Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн
Ами то винаги е било 'хлъзгаво' - ако изчезне автомобила или повредиш гума - ти плащат и гумите (гумата - до определена възраст/износване както сподели BOz)... Ако са изчезнали само гумите - няма ти платят..
При мен искаха само да има допълнителна снимка със зимните гуми... Без значение за парите... Просто указах, че е два комплекта гуми/джанти, и за да ми застраховат 'другите джанти' - искаха допълнителна снимка с тях...
При мен искаха само да има допълнителна снимка със зимните гуми... Без значение за парите... Просто указах, че е два комплекта гуми/джанти, и за да ми застраховат 'другите джанти' - искаха допълнителна снимка с тях...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Извинявай, моя грешка. Сега разрових фактурите, да гумите са вкарани в цената на каското. Подвел съм се, понеже стелките за купето и багажника ми бяха подарък и не влизаха в цената.

Нищо не пречи да вземеш и след 3-5-8-12 месеца или кеш същия ден. Но Тогава няма да са вкарани в лизинга. Може да дръпнеш и стоков кредит и потребителски кредит и бърз кредит за гумите и други неща. НО няма да са вкарани в лизинга, като идеята да го направиш е че на шапката с пари която оставяш, 10% от цената на гумите (към първоначалната вноска) и още 4-6 % за каското са смешни пари на фона на комплект нови гуми, особено в момент в който друсваш 10% за лизинг примерно, и начална каско и ГО.
Също така СПЕСТЕНИТЕ 50 лева, ако отидеш в друга подобна институция, ще заминат по такси и таксички.
Факт е че ако имаш познат брокер или където и другаде да е, ще докараш по - добри условия. Но пак може да питаш и ще ти предложат няколко различни компании.. Ако нямаш претенции ти бутат тази компания която в момента им дава най - голяма комисиона. 1вата година бях към булстрад, след което минах на Аремеец, като имах избор между 4 или повече компании, не помня, понеже си изках изрично армеец. При булстрад имах право на 2 или 3 щети без документи (паркинг и тн) но ми платиха 4... Най вероятно заради лизинга.
Липсващи елементи не се плащат. Предполагам идеята е да не си ги прибереш и да кажеш тафнаха ми ги... Тъпо за клиента ама... Най - тъжно е ако откраднат колата и я намерят..разкостена... виждал съм такава Г класа...
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Прочети си точка 16.8 от общите условия.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

-
- Автомобил: Toyota Corolla 1.6 e210
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Инкейч брокер си дават хубави цени според мен, а колегата biro просто кара рисков автомобил на застрахователен език, на мен за котолата ми предлагаха и допълнителна застраховка за 3 или 5 г. И при тотал щета или кражба да се изплаща сума по фактура, но на една позната за chr не са й предлагали изобщо понеже е по - рисков автомобил
Toyota Corolla 1.6 e210
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Супер сте, (бъдещи) колеги!
Като говорим за гуми, новите Короли идват ли със секретни болтове на колелата (летите джанти поне) или ние трябва да си ги набавим?
Като говорим за гуми, новите Короли идват ли със секретни болтове на колелата (летите джанти поне) или ние трябва да си ги набавим?
Toyota Corolla TS MY21, 1.8 HSD
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Сам си ги купуваш. От тойота около 100 лева от някъде, на половина
- slowtraveler
Да, в Тойота ми струваха 99лв Мак-гард.... От тогава съм само на тази марка - доволен съм... Преживели са удари с пневматични пистолети, голям чук (заради завиване с пневматичен пистолет) и т.н. и т.н... Но не са се предавали никога... 

-
Мерси за инфото, звучи добре. Ще ги взема значи от Тойота като му дойде времето.
- slowtraveler
Споменах марката, защото се предлага не само от Тойота... Дали ще ги вземеш от Тойота или не едва ли има значение (освен ценово
) - важното да е точния размер (Мак-Гард предлага болтове и гайки за много различни модели)..

-
Мда. Болтовете въпросните са 107-8 лв в Тойота. Поръчах ги.
Друго да питам. Идвам от френската секта. Та там колите допреди 10-15 години бяха с яки ламарини и антикорозионна защита, сега е като навсякъде. Та въпроса ми е на Королката как се представят ламарини те най-вече на капака. Има ли смисъл да слагам фолио на капака, фаровете, бронята, поне отпред? Видях и че японските коли трябва да им се обръща внимание долу, за да няма ръжда. Колата е нова, но ще си я карам поне едно 7 години. Има ли смисъл да почвам отсега с вакси да я водя да пръскат долу?
Друго да питам. Идвам от френската секта. Та там колите допреди 10-15 години бяха с яки ламарини и антикорозионна защита, сега е като навсякъде. Та въпроса ми е на Королката как се представят ламарини те най-вече на капака. Има ли смисъл да слагам фолио на капака, фаровете, бронята, поне отпред? Видях и че японските коли трябва да им се обръща внимание долу, за да няма ръжда. Колата е нова, но ще си я карам поне едно 7 години. Има ли смисъл да почвам отсега с вакси да я водя да пръскат долу?
- biro
- Получена благодарност: 121 пъти
Няма как на тоя модел да се каже има ли проблем с ръжда щото е нов и не е минало достатъчно време.
Някои хора във форума се оплакват от корозия на техните тойоти, но са експлоатирани в Европа, където се използва химия за обработка на пътищата зимата.
Имах авенсис 2008г продадох го 2018г купуван и експлоатиран в БГ и нямаше никаква корозия.
На CHR 2017 също никаква ръжда.
Някои хора във форума се оплакват от корозия на техните тойоти, но са експлоатирани в Европа, където се използва химия за обработка на пътищата зимата.
Имах авенсис 2008г продадох го 2018г купуван и експлоатиран в БГ и нямаше никаква корозия.
На CHR 2017 също никаква ръжда.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
GringoBG- колега, без да ангажирам никого с мнението ми- на 100% съм ЗА третирането на колата с антикорозионно покритие отдолу. Аз лично последните ми 3 коли ги третирах. Резултатът е, че Королата за почти 200 000км и 9 г. има съвсем лека повърхностна ръжда САМО по носачите, корпусът е все едно е нов! Авенсисът ми за над 4 години и 122 000км няма никаква ръжда. Вярно е, че зимата се мият по около 2-3 пъти седмично на пароструйка и отдолу, но според мен самото покритие си е също от значение. Колите ги караме с жена ми ежедневно в предалпийски район, където зимата има страшно много сол и химия по пътищата- за 70км магистрала колата ти зимата става бяла, покрита с 1 пръст сол..... С две думи- направи го, особено препоръчително докато колата е нова. Само трябва да намериш кой го прави, защото ТМ Ауто не предлагат тази извънземна технология 

Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
За такъв процент за нов автомобил досега не бях чувал. Моето автокаско на рав4 беше на 4%, а на 4-тата година си го предоговорих на 3,6% при друг застраховател(докато автомобилът е лизингов). Иначе, ако играете по свирката на лизингодателя, то той ще ви товари винаги с такива глупости, това им е работата.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- biro
- Получена благодарност: 121 пъти
Да аз на 3.5-4% директно си договарям при същия застраховател, където съм в момента. Но понеже е лизинг задължително през инчкейп брокърдж, които са кожодери. При покупката ме ожулиха 600лв за gps тракер и 100лв след първата година за техническа проверка на устройството, която се състоя в обаждане по телефона на една кака и тя каза устройството работи.
На втората година се обадих пак на каката и тя вика устройството отдавна не работи, защото застрахователя вече не иска тракер. Питах я как да го махна от колата да не ми дърпа ток, а тя - идете в едикой си сервиз срещу 60лв ще ви го махнат.
Е сам го намерих и отстраних.
Та инчхай брокери са пидираси
На втората година се обадих пак на каката и тя вика устройството отдавна не работи, защото застрахователя вече не иска тракер. Питах я как да го махна от колата да не ми дърпа ток, а тя - идете в едикой си сервиз срещу 60лв ще ви го махнат.
Е сам го намерих и отстраних.
Та инчхай брокери са пидираси

C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED