maggkrabar написа:dil написа:maggkrabar написа: ако караш на газ - кажи му да отпусне малко
по-голям луфт на изпускателните
А това за какво е необходимо да се прави ?
при каране на газ изпускателните клапани са по-натоварени термично отколкото при бензин и затова се пуска малко по-голям луфт. ако стандартният е 0.25 се пуска 0.30. ако се пусне обаче 0.35 почват много да чукат.
има изисквания и за свещите - при газ се сменят два пъти по-често. ако пробегът им е 40к км, на газ се сменят на 20к км
просто при каране на газ свещите и клапаните са по-натоварени термично и затова се правят такива неща - за да работи по-добре двигателя. газта е гадно нещо

Гадно,гадно,ама....Закарах я най-сетне при майстора си за настройка на клапаните...."Супер са ти клапанчетата,мой човек!Само изпускателните има малко повече луфт..."
Добре,де,казвам!Нали трябва да има луфт, щом се кара на газ?
"Нищо такова!Ти да не караш Форд?!?"
Клапаните екстра, колата си "стриже" много добре....Свещите си реших да ги сменя съвсем наскоро, просто ей така, понеже не знам предишния собственик кога ги е сменял (карам я малко повече от година!), а майстора ми ме попита защо го правя след като са ми супер и старите свещи!?! (аз я закарах за смяната при него пак, понеже са малко на терсенато място, а и нямам никакво време да се занимавам....Но му имам пълно доверие на механика си!!!Каквото каже той,това е!)
DAEWOO Espero 1.8i, 95ps, 1996 year.