Ксенон за Toyota Avensis
Re: Ксенон за Toyota Avensis
Заради цялата тази работа все повече се убеждавам че нова кола с гаранция дори и да е 10 год. просто няма смисъл. Те тези по сервизи и магазини могат да ти кажат че повечето неща са извън гаранцията и да си плащаш като поп за всяко второ нещо. По добре кола на 2-3 годинки но поне да знаеш че цената и е двойно и тройно надолу.
TOYOTA AVENSIS 2.0 VVT-I D4
Ксенон за Toyota Avensis
Привет колеги,
Дайте съвет за добри крушки D4S, които наистина си заслужават парите (тъй като хич не са евтини, поне оригиналните) и с които наистина ще виждаш на пътя? Какви марки/модели сте пробвали, колко келвина? Какво мислите за "битката" между OSRAM XENARC NIGHT BREAKER UNLIMITED и Philips X-treme Vision Xenon? Или някоя друга марка?
При мен се оказа, че едната крушка е проблемна - от време на време угасва, след изключване и включване отново на фаровете светва, но пак за известно време. Не знам при какви условия и причини умира. Размених крушките, за да проверя дали не е от баласта, но не е. Същата крушка си гасне и затова съм решил да инвестирам в нови.
Лятото известно време карах с китайски баласт и D2S крушка на единия фар, тъй като оригиналния ми баласт изгоря и нямах време да търся нов/втора ръка. В последствие си намерих и го смених. Смея да кажа, че определено D2S светеше повече от D4S, но ми се иска да си запазя оригиналните части.
Дайте съвет за добри крушки D4S, които наистина си заслужават парите (тъй като хич не са евтини, поне оригиналните) и с които наистина ще виждаш на пътя? Какви марки/модели сте пробвали, колко келвина? Какво мислите за "битката" между OSRAM XENARC NIGHT BREAKER UNLIMITED и Philips X-treme Vision Xenon? Или някоя друга марка?
При мен се оказа, че едната крушка е проблемна - от време на време угасва, след изключване и включване отново на фаровете светва, но пак за известно време. Не знам при какви условия и причини умира. Размених крушките, за да проверя дали не е от баласта, но не е. Същата крушка си гасне и затова съм решил да инвестирам в нови.
Лятото известно време карах с китайски баласт и D2S крушка на единия фар, тъй като оригиналния ми баласт изгоря и нямах време да търся нов/втора ръка. В последствие си намерих и го смених. Смея да кажа, че определено D2S светеше повече от D4S, но ми се иска да си запазя оригиналните части.
Toyota Avensis T25 Liftback Face 2.2 D-CAT 177hp, manual
- Freedom
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Ксенон за Toyota Avensis
Здравей колега,
Имах същата дилема преди време. Два пъти купувах крушки Philips D4S 4300K от Aliexpress за по 12-13$, с отзиви, че не се различавали от оригиналните, но определено не стават - различават се дори помежду си. Юли 2016-та си купих Osram от румънците - на промоция излязоха 208 лева двете, светят като оригиналните и досега не съм имал проблеми.
Успех с избора!
Имах същата дилема преди време. Два пъти купувах крушки Philips D4S 4300K от Aliexpress за по 12-13$, с отзиви, че не се различавали от оригиналните, но определено не стават - различават се дори помежду си. Юли 2016-та си купих Osram от румънците - на промоция излязоха 208 лева двете, светят като оригиналните и досега не съм имал проблеми.
Успех с избора!
Ксенон за Toyota Avensis
Обикновения 4300К? Или някои от другите - Night breaker, Cool Blue Intense? Колебая се между обикновения 4300К и Night breaker-a. Имам наблюдения само от клипчета в youtube, струва ми се, че 4300 осветява повече, докато night breaker-a е просто по-бяло. Cool blue прекалено ми синее, не ми допада.
Toyota Avensis T25 Liftback Face 2.2 D-CAT 177hp, manual
Ксенон за Toyota Avensis
Аз на Туарега сложих cool blue intense и много ми харесва как светят уникални , само че там работата е БиКсенон ...radev написа: Обикновения 4300К? Или някои от другите - Night breaker, Cool Blue Intense? Колебая се между обикновения 4300К и Night breaker-a. Имам наблюдения само от клипчета в youtube, струва ми се, че 4300 осветява повече, докато night breaker-a е просто по-бяло. Cool blue прекалено ми синее, не ми допада.
Имам и Рав4 2006г тя с какъв модел крушки е на късите гледам че са лупи, но не са ксенон , не светят много, много и искам да ги сменя .
-
- Автомобил: Тойота авенсис т27
Ксенон за Toyota Avensis
Колега,къде го направи този ремонт че и аз в момента имам същият проблем със баласта.Изгорями на левият фар и искам да ги сменя а съм от пловдив и незнам от къде да си ги купя и да го сменя
- Inventor198152
- Автомобил: Toyota Avensis 2.2 150кс D4D
Ксенон за Toyota Avensis
Здравейте и аз от вчера съм без един фар на късите и съм със фабричен ксенон D2S преди две седмици смених крушките със нови и реших че е изгоряла едната ама се оказа че не е опитах със нова ама и тя не светии не знам дали не е баласта който се споменава тук във темата.За да сменя крушките демонтирах бронята и фаровете иначе няма място.
Да добавя още че от преди седмица на ремонт на колата отдолу няма никакви кори под двигателя и карах във страшни дъждове и води по пътя и дали това не е допринесло за евентуално изгаряне на баласта?!
Къде е този баласт и как да разбера дали е изгорял?
Може ли да преправят фаровете да си светят със стандартни(обикновени) крушки?
Да добавя още че от преди седмица на ремонт на колата отдолу няма никакви кори под двигателя и карах във страшни дъждове и води по пътя и дали това не е допринесло за евентуално изгаряне на баласта?!
Къде е този баласт и как да разбера дали е изгорял?
Може ли да преправят фаровете да си светят със стандартни(обикновени) крушки?
- Inventor198152
- Автомобил: Toyota Avensis 2.2 150кс D4D
Ксенон за Toyota Avensis
Ето какво открих! Баласта се е удавил и е стояла там при него вода май от доста отдавна. Намира се под самия фар на него и си има собствено капаче за да се достигне. Ето и малко снимков материал.
Ще сменя фаровете със обикновени май!
Ще сменя фаровете със обикновени май!
- Прикачени файлове
-
- IMG_4698.jpg (1.63 MiB) Преглеждано 2481 пъти
-
- IMG_4697.jpg (898.49 KiB) Преглеждано 2481 пъти
-
- IMG_4699.jpg (924.38 KiB) Преглеждано 2481 пъти
-
- IMG_4701.jpg (1.07 MiB) Преглеждано 2481 пъти
-