Странно тракане под таблото - Avensis T25 2.0 D4D
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Аз лично използвах Carlube LM2 (от снимката). Причини:
- във времето по детската количка на хлапето, после по велосипедите и тротинетките му не се втвърдява и не гранясва. Дават я уж влагоустойчива.
- имах 2 тубички
- Стиснат съм повече от Чичо Скрудж
Всичко което във времето не клеясва и не се сгъстява лесно ще ти свърши работа. Въпросът е да е нанесена на слой който позволява контакт между контактната пластинка и графитната писта-енкодер.
Нямаш течаща вода, прахолякът е малко, няма и високи обороти и високи температури....
- във времето по детската количка на хлапето, после по велосипедите и тротинетките му не се втвърдява и не гранясва. Дават я уж влагоустойчива.
- имах 2 тубички
- Стиснат съм повече от Чичо Скрудж
Всичко което във времето не клеясва и не се сгъстява лесно ще ти свърши работа. Въпросът е да е нанесена на слой който позволява контакт между контактната пластинка и графитната писта-енкодер.
Нямаш течаща вода, прахолякът е малко, няма и високи обороти и високи температури....
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
-
- Автомобил: Toyota Avensis T25 2.D4D
Привет. Къде се намира това "централно моторче", което настройва топло/студено и как се сваля..? Кода на грешката е 41: AC/heater air mix flap motor
- mapamop
Всичките моторчета на клапите на парното/климатика са в оранжево на картинката. AIR MIX-овете са двете оранжеви петна в долната част на картинката. Те са и единствените, които се свалят лесно. За другите 2 се сваля вентилатора.
Виж какво съм писал преди време 1-2 страници по-напред.
Виж какво съм писал преди време 1-2 страници по-напред.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
-
- Автомобил: Toyota Avensis T25 2.D4D
Благодаря колега. Моето тракане не беше откъм жабката, та залягах под педалите да свалям това откъм шофьора. Ето го и проблемчето на снимката
. Лепнах една пластмасова изрезка 1-2мм на корпуса така, че да подпира червяка да не се разхожда и го сглобих. Колкото изкара- mapamop
червяк може да си извадиш от всяко от трите моторчета (мисля), което намериш на сносни пари. Еднакви са по спомен. Подмени ли старата грес преди да затвориш?
Отвори и другото му "братче" - няма да е по-добре. При мен дясното се "разпя" миналата година по това време, лявото му дойде "гласа" май месец тая година ... Лявото се сваля по-гадно по мое мнение, че не мога да си вкарам и двете ръце в кухината.
Мисля че един приятел може да има останало някое моторче от тия. Драсни едно лично да не спамим темата тук. Вече може да пращаш лични мисля.
--
--
Привет, имам два подобни проблема под таблото на Avensis T25 2005.
Вдясно при пасажера се чува румолене все едно има мишка
, а вляво при водача е по-скоро скърцане на нещо въртящо се.
Има ли адекватно място където мога да отида и да решат проблема, без да ми изпочупят таблото, което въпреки че е на 15 години засега не скърца?
Вдясно при пасажера се чува румолене все едно има мишка

