар
hyankov
Обратна връзка:

Мнение от hyankov » 11 Ное 2007 11:32

Като сте направили секция Купува/Продава, защо да не пускат? То не може хем да има, хем 1000 условия. Като на някой не му харесва цената, изсмивате му се в лицето и готово laugh.gif
Subaru Impreza III Hatchback (2009) - 2.0R MT, 150 hp
Toyota Avensis (2000) - 2.0 D-4D (личен рекорд - 4.1л/100км) - SOLD
Toyota Corolla LE (2000) - 1.8, 125 hp - SOLD

El Camino

Мнение от El Camino » 11 Ное 2007 11:37

hyankov написа:Като сте направили секция Купува/Продава, защо да не пускат? То не може хем да има, хем 1000 условия. Като на някой не му харесва цената, изсмивате му се в лицето и готово laugh.gif
Trafik, koito ne plashtame nie...

Публикувай отговор