"Пич, къде ми е кората?!", или защо никога повече Тойота Пловдив
tora
-
- Автомобил: Toyota Corolla
Мнение от Елена » 07 Сеп 2021 16:09
VIN AHTLH56E403068857
Елена
tora
-
Мнение от Елена » 07 Сеп 2021 18:29
Точно.153295 А, даже го бях пратила на госпожа Коева,за да я уверя,че няма как случайно да е изпаднала по пътя,без да забележим.

Елена
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от GringoBG » 07 Сеп 2021 22:09
И тез филми със изчезналите гуми от "хотелите" за гуми са често явление в и извън БГ. Та така. Колата на снимки отвътре и отвън, а гумите под възглавницата... Жалка история.
GringoBG
-
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 23 пъти
Мнение от mirott » 07 Сеп 2021 22:14
Общо взето Елена, отваряйте си очите занапред. Не само в сервизите на Тойота. Навсякъде. Пълно е с некомпетентни, неграмотни, нагли и крадливи хора. И то на високи позиции. За съжаление не само в милата ни родина. Култура, възпитание, грамотност и професионализъм липсват масово. И все по-зле ще става. Вземете си поука и си отваряйте очите. За съжаление такъв живот предстои...
mirott
- urb
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от urb » 07 Сеп 2021 22:33
urb
-
Мнение от Елена » 08 Сеп 2021 08:04
Благодаря на всички за мненията,нито едно от тях не съм приела за тролско. Мисля, че всеки има право да подлага на съмнения и двете страни,това е логично и не ме обижда. Наистина е възможно човек да се заблуди,да не догледа нещо.Ако не бях сигурна,нямаше да си позволя да набеждавам когото и да е.
Елена
- boyanmt
- Автомобил: RAV-4-за кибрит
- Благодарил/а: 1 път
Мнение от boyanmt » 08 Сеп 2021 08:16
Наистина е много кофти да си присвоят нещо,докато автомобила е на сервиз,но факт е че се случва,и продължава да се случва. Не мисля че има разлика в служителите в БГ сервизите на Тойота и Киа,все едни и същи са.
Аз имах един случай с Wag group мой автомобил. Оставих го за годишна смяна масла и филтри. Върнаха ми го след 5 часа и дълбоко надрана задна алуминиева джанта. Последва скандал,те отказват да поемат отговорност,но им показах че за 5 часа,колата е навъртяла 107км градско,и че ще им скъсам гъзовете от гонка. След 2 часа имах нова джанта,но станах "нелоялен и проблемен" клиент в системата им,за което лично аз..си го преместих...от там...там

Със настоящата бангия- също има цигански изпълнения по сервизите на марката,правят "изпитания" като настъпват колата ( запис по рекордер 123км/ч)по извънградски пътища, а аз отивам с претенция за оглед на предница?
От всичко горенаписано,бих казал че всички оторизирани сервизи са един дол дренки.
boyanmt
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 345 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 08 Сеп 2021 09:03
Що за тълкуване?!!
Чудя се защо някои хора са толкова черногледи и търсят под вола теле - че всеки се опитва да убеди някого в нещо... Не виждам нищо лошо в това да си изясним доколко е достоверна информацията..
Знаеш ли колко малка част от подаваната информация в интернет е вярна? Дори и подаващият информацията да е убеден в нея?
В случая - нов потребител, за който не сме натрупали впечатления с какъв технически опит е, откога е автомобила в техните ръце (и още не знаем - неслучайно попитах, защото ако е продажба по обява - сигурно има снимки на състоянието около покупката) дава мнение... Доколко е достоверно? Затова и се задават уточняващите въпроси.
Ако бе колежка/колега с доказан 'технически поглед' темата въобще не би била повдигана...
Защото взаимовръзките и впечатленията може да са доста различни.. От рода - оправят ти ауспуха, и почваш да твърдиш, че са ти подменили предна главина, защото след оправянето на ауспуха и притихването на автомобила, почваш да чуваш виенето на предния лагер... Ами има такива ефекти - сам съм ги усещал

Това съвсем не значи, че се опитваме да убедим колежката, че не е имала кора - напротив - опитваме се да си изясним имало ли е...

