Кога ще я получите? Колко предплатихте?
Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
-
- Автомобил: COROLLA SEDAN 1.6 2020
Здравейте ,първо гаранционо обслужване 1 година и 10200км. Абсолютно някакви забележки ,смяна масло и всички филтри за 411 лева.Много съм доволен от автомобила и обслужването.Среден разход 7.5л на 100км.за година.Много съм доволен от към разходи експлоатационни и финансови.
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Не гаранционно, а техническо. Скъпо взема твоя дилър.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- peterhr
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 31 пъти
- Обратна връзка:
Първо обслужване ли е 411лв? Второто колко ли ще бъде? При предния модел нечетните започнаха от 230лв, сега клонят към 300 (в някои сервизи). Четните години започнаха от 390лв (дано в София сега да не прескача 500лв).
Corolla E17, 2016г, 1.6 CVT
-
- Автомобил: Toyota Corolla 1.6 e210
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
От приложението, нали може да се запазва час за обслужване и дава прогнозна цена според километри и кое обслужване се пада и сръвних обслужване в София и в Пловдив и в Пловдив излизаше почти два пъти по - евтино, някой може ли да потвърди дали наистина е такава голяма разликата
Toyota Corolla 1.6 e210
-
- Автомобил: corolla e21 1.2t хечбек
- Получена благодарност: 9 пъти
Приложението знае километрите и даже сервизната история, ноpeterhr написа: ↑17 Авг 2021 19:26 Между другото - за изминатите километри, на по-новите, които имат GSM вътре и през приложение си гледате разход и километри дали има опция за подсещане? Самото приложение много лесно да му се добави опция да може да му се зададе интервал и да предупреждава. То знае изминатите километри. Проверявали ли сте дали има такава опция?
предлага само календарно подсещане(ако си добавиш събитие).
Сега пробвах да запазя ТО и понеже колата е на 13к ми предлага
първото(за 258лв), въпреки че го правих преди 2 месеца и в сервизната
история излиза.
При мен първо ТО за корола хеч 1.2т беше 256.76лв. в ТМ изток. Смяна
маслен фитър, масло и препоръчаните проверки. Предварително се
бяхме разбрали да инсталират и обновлението за карплей и андроид ауто,
което направиха безплатно.
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Важно е дя се обърнв внимание да не ти натресат почистване на хибридната система.
Първо защото не чистят нищо дори от кумова срама и второ защото това може да го правиш сам И според книжката.
Трето е безсмислено.
Четвърто изклесници са.
Така че гледайте да не ви товарят.
На мой близък са му го фактурирали при положение че той си плати да му сменят филтъра на хибридната батерия.. И като отиде ги пита вие какео? Почистихте филтъра преди да гомизхвърлите ли?!?+ Овчо мълчание.
Аз не гледах и ми нашиха еднин50 лева, бях си маркирал капака дали ще го отворят...ме бяха.. реших да се заям.. приемчика скочи ама как така..вкара колата почна да мк обяснява кое къде се птваряло и чистело.... казах му че идеално знам кое какво...
и понеже даш камерата ми записва и на паркинг ги слушах и какво си говорят.
Техниците хал хабер си нямат какво се случва и че трябва УЖ да почистват с прахосмукачка въпросния филтър... тея пари ТМ Ауто прибира без служителите и да знаят.
Първо защото не чистят нищо дори от кумова срама и второ защото това може да го правиш сам И според книжката.
Трето е безсмислено.
Четвърто изклесници са.
Така че гледайте да не ви товарят.
На мой близък са му го фактурирали при положение че той си плати да му сменят филтъра на хибридната батерия.. И като отиде ги пита вие какео? Почистихте филтъра преди да гомизхвърлите ли?!?+ Овчо мълчание.
Аз не гледах и ми нашиха еднин50 лева, бях си маркирал капака дали ще го отворят...ме бяха.. реших да се заям.. приемчика скочи ама как така..вкара колата почна да мк обяснява кое къде се птваряло и чистело.... казах му че идеално знам кое какво...
и понеже даш камерата ми записва и на паркинг ги слушах и какво си говорят.
Техниците хал хабер си нямат какво се случва и че трябва УЖ да почистват с прахосмукачка въпросния филтър... тея пари ТМ Ауто прибира без служителите и да знаят.
- peterhr
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 31 пъти
- Обратна връзка:
В София в момента нечетно обслужване (т.е. по-евтиното) за предния модел Корола е около 300лв, в Плодив - 225. Цените са от преди 2 седмици.
През сайта мога да си запазя час, но като звънях на място ми казаха, че имат два дни по-късно. Направи се на ударен, че не знаел защо сайта дава по-рано, като те нямали свободно. После докато бях там в сервиза на приемчика му звънна някой познат и имаше наглостта да каже, че ще вмъкнат колата на звънящия без ред и да дойде утре. А аз слушам всички, все пак точно тогава ми приемаше колата и бях пред него.
После ми казва час и половина ще трае обслужването (нечетното, краткото). Понеже има стъкла и се вижда, техника ми взе колата след 4-5 минути и след още 20 я извади и беше готов.
В друг сервиз преди години пак беше същото, колата седя 40 минути на паркинга, "Защото още не били готови".
Жалко, че пак всичко е отчасти реализирано. След като се знаят км и дори и техническите обслужвания, много е лесно да се пресмята коректно какво трябва да е следващото обслужване. Но пак трябва да се плати на фирмата, която пише, тя ще го помисли, ще направят 20тина срещи, ще напишат 200 мейла, ще минат 12 месеца ... и пак не е сигурно

