Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн
-
- Автомобил: corolla e21 1.2t хечбек
- Получена благодарност: 9 пъти
Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн
Второто ТО ще е 06.22. При мен е сменено само маслото и маслен
филтър, а при него е + въздушен филтър и поленов. Според
приложението следващата година ще ми е 476лв. в ТМ изток,
като тук добавят поленов филтър и смяна спирачна течност.
Според приложението въздушен филтър проверяват
всяка година и ако няма нужда се сменя на 4 години или 60к, а
поленовият на 2 години. Би трябвало да не се сменя поленов
и въздушен филтър всяка година, ако не иска собственика.
филтър, а при него е + въздушен филтър и поленов. Според
приложението следващата година ще ми е 476лв. в ТМ изток,
като тук добавят поленов филтър и смяна спирачна течност.
Според приложението въздушен филтър проверяват
всяка година и ако няма нужда се сменя на 4 години или 60к, а
поленовият на 2 години. Би трябвало да не се сменя поленов
и въздушен филтър всяка година, ако не иска собственика.
-
- Автомобил: Toyota Corolla 1.6 e210
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Второто обслужване и аз проверих колко излиза по приложение но офертата е по - горе, а въздушен и филтър купе аз и на първото си ги купих и си ги смених сега като дойде второто пак мисля така да направя
Toyota Corolla 1.6 e210
- metoyo
- Автомобил: COROLLA TS 1.8 HYBRID 2020
След като в София-Запад приемчика ме отряза за гаранционна замяна на избелелите пластмасови лайсни на стъклата на вратите/имах и едно друго ходене, ама не ми се разправя, че си вдигам кръвното/реших че няма да си правя обслужването там. Между другото точно тогава станах неволен слушател на разговора на колегата Крачунов с приемчика за филтъра на батерията и после прочетох тук. В началото на месеца, на 3-ти, минах обслужването в Монца-Бл. град.
Преглед ТО А - 79,50лв.
масло 0 W 15, 4,20л - 155,99лв
гарнитура пробка - 3,15лв
маслен ф-р - 18,57лв
проверка на батерията- 0,00лв
=257.21лв. Цените са без ДДС.
По мое желание ф-р купе- 34,36лв.-без ДДС.
Повдигнах въпроса и за лайсните, веднага се отзоваха- снимаха и казаха, че ще изпратят информацията и ще чакат отговор. Използвах момента и нахраних колегите им от Запад и че заради отвратителното им отношение, съм решил да не си правя там обслужването. Отговориха ми, че не съм единствен, който идва от София в техния сервиз, поради подобни причини. На 17-ти ми се обадиха да заповядам за смяна и на 18-ти се разходих до Бл. град и приключи темата.
Та дано никога не ми се наложи да ходя в София-Запад.
Преглед ТО А - 79,50лв.
масло 0 W 15, 4,20л - 155,99лв
гарнитура пробка - 3,15лв
маслен ф-р - 18,57лв
проверка на батерията- 0,00лв
=257.21лв. Цените са без ДДС.
По мое желание ф-р купе- 34,36лв.-без ДДС.
Повдигнах въпроса и за лайсните, веднага се отзоваха- снимаха и казаха, че ще изпратят информацията и ще чакат отговор. Използвах момента и нахраних колегите им от Запад и че заради отвратителното им отношение, съм решил да не си правя там обслужването. Отговориха ми, че не съм единствен, който идва от София в техния сервиз, поради подобни причини. На 17-ти ми се обадиха да заповядам за смяна и на 18-ти се разходих до Бл. град и приключи темата.
Та дано никога не ми се наложи да ходя в София-Запад.
-
- Автомобил: Toyota Corolla 1.6 e210
- Благодарил/а: 9 пъти
Мойте лайсни ги смених Януари и четирите и преди една седмица обърнах внимание, че само на предните врати са заминали отново и си заведох пак гаранционен иск, но в ТМ Изток на Цариградско и сега чакам да отговорят, но нямаше проблем, като цяло официалните сервизи все много работа имат и отношението е ......, един приятел отва в Шкода със запазен час 15 ч. в петък за смяна на масло, при което му казват ами то днес няма да стане елате понеделник, и той добре че се сетил казал че е от провинцията и че няма как колата да остане и веднага намерили начин... простооооо.....
Toyota Corolla 1.6 e210
-
- Автомобил: COROLLA SEDAN 1.6 2020
Запазих си ден и час 20 дена по-рано през приложението.Ден по-рано ми се обадиха от ТМ Изток за потвърждение на реезервацията.
-
- Благодарил/а: 5 пъти
Здравейте!!!Решил съм да си взема джанти,и да сменям само гуми с джанти,а не като сега в моя случай.......едни чанти за лятни и зимни гуми!!!Та.....писах на Тойота в Месенджър да питам дали е проблем нещо,че джантите няма да са от тях(да не нарушава гаранция и други)и ми отговориха,че "всяка част или аксесоари НЕ закупени от тях,нарушават гаранцията и отговорността за тях е Ваша"!!!След 5 минути звъня в сервиза на Тойота....същия въпрос....от там ми отговарят,че няма проблеми за гаранцията!!!На кого да се вярва,и аз не знам!?!?!?!?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Ами и двамата
Едните са ти дали 'официалния писмен отговор', а другите неофициално са ти отговорили по телефона 
Винаги съм вземал втори комплект 'неоригинални' джанти но с абсолютно същите параметри като оригиналните - офсет и т.н...
И никога не съм имал проблеми с гаранция и т.н.... Но е факт, че и автомобилите ми не са имали проблеми с ходовата част докато са били в гаранция...

Винаги съм вземал втори комплект 'неоригинални' джанти но с абсолютно същите параметри като оригиналните - офсет и т.н...
И никога не съм имал проблеми с гаранция и т.н.... Но е факт, че и автомобилите ми не са имали проблеми с ходовата част докато са били в гаранция...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Колеги,
Значи хубаво, карам го с 2х комплекта гуми и джанти. Фабрично идва със 17", аз си добавям 16" за зимата. Болтовете за двата комплекта джанти трябва да се еднакви, нали?
Тогава защо ми добавят е това в поръчката (само че не 40, както е в линка, а 20, номер част 9094201007)?
https://www.ebay.com/itm/254431343150?e ... SwCMFZ-Mac
За какво са ми тези гайки?
Значи хубаво, карам го с 2х комплекта гуми и джанти. Фабрично идва със 17", аз си добавям 16" за зимата. Болтовете за двата комплекта джанти трябва да се еднакви, нали?
Тогава защо ми добавят е това в поръчката (само че не 40, както е в линка, а 20, номер част 9094201007)?
Toyota Corolla TS MY21, 1.8 HSD
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
За стоманените джанти. Различни са от тези на алуминиевите.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Мерси, iovkito! 

Toyota Corolla TS MY21, 1.8 HSD
- stereo_man
- Автомобил: Corolla E210
- Благодарил/а: 8 пъти
При алуминиевите също може да има разлика. Аз взех колата с 16-ки и тях оставих за зимните гуми. Взех си 17-ки, марка МАK, и гайките от оригиналните не стават, та купувах нови. На 17-ките самите гайки са скосени от към джантата.GringoBG написа: ↑19 Авг 2021 18:30 Колеги,
Corolla E12;
Corolla E210
Corolla E210
- venciru
- Автомобил: Corolla 1.6 CVT 2020
- Благодарил/а: 45 пъти
- Получена благодарност: 13 пъти
Напълно си прав. Само при мен е обратния случай. Купих колата с 17 -ки. После купих за зимни 16 -ки абсолютно копие/реплика на Тойотски. Но се наложи да сменям също и гайките . Става въпрос за алуминиеви джанти. И поставих други датчици за налягането. Неоригинални. Предложиха ми ги и обучиха в гумаджийницата от която закупих зимните гуми и държа втория комплект на пансион.
Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице. И казаното от мен в никакъв случай да не се счита за категорична препоръка и/или провокация към други лица.
Corolla 1.6 CVT 2020 132hp бивша; DS7Crossback 2.0 2020 180 hp
Corolla 1.6 CVT 2020 132hp бивша; DS7Crossback 2.0 2020 180 hp
-
- Автомобил: COROLLA TS 2.0 MY22
Колеги собственици на Touring Sport - впечатления от просвета? Колебая се дали да се лиша от известно количество екстри и да избера TREK версиятa. Не защото ще карам офроуд с тия 2см. повече и предно задвижване, просто искам да има достатъчно просвет да мина бавно по някой черен без да стържа "корем" на всяка неравност. Наясно съм, че темата е разтеглива и върпосните автомобили не са за черни пътища, но съм сигурен, че на всеки му се случвало да минава по такива участъци, в нашата мила рОдина често дори не са и черни пътища, а второкласни, че и първокласни такива, по които по-ниските автомобили страдат много.