urb, - амиии, както казва Боян - навсякъде работят едни и същи хора... Разликата се появява само когато автомобилът е 'по-евтин бранд' - Кия е точно такъв бранд, така, че е възможно да има лек ефект и да си от щастливците- цената на 'откраднатата' резервна част да е незначителна и да не си заслужава риска..
Снимки и т.н. - май е прекалено, но едни внимателен оглед с приемчика преди предаването не е зле да се направи..
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Мнение от ufer » 08 Сеп 2021 09:20
ufer
- urb
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от urb » 08 Сеп 2021 09:22
Тойотата се я ремонтирам сам, примерно съединител такива неща не, защото нямам канал. Но ако ходя някъде, то е при проверени сервизи. А за официалните просто няма как да им избягаш. Затова трябва малко повече да бъдем критични спрямо тях. В Казанлък примерно в КИА преди позволяваха даже да стоиш вътре и да си гледаш какво се прави по колата ти. Това ако не е бонус, незнам кое е.
urb
-
Мнение от Елена » 08 Сеп 2021 11:58
Колата купихме на 11.08 тази година.Снимките бяха качени в mobile.bg, съответно след обявата бившият собственик ги е свалил.Снимка от под капака нямаше,тъй като дефакто нищо не се вижда от корите,които закриват двигател и т.н. Колата е закупена от частно лице,не от автокъща, всичко беше платено, отидохме в сервиза,в който е обслужвана колата, вдигнахме я на подемник,дадоха ни разпечатка с историята на колата- дори не сме сменяли масло и филтри,тъй като това беше се случило наскоро. Знам,че на всеки,който е търсил и купувал кола, това може да му се струва съмнително, но наистина извадихме невероятен късмет. Колата беше пусната за продажба към 23 часа вечерта, а ние се обадихме на сутринта и на обяд вече бяхме във Враца, харесахме и спазарихме. В това време непрекъснато звъняха други хора във връзка с обявата, но просто бяхме първи. Две години оглеждаме коли, беше ни ясно,че читавите по обявите изчезват за отрицателно време,не без помощта и на автокъщите- прекупвачи. Нямам за цел да убеждавам който и да било в каквото и да било, потърсих съвет и получих такива, за което благодаря. Исках и да предупредя тези,които нямат представа какво може да се случи,защото това е абсурдно.slowtraveler написа: ↑08 Сеп 2021 09:03► Виж съдържаниеОфтопикЩо за тълкуване?!!
Чудя се защо някои хора са толкова черногледи и търсят под вола теле - че всеки се опитва да убеди някого в нещо... Не виждам нищо лошо в това да си изясним доколко е достоверна информацията..
Знаеш ли колко малка част от подаваната информация в интернет е вярна? Дори и подаващият информацията да е убеден в нея?
В случая - нов потребител, за който не сме натрупали впечатления с какъв технически опит е, откога е автомобила в техните ръце (и още не знаем - неслучайно попитах, защото ако е продажба по обява - сигурно има снимки на състоянието около покупката) дава мнение... Доколко е достоверно? Затова и се задават уточняващите въпроси.
Ако бе колежка/колега с доказан 'технически поглед' темата въобще не би била повдигана...
Защото взаимовръзките и впечатленията може да са доста различни.. От рода - оправят ти ауспуха, и почваш да твърдиш, че са ти подменили предна главина, защото след оправянето на ауспуха и притихването на автомобила, почваш да чуваш виенето на предния лагер... Ами има такива ефекти - сам съм ги усещал
Това съвсем не значи, че се опитваме да убедим колежката, че не е имала кора - напротив - опитваме се да си изясним имало ли е...![]()
urb, - амиии, както казва Боян - навсякъде работят едни и същи хора... Разликата се появява само когато автомобилът е 'по-евтин бранд' - Кия е точно такъв бранд, така, че е възможно да има лек ефект и да си от щастливците- цената на 'откраднатата' резервна част да е незначителна и да не си заслужава риска..
Снимки и т.н. - май е прекалено, но едни внимателен оглед с приемчика преди предаването не е зле да се направи..
urb написа: "В Казанлък примерно в КИА преди позволяваха даже да стоиш вътре и да си гледаш какво се прави по колата ти. Това ако не е бонус, незнам кое е."
В интерес на истината след патърдиите по телефона ми казаха,че имали стъклена стена и ако съм искала,да съм стояла да гледам. Ако ми го бяха казали когато приемаха колата, щях да се възползвам задължително.Но те ми взеха ключа и ми казаха,че ще ми се обадят след 3 часа. Това за стената мисля,че вече го написах.
Елена
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 100 пъти
- Получена благодарност: 179 пъти
Мнение от Akima » 08 Сеп 2021 12:07
! | Съобщение от: Akima |
Има бутон за редакция - не пускайте последователни мнения в една тема. |
Akima
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 345 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 08 Сеп 2021 15:05
Съвсем не смятам да Ви убеждавам, че кората я е нямало преди това - Вие знаете по-добре... Мисля съм обосновал причините за съмнението и нуждата от уточняващите въпроси съвсем коректно

Бих Ви посъветвал да огледате добре монтажните дупки и цялото място - дали има следа от някогашен монтаж ...
Да, може и да са я прибрали, ама за какво им е такава 'ценност'?
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Обратно към “Черен списък на некоректни търговци и сервизи”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru