впроси за Corolla 4WD(1988-92)

Nikolaev

впроси за Corolla 4WD(1988-92)

Мнение от Nikolaev » 12 Сеп 2007 03:31

Здравейте,

Трябва ми кола, която да върви добре на магистрала, но и да може да се справя с черния път на село: земен път на склон с изкачвания и спускания.Общо взето е добър, но като се намокри, понеже е глина става голяма пързалка. За да се изкачиш трябва засилване, а това е сварзано с поднасяне, влизане в коловози, опасност от излизане от пътя и пр. Сега имам Toyota Carina,1988g,1600cm3,16V,90hp(впрочем много съм доволен от нея!) и общо взето се справям, но често с гореописаните приключения и си е тормоз. Освен това е нисичка, с дълга база и ако не се внимава опира отдолу. Не е за такъв път. Затова мисля за кола 4х4.

Насочил съм се към Toyota Corolla 4WD, 1600cm3,105hp(1988-92),Kombi. Моля, дайте информация за нея! Нещо не мога да намеря.

Интересуват ме по-специлно следните неща:

- 4х4 постоянно ли е или се включва и изключва?
- какъв е разходът на бензин/газ?
- дали е малко по-висока (клиренс) от вариантите, които не са 4х4, а те са нисички? От снимки трудно се разбира. Виждал съм стария Терсел - ако е подобна ще е добре.

Ако знаете линкове за този модел, моля дайте! Ще бъда благодарен и за всяка друга информация за модела, както и за други коли, които стават за целта.

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 12 Сеп 2007 11:49

След няколко дена се очаква най-после store4 да проработи и си изтегли документацията за тази Корола от http://store4.data.bg/corolimanuals/

Аватар
Toyoda

Re: впроси за Corolla 4WD(1988-92)

Мнение от Toyoda » 12 Сеп 2007 13:46

4x4 postoqnno e.
Razhod ne moga tochno da ti kaja, no predpolagam, che shte e ~kolkoto na Camry-to ti.
Graund clearance-a e 150mm, t.e. kolkoto na obiknovenite versii na Corolla i spored men tova i e kusura. Nisicka e i moje da zakachash na dori ne chak tolkova golemi izdatini nad obstiq relef na terena... Eventualno predpolagam, che moje da se modificira i da se uvelichi clearence-a.
Eto ti i edno review:
http://www.carsurvey.org/review_10528.html
Ako sluchajno si skaran s anglijskiq shte pomagame. Moga da ti dam harakteristikite. Imam gi v kataloga na E-10kata. A Corolla 4WD i ot sledvashtata generaciq e syshtata.
P.p. Ako iskash drugi razmeri, samo kaji. Dvigatelq e 4A-F, kakto predpolagam veche znaesh.

novozagorski

Мнение от novozagorski » 12 Сеп 2007 17:14

Аз съм я виждал тази Тойота....Според мен не е чк толкова ниска!Аз карам Корола Лифтбек, но двете изобщо не могат да се сравняват, много ниска е моята! А онази 4х4, която съм виждал си беше доста вирната дори, може и да е заради гумите, с които беше (според мен това е вариант да се повдигне колата,ако имаш проблем с височината).
Не разбирам толкова много като колегите тук, но моето мнение е,че тази Корола,която си си избрал,ще ти върши прекрасна работа в условията,които описваш! Поне от това,което видях,така си мисля аз!
Дерзай,аз също много я харесвам тази Корола,независимо,че е доста старичка на години вече!
DAEWOO Espero 1.8i, 95ps, 1996 year.

Nikolaev

Мнение от Nikolaev » 14 Сеп 2007 02:24

Благодаря на всички!

Знам, че кола може да се повдигне и със замяна на пружините с по-високи, от друга кола. Аз също имах Корола лифтбек, но 1985г. Много ниска! Около 12-13 см.В центра на София, обаче, има същата, но висока около 20 см (мерих с педя), вдигната с пружини. Виждал съм и Пасати, вдигнати по този начин. Разбира се, това ще се отрази на устойчивостта на пътя, но на този свят идеални неща няма. Не знам дали такъв тунинг се прави лесно (би трябвало, мисля) и евентуално какви пружини биха свършили работа. Ако някой има опит, моля нека каже!

diver

Мнение от diver » 14 Сеп 2007 09:40

С пружини дигаш само купето, ходовата част си остава ниско. С по-високи гуми ще дигнеш и нея, ама пък ставаш по-нестабилен по завоите....

novozagorski

Мнение от novozagorski » 14 Сеп 2007 15:58

Nikolaev написа:Благодаря на всички!

Знам, че кола може да се повдигне и със замяна на пружините с по-високи, от друга кола. Аз също имах Корола лифтбек, но 1985г. Много ниска! Около 12-13 см.В центра на София, обаче, има същата, но висока около 20 см (мерих с педя), вдигната с пружини. Виждал съм и Пасати, вдигнати по този начин. Разбира се, това ще се отрази на устойчивостта на пътя, но на този свят идеални неща няма. Не знам дали такъв тунинг се прави лесно (би трябвало, мисля) и евентуално какви пружини биха свършили работа. Ако някой има опит, моля нека каже!
Аз това имах предвид,че с по дълбоки гуми е най-лесния вариант да се повдигне колата и то с доста! Моята е с 13-ки, 165/70, но мисля да и сложа 165/80 (така ще се промени и возията, понеже не е от най-меките biggrin.gif )! Е, и устойчивостта намалява, но не вярвам да е толкова фрапантно чак!?!
Но не виждам пък теб какво те притеснява!?! Королата, за която говориш не е чак толкова ниска според мен!Дори е доста вирната отзад, доколкото си спомням! Ще ти върши работа мисля!
Иначе другия вариант е джип... :whistle: Но там влизаш в друга категория вече- чорбаджийската! tongue.gif Королата 4х4 е добре!!!

п.с.: Тази я открих в мобиле.бг....Струва ми се нормална на височина, с по-дълбочки гуми може да стане още по-висока,предполагам...
Прикачени файлове
2.jpg
2.jpg (50.89 KiB) Преглеждано 2290 пъти
3.jpg
3.jpg (72.78 KiB) Преглеждано 2290 пъти
1.jpg
1.jpg (53.85 KiB) Преглеждано 2290 пъти
DAEWOO Espero 1.8i, 95ps, 1996 year.

Публикувай отговор