Corolla E17, 2016г, 1.6 CVT
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Навярно още обмислят стратегията за ТО...
На джипа на дисплея показваше колко км са изминали от, и колко остават до ТО (20х.км)... Ама направиха ъпдейт и на някои модели нещата станаха динамични - започна да се променя според начина на експлоатация...
С тестер влизах в данните на ЕКУ-то и се оказа, че има три или четири отделни статистики по различна логика за 'остатъчен ресурс на маслото' в проценти и километри...
Някои бяха според моточасовете, някои според студените стартове, брой чистене на ДПФ и т.н. и т.н... И по всяка от логиките остатъчният ресурс се отличаваше от другите...
Пък на моя въпреки информацията от колеги (оплакващи се, че им е дало да правят ТО на около 7000км вместо на 20х.км), си стоеше стабилно според 'остатъчни километри'... Така, че е възможно Тойота да планират такъв преход към 'динамично обслужване', ама още да не са изпипали софтуера
На джипа на дисплея показваше колко км са изминали от, и колко остават до ТО (20х.км)... Ама направиха ъпдейт и на някои модели нещата станаха динамични - започна да се променя според начина на експлоатация...
С тестер влизах в данните на ЕКУ-то и се оказа, че има три или четири отделни статистики по различна логика за 'остатъчен ресурс на маслото' в проценти и километри...
Някои бяха според моточасовете, някои според студените стартове, брой чистене на ДПФ и т.н. и т.н... И по всяка от логиките остатъчният ресурс се отличаваше от другите...
Пък на моя въпреки информацията от колеги (оплакващи се, че им е дало да правят ТО на около 7000км вместо на 20х.км), си стоеше стабилно според 'остатъчни километри'... Така, че е възможно Тойота да планират такъв преход към 'динамично обслужване', ама още да не са изпипали софтуера

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Също така в София ти пишат 5 литра масло. Реално вкарват 4.2. В Монца (Благоевград) ти фактурират 4.2, както човека се изрази имам оборот и не ми залежава. В София са тежка гемия. Забравих аз да си поискам оставащите 0.8 литра масло... които съм си платил.
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Тази разлика най-често се получава именно от експлоатацията на автомобила. Ако го караш повече, километрите са основния репер за ТО и по-малко, другите фактори.slowtraveler написа: ↑19 Авг 2021 09:37 Пък на моя въпреки информацията от колеги (оплакващи се, че им е дало да правят ТО на около 7000км вместо на 20х.км), си стоеше стабилно според 'остатъчни километри'...
За това при теб примерно ще си спада почти 1:1 километри от-до ТО, а при други километрите могат да станат последна променлива с най-малка тежест.
Като пример, понеже си записвам и този показател на всяко зареждане, смъквал съм 26% живот на маслото за 605 км. Демек динамичния сервизен интервал ще ми даде смяна на маслото на 2500 км. ако я карам по този начин, по който съм изминал въпросните 605 км.

Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

- Filbor
- Автомобил: Renault Zoe Intens 2021, R135
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 43 пъти

С BMW-то на писта ли си бил?

08.2014 - 11.2021
11.2021 - <Днес>
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Не е невъзможно, но просто при мен бе 'забило' на смяна на 20х.км и толкова - нито километър нагоре/надолу... А експлоатацията съвсем не бе 'идеална' - основно градско шофиране

За съжаление не можах да хвана никаква логика на 'развитието' на другите показания за 'износване на маслото', записвани в ЕКУ-то..
Но това е друг въпрос - идеята ми бе, че е напълно възможно и доста вероятно Тойота също да предвиждат такова 'динамично износване' на маслото - компютрите доста напреднаха и могат да сметнат такива 'броячи'...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
-
- Автомобил: Toyota Corolla 1.6 e210
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
А второто скоро ли ще е, на колегата по - горе как така са му взели 411????, сега попитах за оферта за 2-ро ТО по - голямото и от ТМ Изток ми изпратиха оферта за близо 600 лв в приложението е 480, изпратих запитване и до Тойота Пазарджик да видим....., просто поне за мен разликата за едно и също нещо и то така или иначе със завишени цени е доста голяма
- Прикачени файлове
-
- Untitled.png (109.21 KiB) Преглеждано 1247 пъти
Toyota Corolla 1.6 e210
- venciru
- Автомобил: Corolla 1.6 CVT 2020
- Благодарил/а: 45 пъти
- Получена благодарност: 13 пъти
На мен ми предстои първо ТО на 24.08.2021 в Карком Варна.
Току що проверих в приложението
Периодичен преглед (1г. или 15000км.) - 214.00 лв.
Периодичен преглед (2г. или 30000км.) - 361.00 лв.
Дано да е вярно!!!
Току що проверих в приложението
Периодичен преглед (1г. или 15000км.) - 214.00 лв.
Периодичен преглед (2г. или 30000км.) - 361.00 лв.
Дано да е вярно!!!

Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице. И казаното от мен в никакъв случай да не се счита за категорична препоръка и/или провокация към други лица.
Corolla 1.6 CVT 2020 132hp бивша; DS7Crossback 2.0 2020 180 hp
Corolla 1.6 CVT 2020 132hp бивша; DS7Crossback 2.0 2020 180 hp