Не съм съгласен. Точно с по-мощния автомобил рисковете, които се приемат са по-чести. Защото ще си кажеш - а, има до завоя 50 метра, ама нали съм 400 коня и дърпам за 20 метра.
А ако си с количка с 40 коня, затътряш се зад камиона и не мислиш за такива глупости.

Няма ограничение и на магистралата за минималната скорост.
И като говорим за закон, също така не трябва да се движи и с твърде ниска скорост без основателна причина. Което от една страна причината като основание вече може да е много разтегливо понятие. И от друга страна "ниска скорост" за едни е едно нещо, за други съвсем друго. Пример за мен ниска скорост при извънградско да е 40 км/ч, а за друг да е 80 км/ч.

Иначе и мен ме дразни неравномерното каране и особено някой ако пред мен натисне спирачка ей така от нищото. Това е сигнал, че трябва да се отдалеча от тази кола. Било напред или назад. Но нямам нищо против някой ако кара с по-ниска скорост и не упреквам, че тези шофьори създават проблеми на пътя. Нали за това сме там. Да имаме толерантност и да се съобразяваме всички. Ако настигна някой бавен, няма да го упреквам за това, а просто чинно ще си чакам докато видя нормален път за изпреварване и кой от къде е.
И за това - пускайте си круиза на 90 (на километраж, не на ГПС) и няма да имате толкова проблеми с изпреварването. Наистина като круиза е на 100 или още по-зле на 110, настигаш много повече автомобили, камиони и всякакви превозни средства, които трябва да се изпреварват. Което статистически води до повече шанс за проблеми.

С криз на 90 настигаш камиони само в проходите и баирите. Но и в планината като видя камион, обикновено зад него са вече накацали колите. И просто си следвам темпото и въобще не бързам. Колко му е, един проход, 20 минути, все ще го избутаме.
Точно този пример имам от уикенда, когато ходих към Боровец. Карайки с равномерно темпо тук-там някой ме изпреварваше, тук-там някой аз изпреварвах. И всичките, които ме изпревариха след 10 минути ги срещах наредени зад камион. Някои от тях изнервени, рискови изпреварвания, бутайки коли да се приберат, защото обикновено не се оставя място до предната кола. И за какво? Да се изпреварват коли, за да спестиш колко - лично по оценка между 5 и 10 секунди (виждах ги напред и може да преброиш времето, когато ще бъдеш на тяхно място). И гаааз, прибиране. Гааааз, прибиране. Създаване на дискомфорт в насрещното движение. На няколко пъти насрещните коли присветкат с фарове на изпреварващите, които не са 1-2 коли, а поне 10-на бяха за тази отсечка. Иначе да, карахме с около 60 км/ч зад камиони ама какво от това? Нещо случи ли се като изкачихме планината? Закъсняхме ли с 30 часа, за да спестим "ценното" ни време, както имаше и такава теза?