Моята е седан прозведена февруари тази година, със Safety sense 2 е. Само сигнализира при излизане от лентата, но не държи колата сама в нея, при по-високите нива не е така, поне така ми обясниха. Друга разлика по системите за безопасност няма между нивата.Krachunov написа: ↑29 Юни 2021 11:42И при мен червена е с тъмен салон. Каквато съм свиня не бих си причинил нещо светло.IvGor написа: ↑29 Юни 2021 11:04Това, което са ти казали за цвета на салона са глупости, моята също е червена и е с тъмен салон, аз държах да е тъмен. Системата за поддържане на колата в средата на пътното платно я има само в най-високите нива. При мен ниво Comfort и при теб само сигнализира ако прекрачиш маркировката и завърта леко еднократно волана обратно към лентата но не се регулира сама да седи в лентата.
Относно асистента за ленти. Не е вярно че на най - високото. Аз съм с executive и го имам. По скоро зависи с коя версия си на Toyota safety sense си от версия 2. В този ред на мисли ако си със 2ра версия дори комфорт ще го има
Впечатления Тойота Корола 2021 седан 1.5 бензин ръчни скорости
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Мнооого странно, я си прочети хубаво инструкциите и настройките, защото аз верно съм комби екзекютив но Safety sense е 2. И го прави държи си средата, ако има достатъчно читава маркировка си завива сама. Приятел е със седан и при него е така
-
- Автомобил: Toyota Corolla 1.6 e210
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Приятеля със седан екзекутив ли е и другото дали е хибрид, защото по брошурите също установих евентуално че за комби хибрид е налична тази екстра, но ако е бензин не е
Toyota Corolla 1.6 e210
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
И двамата сме с хибрид, екзекютив, той е със седан аз комби. Неговата е на 2-4 месеца, моята на година и 4-5 месеца
Системата при мен се казва LDA (lane departure alert) и единствената опция е on/off, нищо друго. Системата, която поддържа пътната лента се казва LTA (lane tracing assist) и е тази която е на вашите коли. При мен седан бензин ниво Comfort e LDA. Сега разглеждах новите брошури и явно наскоро са го променили и вече Comfort идва с LTA и фарове за мъгла (моята няма).
-
- Получена благодарност: 1 път
На Корола салонът е далеч от светъл. Шоколодово-кафяво е доста странен избор според мен.
-
Да от програмата им изглежда доста странно, за мен на живо е съвсем различно и не мисля че така се придобива реална представа за визията на салона, качвам две снимки, ако от тях може да се придобие по добра визия, но най - добре да се види на живо, когато гледах точно от сайта и ми изглеждаше доста странно кафява тапицерия а пластмасите черни викам си това нещо хич не се връзва, но за мое щастие всичко на живо поне за мен си пасва идеално, а на моето око пък този който е качен от голф и като цяло сив салон ми е най - неприветливия цвят за салон и всякакъв друг за мен е по - хубав това си е мой вкус
- Прикачени файлове
-
- IMG_20200221_162019.jpg (1.98 MiB) Преглеждано 3339 пъти
-
- IMG_20200221_162012.jpg (751.14 KiB) Преглеждано 3339 пъти
Toyota Corolla 1.6 e210
LTA реално надгражда LDA и е само при автоматичните трансмисии. За да работи LTA, трябва и адаптивния круиз контрол да е активиран.IvGor написа: ↑29 Юни 2021 14:35 Системата при мен се казва LDA (lane departure alert) и единствената опция е on/off, нищо друго. Системата, която поддържа пътната лента се казва LTA (lane tracing assist) и е тази която е на вашите коли. При мен седан бензин ниво Comfort e LDA. Сега разглеждах новите брошури и явно наскоро са го променили и вече Comfort идва с LTA и фарове за мъгла (моята няма).
Аз също съм с червена Корола и тъмен салон. Обаче на наколко пъти засичам червени Короли, които са с по тъмен нюанс на червеното, отиващо към бордо. А в брошурите е само един вариант на цвета.