Има ли адекватно място където мога да отида и да решат проблема, без да ми изпочупят таблото, което въпреки че е на 15 години засега не скърца?
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL
- mapamop
Можеш и сам - махат се "сандъка" на жабката, откъм пасажера и една пластмаса в краката на шофьора. Другото е писано как се прави....
Общо 4 до 6 винта са....
Ако вече не се оправи - и там съм писал как се прави с частично разглобяване. При мен стана вече втора година не ми пука и скърца таблото, както и "мишките и бобрите" които "гризяха" нещо под таблото, не са се връщали да ме вбесяват.
Зависи буквално колко си смел, издръжлив на лежане по стелките и за шофьорската донякъде - колко са ти малки китките. Моите 2 не се събират зад волана в кухината на таблото.
--
--
Вероятно мога да, но нямам времето. Бих предпочел да платя на някой, но да знае какво прави.
- mapamop
3-4 часа общо, за монтаж демонтаж и почистване, плюс рапидна отвертка 6мм или такава с накрайник за гайки 10. Включително времето за прочитане по диагоналния метод на тая тема. Ако все пак, не е добра идеята - някой от колегите в София да даде джокер...
--
--
Май дойде време да го отворя това табло, защото освен румоленето в двете крайни клапи, сега нещо яко тряка и зад волана. Като зъбно колело което приплъзва по червяк. За това, какво трябва да разглобя? Има ли момент в който трябва да падне цялото табло на колата, или се работи само отдолу? Авенсис Т25 2005
- mapamop
Лявото моторче на клапата. Излезнал е червяка. Другото което може да ромоли е мотора на усилвателя на волана, но той трябва да спре по презумпция ако не пипаш волана. И излиза червена лапма на таблото ако не работи.
За тези откъм краката няма да се наложи да сваляш табло. За средната и горната вдясно се хвърля на земята вентилатора на парното - за него дали ще се гърчиш отдолу или ще свалиш горната част на таблото - ти си реши. От текущия опит открих че горната част на таблото се сваля и слага лесно и като че ли е по-лесно да го няма. Има 2 видии под километража, 2 видии под страничните духалки, маха се централната конзола с дисплея (2 видии), изважда се километража, развива се един крепежен болт на десния еърбег към рамата на таблото и излиза цялата горна част. Не съм разкопчавал десния еърбег - само мръднах таблото на седалките, за да ровя за кабелите на климатика.
Като цяло ако ще свалиш само двете моторчета долу вляво и вдясно - няма смисъл да хвърляш таблото навън. Оправи първо тях и после ако не изчезне тракането си мисли за другите.
--
--
От картинката, която си постнал по-горе:
Тракане като на зъбно колело зад волана - Това е от най-лявото оранжево петно, така ли?
Румолене се чува от най-лява и най-дясна клапа - за това трябва да сваля нявото петно и в средата най-горното петно, правилно ли разбирам?
Тоест вентиралатора трябва да падне при всички положения май.
Тракане като на зъбно колело зад волана - Това е от най-лявото оранжево петно, така ли?
Румолене се чува от най-лява и най-дясна клапа - за това трябва да сваля нявото петно и в средата най-горното петно, правилно ли разбирам?
Тоест вентиралатора трябва да падне при всички положения май.
- mapamop
Двете най-долни оранжеви петна на схемата.
Не. Свалят се без вентилатора и таблото. За горните 2 петна вдясно на схемата се сваля вентилатора (и/или таблото евентуално).
--
--
Големи благодарности на mapamop за отделеното време! Оправих тракането зад волана.
Свалих моторчето което се намира над педала за газта - 2 винта за кората, 2 винта за моторчето. Буксата ми отне повече време от самия мотор, трудно я извадих защото няма достъп за двете ми ръце.
Ето видео нагледно какъв е проблема - челото на червяка се е износило и той се движи по оста на моторчето. Стига до гранично положение в което излиза от ключа на моторчето и започва да трака докато не се върне обратно.
Залепих тънка пластмаса на корпуса срещу червяка, за да няма къде да мърда.

Сега не трака, ще видим до кога
Свалих моторчето което се намира над педала за газта - 2 винта за кората, 2 винта за моторчето. Буксата ми отне повече време от самия мотор, трудно я извадих защото няма достъп за двете ми ръце.
Ето видео нагледно какъв е проблема - челото на червяка се е износило и той се движи по оста на моторчето. Стига до гранично положение в което излиза от ключа на моторчето и започва да трака докато не се върне обратно.
Залепих тънка пластмаса на корпуса срещу червяка, за да няма къде да мърда.

Сега не трака, ще видим до кога

- Ruderford
- Автомобил: Avensis 2007г./1.8/129k.s.
- Благодарил/а: 4 пъти
digitalpr здравейте. Записахте ли поне номера на моторчето, кой модел е ? Примерно, номера на това в жабката, за микс топло /студено е :063700-8680 -9Н 3541....

- Прикачени файлове
-
- Моторче (1).jpg (661.54 KiB) Преглеждано 6033 пъти