Сигурно и аз съм от тия, дето след почти година започват да чуват странни чукания

Но наистина за пръв път ми направи впечатление, че при потегляне (ускорение) и при спиране (намаляване на скоростта) чувам чукане като от реле или клапан. И това го забелязах след първото ТО, което беше преди 2 седмици.
Първо си помислих да не би да е от спирачките, че нали обикновено (но не винаги!) се чува при потегляне и спиране (може и през другото време да се чува, ама нали тогава е по-шумно...). Но както казах - не го прави винаги, затова реших, че не ще да е от там.
После реших, че може да е от климатика. Нали е електрически и може някакви клапани да щракат там. Но днес потеглих без климатик и разлика няма. Така че и това отпада, най-вероятно.
Понеже звукът е труден за запис и описание също така ми заприлича и на кламбичкане на някаква течност, ама нямам бутилки в колата. А и едва ли ще е от антифризите... И при мен го чувам отпред, отляво (от шофьорската страна). Но не мога да съм 100% сигурен.
Най-вече ме притеснява да не е нещо механично, вследствие от ТО - нещо недозатегнато, например. Макар че само масло и филтър са сменени.
Ще наблюдавам и ще видим. Нищо не се е променило по управлението и поведението на колата, така че може просто да си вкарвам глупости в главата