Проблем с гумените стелки на Toyota Avensis
Проблем с гумените стелки на Toyota Avensis
Протъркаха ми се оригиналните гумени стелки на Toyotata - Avensis модел 2001. От ТМ АУто ми искат над 60 лева за двете предни.
Проблемът е, че с оригиналните често на шофьорското място ми се подгъва стелката под съединителя и на моменти е много трудно да го натискам. Оправям го с ръка в движение, но е много досадно и малко опасничко.
Някой да има идея за удачни гумени постелки, които да стават за Авенис-а или как да фикс-на оригиналните да не ми се подгъват ?
Проблемът е, че с оригиналните често на шофьорското място ми се подгъва стелката под съединителя и на моменти е много трудно да го натискам. Оправям го с ръка в движение, но е много досадно и малко опасничко.
Някой да има идея за удачни гумени постелки, които да стават за Авенис-а или как да фикс-на оригиналните да не ми се подгъват ?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2003г. (модел 2001) 3ZZ-FE
- alex_varna
- Благодарил/а: 1 път
И мойте се подгъват така и ми скъсват нервите...
в Метро видях подобни но трябва да ги премеря ..ама от пръв поглед ми се струва , че са идеални по размер.

TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI
Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI
Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD
Не могат ли да се FIX-нат по някакъв начин оригиналните, че онези от Метро нещо не са ми много по вкуса ... ?!?alex_varna написа:И мойте се подгъват така и ми скъсват нервите...![]()
в Метро видях подобни но трябва да ги премеря ..ама от пръв поглед ми се струва , че са идеални по размер.
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
И аз имах подобен проблем. От миналата късна есен обаче си го реших, като си купих зимен комплект (тъй-наречените легенчета). Те имат едни пластмасови решетъчни приставки, които придават допълнителна твърдост, и това не позволява на предните, че и на задните да се изсулват напред. Тая пролет шофьорската стелка не я смених с лятна и нямах никакъв проблем. Оказа се че и не ми се пробиват, поне за сега, докато летните модели за половин година ги издънвам, а с мокетни не ми харесва, че освен че се зацапват и набиват с песъчинки по-лесно, и много дълго смърдят след намокряне, а това е неизбежно.
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
-
- Автомобил: Тойота Версо
- Обратна връзка:
В Бриколаж продават самозалепващо се велкро. По твърдата лента от велкрото се лепи на нови или добре измити стелки отдолу и си се залепва само за мокета под него. Най- добре е да са по вертикалата - надлъжно на колата - тогава е най-здраво.
На мен обаче ми писнаха отдавна гумените стелки и съм с мокетни, на които съм зашил обикновено велкро отдолу.
От Илиенци си ги купих - със знака на Тойота на шофьорското място са.
На мен обаче ми писнаха отдавна гумените стелки и съм с мокетни, на които съм зашил обикновено велкро отдолу.
От Илиенци си ги купих - със знака на Тойота на шофьорското място са.
Toyota Verso
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
При Тойота Корола Е11, Е12 и Рав 4 има пластмасова кука, която е пред предния ляв ъгъл на шофьорската седалка. Тази кука държи шофьорската стелка. Само трябва да се направи дупка в стелката. Желателно е стелката да е твърда.
При Рав 4 стелките имат по-различна форма от стандартната стелка за масовия лек автомобил. За Корола стелките са съвсем стандартни. Предполагам, че при Авенсиса е същото. Най-добре да се изкопира оригиналната стелка на Авенсис върху вестник и така да се направи избор в магазина.
Против съм самозалепващите лепенки, защото стелката трябва по-често да се чисти.
При Рав 4 стелките имат по-различна форма от стандартната стелка за масовия лек автомобил. За Корола стелките са съвсем стандартни. Предполагам, че при Авенсиса е същото. Най-добре да се изкопира оригиналната стелка на Авенсис върху вестник и така да се направи избор в магазина.
Против съм самозалепващите лепенки, защото стелката трябва по-често да се чисти.
Къде се намира тази пластмасова "закопчалка" при Авенсиса ?!? Долу в ляво има само лостче за отваряне на резервоара ...sluchaen_fen написа:От Метро си взех летни стелки от светло сив мокет.
На шофьорската стелка пробих една дупка за закрепване (фиксиране) към пластмасовата "закопчалка".
- sluchaen_fen
- Обратна връзка: