Мнения за български акумулатори
Всичко е до късмет и техническа подръжка,при стария модел/ако следиш нивото на електролита и колата зарежда нормално/съм карал с български акумулатори и не съм имал проблеми.Гаранционният срок според мен е достатъчен да отхвърли брака.Последният/с него замина и старата COROLLA/ бе от "необслужваемите",две години никакви ядове.Не съм запомнил кои на коя фирма са били но съм доволен от българските след 96 година.Колкото до подръжката,имал съм случай да карам 3 години с изхвърлен като негоден акумулатор,за който ми заявиха,че бил необслужваем/някаква немска марка беше/!Оказа се освен клетките в него не бе останало грам електролит!
Препоръчвам новите с по голям стартов ток,много полезно през зимата още един плюс при тях окото,което показва състоянието в момента.
Препоръчвам новите с по голям стартов ток,много полезно през зимата още един плюс при тях окото,което показва състоянието в момента.
Колеги, продавам акумулатори от 10 години, и за това време се убедих че всичко е въпрос на късмет. Може да дадеш куп пари за акумулатор и той да се скапе на втория ден, а в същото време най евтиния да те изкара няколко години!?! За Bosch, няма какво да говорим - гаранцията сама си казва думата - 3 години(повечето производители дават по две),за Gigawatt - новата им серия с която използват технологията на Bosch за необслужваеми акумулатори(старата кутия на Bosch) времето ще покаже, за Монбат - утвърдиха се като най-големия производител на българския пазар, след като закупиха преди няколко месеца Старт-Добрич, и сега възнамеряват там да се произвеждат само акумулатори от 125Ah нагоре, за Искра не искам да коментирам, тъй като преди няколко години отказваха масово да приемат рекламациите си, а те не бяха малко!?! За цените немога да коментирам, до скоро Bosch дори беше по евтин от Монбат, но явно с новия внос всичко си дойде на мястото, тъй като оловото на световните борси скочи почти три пъти, и продължава нагоре! За Varta - също много добри акумулатори, но вече и цена им я бива(откакто закупиха Delphi), така че общо взето казано всичко си е късмет, ако колата е наред, без презаряд, или някакъв непредвиден консуматор, акумулатор от всяка фирма, може да те изкара доста години.
Успех с избора на всички.
Успех с избора на всички.

Toyota Corolla Verso 2.2 D4D
- Aleksandar
Здравейте, преди около 6 месеца купих нов акумулатор Старт. След 10 дни започна да дава проблеми, немога да запаля. След като бутна малко колата и запали зареди но след някой и друг час престой пак сдаде багажа. Направих рекламация и от там ми казаха че има пробила клетка ( като преди това ми направиха тест дали колата ми зарежда нормално). Замениха ми го без никакви увъртания с нов, който го карах 4 месеца и след това си купих нова кола.
Така че и българските фирми понякога имат добро обслужване. Поне замениха дефектиралия с нов без да ме обвиняват мен.
Така че и българските фирми понякога имат добро обслужване. Поне замениха дефектиралия с нов без да ме обвиняват мен.
Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-i, MMT, Sol, 2007
Нормално е нашите производители да обслужват малко по-добре гаранциите.Важното е обаче кой дава по-малко дефекти.Всички знаем че частите на Ситроен,пежо и фиат са по-етини от частите на Тойота,ама в тоя форум всички караме Тойоти именно заради идеята за по-малко дефекти!boikovz написа:.......... Направих рекламация и от там ми казаха че има пробила клетка ( като преди това ми направиха тест дали колата ми зарежда нормално). Замениха ми го без никакви увъртания с нов, който го карах 4 месеца и след това си купих нова кола.
относно българските акумулатори мисля че доста добре държат позиции на пазара в съотношение цена/качество и по нищо не отстъпват на другите.на другата ми кола съм с български и до сега не съм имал никакви проблеми с него.също така имам доста приятели които също използват български акумулатори и нямат никакви проблеми.все пак ако има нещо те си имат гаранция.
Toyota Yaris P10 998 VVT-i '01
ex Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i '03
ex Toyota Corolla E10 2.0 D '96
ex Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i '03
ex Toyota Corolla E10 2.0 D '96
Моя го смениха 1 седмица преди да му изтече гаранцията с нов, но на другите ми 2 коли акумулаторите нямаха тоз късмет. Прецакаха се малко след изтичане на гаранцията.....boikovz написа:Здравейте, преди около 6 месеца купих нов акумулатор Старт. След 10 дни започна да дава проблеми, немога да запаля. След като бутна малко колата и запали зареди но след някой и друг час престой пак сдаде багажа. Направих рекламация и от там ми казаха че има пробила клетка ( като преди това ми направиха тест дали колата ми зарежда нормално). Замениха ми го без никакви увъртания с нов, който го карах 4 месеца и след това си купих нова кола.