П.П. На живо, паркирана TS с 16"ки ми изглежда като 16см.(!) просвет, мернах веднъж TS TREK на х. Плиска и като мина легналия полицай на спирката, стори ми се значително по-ниска от нормалната TS...
П.П. На живо, паркирана TS с 16"ки ми изглежда като 16см.(!) просвет, мернах веднъж TS TREK на х. Плиска и като мина легналия полицай на спирката, стори ми се значително по-ниска от нормалната TS...

-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Понеже наближава заветното 2ро обслужване напусках запитвания до повечето представителства. И ето какво получих от ТМ Ауто

Интересното е че въздушния за двигателя въпреки че е на 30 000 км, не било задължително на преглед било. Но ако искаш е 62 лева отгоре труд и материал
Горивен филтър нямало колата, след като ги питах какво ще струва.
Интересното е че филтър КУПЕ го сменят на 30 000 км, но на двигателя въздушния не... според мен е безумно.
Ще видя другите какво ще ми кажат, но по телефона този от ТМ ми каза че ПОЧИСТВАНЕТО НА ОХЛАДИТЕЛНАТА СИСТЕМА на HSD било ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
Тоест задължително ти взимат 43 лева с ДДС за НИЩО... нищо за което се подписвам с кръв!!!

Отделно ти фактурират 5 литра а в колата влизат 4.2... Тоест на всеки 5 автомобила ТМ са напред с едно масълце за 6тия автомобил, подарено им от милите консуматори (ние)
Ето и Монца

Освен разликата в труда 69.36 по - скъпо в ТМ ауто
Има и разлика от 43 лева с ДДС които според ТМ са задължителни но явно само там.
И масълцето което споменах в ТМ ти прибират 36 лева повече с ДДС
Та само за тези неща излиза 150 лева по скъпо в ТМ ауто.

Интересното е че въздушния за двигателя въпреки че е на 30 000 км, не било задължително на преглед било. Но ако искаш е 62 лева отгоре труд и материал
Горивен филтър нямало колата, след като ги питах какво ще струва.
Интересното е че филтър КУПЕ го сменят на 30 000 км, но на двигателя въздушния не... според мен е безумно.

Ще видя другите какво ще ми кажат, но по телефона този от ТМ ми каза че ПОЧИСТВАНЕТО НА ОХЛАДИТЕЛНАТА СИСТЕМА на HSD било ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
Тоест задължително ти взимат 43 лева с ДДС за НИЩО... нищо за което се подписвам с кръв!!!

Отделно ти фактурират 5 литра а в колата влизат 4.2... Тоест на всеки 5 автомобила ТМ са напред с едно масълце за 6тия автомобил, подарено им от милите консуматори (ние)
Ето и Монца

Освен разликата в труда 69.36 по - скъпо в ТМ ауто
Има и разлика от 43 лева с ДДС които според ТМ са задължителни но явно само там.
И масълцето което споменах в ТМ ти прибират 36 лева повече с ДДС
Та само за тези неща излиза 150 лева по скъпо в ТМ ауто.