Здравейте, колеги. От известно време имам проблем с алармата на Corolla Verso (от подписа ми). Започна да се задейства от много слаби вибрации и шумове, което не го е правила преди. Освен това от скоро, при заключване на колата, след около 2-5 секунди алармата се включва(но не винаги). Има ли някаква настройка на чувствителността, която мога да коригирам сам, или трябва да посетя сервиз?
П.С. Имам съмнения, че проблема ми се появи след сваляне на акумулатора за зареждане. Има ли някаква връзка това?
Аларма Corolla Verso
Аларма Corolla Verso
Мнение от dnedkov » 07 Мар 2013 20:37
Corolla Verso 1.8VVTi SOL 2006, Honda Jazz 1.4 CVT
www.polivni.com
www.polivni.com
dnedkov
Re: Аларма Corolla Verso
Мнение от ss_mitko » 08 Мар 2013 07:57
Има датчик за чуствителност на алармата, повечето са в самата аларма.Има потенциометър, който с малка отверка се настройва. Но може чуствителноста да се настройва и през дистанционното, зависи от алармата. Самата аларма или датчика трябва да са закрепени към купето а не висящи във въздуха. Проблемът ти е дошъл точно от зареждането на акумолатора, когато има повече ток алармата става по чуствителна.
ss_mitko
Re: Аларма Corolla Verso
Мнение от dnedkov » 13 Мар 2013 08:39
Здравейте, колеги. Ходих в сервиз и се оказа, че проблема е в бутона на предният капак (прекъсвача, индикиращ отварянето му). Момчето от сервиза докато му бутна кабелната обувка, и кабела му остана в ръцете. Беше доста ръждясала и клеясала. Засега кабела е откачен и изолиран и вече няколко дена не се наблюдава проблем.
Corolla Verso 1.8VVTi SOL 2006, Honda Jazz 1.4 CVT
www.polivni.com
www.polivni.com
dnedkov
Bandi7
-
- Автомобил: Toyota corola 2019
Аларма Corolla Verso
Мнение от plamenhar » 25 Юни 2021 14:24
Вероятно от обемните датчици в купето.
Навремето на рейсера така се включваше.Лепнах черно тиксо на половината от датчика и спря да се задейства от горещината.
Навремето на рейсера така се включваше.Лепнах черно тиксо на половината от датчика и спря да се задейства от горещината.
plamenhar
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru