СЛед първите 2000 км да споделя малко впечатление от Rav4 2019 хибрид 222 коня.
Ще направя сравнение с Хонда ЦРВ 2015 2.4 188 коня защото имам и такава.
Като цяло Равчето ми харесва повече. Вози доста по-меко , доста по-динамично е и по-добре обезшумено от ЦРВ-то.
Разхода градско в София,като не карам в час пик а през деня е 6/100.При хондата е точно двойно. По магистрала за 600 км в двете посоки,при скорост около 130-140 км/ч ми даде 7.7 Хондата е около 8.8.
Равчето е и по-маневрено от хондата. Пространстовото около скоростния лост(мястото за чаши и др.) при хондата е доста по-практично.
Адски тъпо е измислено как да се мери средния разход.Нулираш едното,нулираш другото и може да мери само един среден разход.Или аз не го разбирам или е някакво недоразумение на инженерната мисъл

Другото което не ми допада е че при слънчево време се получава едно отражение от горната част на таблото върху предното стъкло.Даже китайците продават едни "рогоски" които да спират отблясъците ама доста грознички ми изглеждат.
Музиката при ниска скорост е ОК.Но при висока се чува някак си отпред от към малките колони и се губи.Повече натоварва от колкото да доставя удоволствие и се чудя как да реша проблема.
Като изключим някои неща колата ми допада и не съжалявам за избора.
П.С. Ако някой е успял да направи навигацията да не изключва видеото в движение нека сподели