peterhr написа: ↑29 Сеп 2021 17:30
Сервизите не искат да споделят много цени при записване на час. Казват "Ами около .... лева".
Миналата година И София и Пловдив и Благоевград и Сливен ми пратиха цена при запитване по рама. Тази година Тм, Монца и Сливен.
Приятел го игра същото УЖ 300 лева ама то без масло което е 200 лева още....така че проформа и квото пише в нея.
Dimitar38 написа: ↑29 Сеп 2021 17:14
Та хората от Тойота решили да ме таксуват 2,4 часа за труд,
Не са решили а толкова е по документите по които се водят. Реално УЖ трябва да прегледат повече неща които НИКОЙ най - вероятно не преглежда. Та за да имаш гаранция трябва да пише, че е прегледана... ама вместо да си губят времето и твоето, като я държат в сервиза 2 часа без нищо да и правят. Просто ти я връщат. Сега правих 2рото обслужване и аз в Сливен. Най - добра цена получих от повечето... разликата със София беше 160 лева а пък имах и път ипъ от там.
Dimitar38 написа: ↑29 Сеп 2021 18:13
Може ли по твое желание да избираш кои филтри да ти сменят?
МОЖЕ, по желание, ако не са от тези които влизат задължително. Като например, няма по желание маслен филтър да ти сменят. Също така интересното е, че 2рото обслужване 2 години или 30 000 км, филтъра за КУПЕТО е задължителен, но въздушния за двигателя НЕ!!! Което е безумно... УЖ на преглед било и по преценка... Направих грешката на 1вото обслужване да не го сменя и мисля че ми се вдига с 100-200 грама разхода
Ако искате конкретна цена, пускате през официалните им страници запитване и ви връщат отговор. Както казах предната година получих бързо от всички. Явно тази година Пловдив са решили, че само си събирам ценички та не ме отразиха. Но пък Монцата винаги е първи. Отделно Сливен не ми бяха пратили, но когато отидох на място и ги питах ми разпечатаха. Приятел от Сливен получи само тотал цена без разбивка...
Иначе за цените и човеко/часовете. В ТМ ауто е 70 лева на час някъде, в Монца около 55 в Сливен 48
Навсякъде...повтарям НАВСЯКЪДЕ където проверих ти таксуват 4.2 литра масло само в ТМ ауто са големи дупета и таксуват по 5 литра... питай някой дали си е получил 800-те милилитра масло...

Мишоци..тоест всеки 5-6 коли следващата масълцето им идва бонус... Отделно ТМ ауто било ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да ти вземат 50 лева за ХИБРИДНО почистване... което реално НЕ ГО ПРАВЯТ... така че, избирайте... Само заради дребните им курвенски номерца с масло и въпросното почистване ще бия път ако ще и до Варна...