Смяна на масло на скоростна кутия на Тойота Корола 2014 година
Мнение от Dragan » 07 Окт 2021 20:54
Здравейте на всички,
Имаме Тойота Корола 2014 година и от известно време ме гложди една мисъл.
В Северна Америка Тойота твърди, че няма нужда да се сменя маслото на скоростната кутия, но не съм сигурен до колко това е настина така.
В момента нашата коле е на около 138 000 км.
Отделно от основния ми въпрос, струва ли си да си вземем колата в България или да я продаваме, и да си купим някаква друга кола на цената на продадената такава?
Благодаря предварително!
Имаме Тойота Корола 2014 година и от известно време ме гложди една мисъл.
В Северна Америка Тойота твърди, че няма нужда да се сменя маслото на скоростната кутия, но не съм сигурен до колко това е настина така.
В момента нашата коле е на около 138 000 км.
Отделно от основния ми въпрос, струва ли си да си вземем колата в България или да я продаваме, и да си купим някаква друга кола на цената на продадената такава?
Благодаря предварително!
Dragan
ufer
Dragan
- WoLF
- Автомобил: Приус '07
- Благодарил/а: 726 пъти
- Получена благодарност: 282 пъти
Мнение от WoLF » 08 Окт 2021 19:59
По книжка никъде не пише смяна, а само проверка. НО на база тази проверка може да се наложи смяна. Като всяко друго масло и това деградира. Спора не е дали да се сменя, а на какъв период. За мен вариантите са два:
1) Правите въпросната проверка на маслото и на база на качествата му решавате дали е за смяна или
2) Сменяте на пробега, на който на останалите собственици на кола със същата скоростана кутия им се е наложило...
Аз лично избрах 2я вариант, все пак не е честа процедура, а и не е толкова по-скъпо от смяната на двигателното масло
Относно продажбата, мисля и откъм цена и разправия е по-добре да си я продадете на място, но не съм запознат там пазара в момента как е
1) Правите въпросната проверка на маслото и на база на качествата му решавате дали е за смяна или
2) Сменяте на пробега, на който на останалите собственици на кола със същата скоростана кутия им се е наложило...
Аз лично избрах 2я вариант, все пак не е честа процедура, а и не е толкова по-скъпо от смяната на двигателното масло

Относно продажбата, мисля и откъм цена и разправия е по-добре да си я продадете на място, но не съм запознат там пазара в момента как е

WoLF
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Мнение от ufer » 08 Окт 2021 21:20
Има едно "юмручно" правило! Най-доброто оборудване е първоначалното, оригинално оборудване. И това се отнася в пълна степен и за маслата. При колегата в Канада вероятността да попадне на масло-менте е нищожна, но ако трябва да сменя трансмисионно масло в БГ, аз бих предпочел да оставя оригиналното поне до 300, да не кажа 500 хиляди... 

ufer
Dragan
ufer
Митхат
Dragan
Dragan
ufer
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru