Каква средна скорост да обявя в града, като минаваш 10км с 80 и после се наредиш на кръговото на драгалевци и пълзиш 20 мин с 0.001км/час. Движа се според ограниченията а те в софия са 50-60-70-80 +/- 10 според ситуацията и трафика. И не съм от тия които намаляват до 60 като наближат камерата на бояна при ограничение 80.
В общия случай си прав но в случая говорим за хибриди а при тях има няколко прости техники и 3 положения на педала, които ако използваш разхода пада значително под този на конвенционалните автомобилиVolkata написа: ↑29 Юли 2021 11:37 Разхода за какъвто и да е автомобил според мен е еднакъв: караш бързо - голям разход, караш средно - среден разход, каразш бавно - малък разход, можеби за някой много мощни и големи мотори да го има това че със 90 ще гори повече от колкото със 120 или 140, но съм се убедил че физиката трудно може да се преодолее, караш ли по магистрала средната скорост е по - висока и разхода също, караш ли по извънградски път всичко е по ниско, с различни коли съм го пробвал джип също бензин дизел и това на магистралата като държиш една скорост е по - икономично не съм успял да го потвърдя и за градското каране според мен е същото
nicktodorov
Независимо колко пари си дал за автомобил следва да те интересува колко пари даваш за гориво защото тия пари ги наливаш в една фирма която в ГФО за 2020 е декларирала 508 милиона загуба при милиарди оборот и 20 години не плаща никакъв корпоративен данък. И ако разходите за застраховки и обслужване са константа, то разхода ти на гориво е величина, която можеш да моделираш в свой интерес а не във полза на ония измамници от бургас.
Шофирането в България отдавна не е удоволствие а борба за оцеляване.
След 30 години фиктивни технически прегледи и корумпирана пътна полиция и автомобилна администрация на пътя има 20% човекоподобни без книжки или с купени такива с непредвидимо поведение на пътя.
10% възрастни хора с неадекватно поведение и реакции
10% пияни/ дрогирани камикадзета
20% джигити арогантни безразсъдни които не спазват никакви правила и си мислят че шофирането е игра в която са безсмъртни.
10% младежи без изградени навици и усет за скорост, настилка и спирачен път.
Не повече от 30% нормални разумни хора с желание за закон и ред които спазват правилника за движение и карат със съзнанието, че шофирането е отговорност а не удоволствие. Тия хора просто се опитват да стигнат живи.
Явно в тема за хибриди приложенията за телефон са по важни и приемливи от разхода и начина на каране понеже последния път като гледах бяха около 50% от темите.
След 5 години като ми изтече гаранцията и почне да се чупи ще намина пак по някой техническа тема.
Хайде със здраве,