Последно промяна от aleandro на 29 Юни 2021 15:54, променено общо 1 път.
Toyota Corolla 1.8 HSD 2020
-
За цвета не е така, моярата е поръчвана 10-11 месец 2019 и избрахме червена и казвам ето такова червено като на хеча и те ми казват ами не то е различен цвят за седана T3T мисля че е стария цвят който е към бордо повече, и казах не тогава ще е друг цвят, и тогава провериха по задълбочено и казаха че вече е променен цвета на 3U5 или нещо такова който е по - ярък и е еднакъв като на хея и компито
Toyota Corolla 1.6 e210
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Тия тапицерии на Голфа светло бежови се зацапват изключително лесно и когато колата стане на няколко години става много грозно, имаме кола с бежови тапицерии, стана цигания. Единственият вариант е много пазене и професионално изпиране. Интериорът на Корола с кафявите седалки повече ми харесва и е по-практичен или както на колегата със сива тапицерия.
Също така се чудя защо премахнаха чисто червения цвят, който не е металик, той е много по-свеж и спортен цвят, но не го предлагат за Корола и Голф.
Също така се чудя защо премахнаха чисто червения цвят, който не е металик, той е много по-свеж и спортен цвят, но не го предлагат за Корола и Голф.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
-
- Автомобил: Corolla E210 1.6
- Благодарил/а: 13 пъти
- Получена благодарност: 7 пъти
Да се включа и аз по въпроса с LTA.
Моята корола бе поръчана февруари 2020 и ми я доставиха на 15.05.2020.
Седан 1.6 бензин CVT ниво Executive и има LTA.
Моята корола бе поръчана февруари 2020 и ми я доставиха на 15.05.2020.
Седан 1.6 бензин CVT ниво Executive и има LTA.
-
IvGor,
Вашата кола с ръчни скорости ли е,
Значи най - вероятно тайната за това колта да има LTA е да бъде атомат, което не оправдава неясната информация в брошурите и незнанието на служителите, но здраве да е другите системи и екстри са задоволителни за мен, method81, благодаря за включването
Значи най - вероятно тайната за това колта да има LTA е да бъде атомат, което не оправдава неясната информация в брошурите и незнанието на служителите, но здраве да е другите системи и екстри са задоволителни за мен, method81, благодаря за включването
Toyota Corolla 1.6 e210
Да, с ръчни скорости съм.Volkata написа: ↑29 Юни 2021 23:23 IvGor,
- venciru
- Автомобил: Corolla 1.6 CVT 2020
- Благодарил/а: 45 пъти
- Получена благодарност: 13 пъти
Не е така. Системата за центриране работи независимо от круиз контрола. Или поне при мен е така.
Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице. И казаното от мен в никакъв случай да не се счита за категорична препоръка и/или провокация към други лица.
Corolla 1.6 CVT 2020 132hp бивша; DS7Crossback 2.0 2020 180 hp
Corolla 1.6 CVT 2020 132hp бивша; DS7Crossback 2.0 2020 180 hp
-
- Автомобил: Toyota Corolla Sedan Hybrid
- Получена благодарност: 8 пъти
И на моята хибрид седан 2019 е с поддържане на лента, което си е независимо от адаптивния круизконтрол, включват се от отделни копчета и имат отделни светлинни означения на таблото. Имам чувството, че в коли от различен вид - седан/комби, хибрид/нехибрид, различните нива на оборудване и в различните години королата има различен софтуер, което много ме учудва, все пак софтуерът е един цялостен продукт и освен изчистване на бъгове, някакви други доработки след рилийза не би било редно да се правят, защото остава горчив привкус в клиентите, че ако беше си взел колата 2 месеца по-късно, щял да има LTA, Aux и други подобни, а сега всички ги имат, а той не. Някак не е редно и не е клиентски - ориентирано, ясно е, че са бързали да рилийзнат модела, но все пак... Това като CarPlay, дето ми го качваха една година по-късно, а други колеги си го имаха вграден. Отделно, че очевидно хората в представителствата нямаха никаква представа за тези неща и не можеха да консултират адекватно...