Остави другото, ами и за бензиновия филтър има дискусия от същия род

Абослютно вярно!
Нямало как да ходиш на работа с официалното облекло и т.н. - евала на важния ви пост тогава...щом кмет на Лондон, министри и какви ли не из западните държави не им пречи това, ама на вас да, явно сте някоя по-важна клечка и от тях...16% of San Francisco residents are "frequent cyclists"
Спора тук е кокошката или яйцето. ФАКТ е че климата въпреки разбиранията на някои, е не 100...200% подходящ за целогодишно каране. ФАКТ е че картофената принцеса хал хабер си няма какво прави и това е видно във всеки аспект. ТУк не може да се говори ТЕ първо ВЕЛО, алеи пък после аз колело... Всичко се случва едновременно и постепенно. Едните биват стимулирани да оставят колата, другите насърчавани да карат колела.. Начини много и разични.. Само самоковските картофи, да се чудиш, кой ги пося там.iovkito написа: ↑16 Юни 2021 12:37 Имаме "уникална" инфраструктура за велосипеди. В Добрич става за каране единствено по центъра и в градската градина. По булевардите със сигурност не бих пробвал за ежедневно придвижване,а само инцидентно, все ще се намери някой, който да ме отнесе. Най-плашещото е, че карат чичаци, на по 65-70г, които изобщо не зачитат нито пешеходци, нито колоездачи, един вид са с някакво по-голямо предимство от всички останали. Същите тези, когато излязат от Добрич и шофират в друг по-голям град, са страшно неадекватни и изобщо не знаят какво правят.
От любопитство погледнах статистика за една година в Амстердам и София.nicktodorov написа: ↑16 Юни 2021 10:25 Да, може да не е равно навсякъде като в Холандия, обаче там едва ли всеки знае какви ветрове си имат, които "компенсират" равното им много добре.
Това абсолютно никой до този момент не го е казал. Само аз дадох чиста статистика, че само с София денивелацията е толкова, колкото в цялата Нидерландия. Просто за ориентир.
Бил съм основно в Англия, Германия и Швейцария. Опита ми от тези държави показва, че колкото и дъжд да вали, като се прибера в хотела обувките са ми чисто нови, без грам мръсотия по тях, след като изсъхнат. Тук ако обувките ми се намокрят, след това настава едно лъскане докато придобият горе-долу прилежен вид. Въобще не говоря някой да вземе да те изпръска с колата и/или гумите да те "нахвърлят" с вода повдигната от пътя. Покажи ми един човек, който кара с официални дрехи, разчитайки, че след това с тях ще застане пред клиент в някакъв вид, различен от клошар.nicktodorov написа: ↑16 Юни 2021 10:25 Нямало как да ходиш на работа с официалното облекло и т.н. - евала на важния ви пост тогава...щом кмет на Лондон, министри и какви ли не из западните държави не им пречи това, ама на вас да, явно сте някоя по-важна клечка и от тях...
Сам го написа. Виж климатичните особености и пак ги давай като пример. И тук си има достатъчно мотоциклетисти в климатичното време, сравнено с примера ти. Не случайно тук има начало и край на мото сезона. И не е дошла идеята, защото някой си така е решил.nicktodorov написа: ↑16 Юни 2021 10:25 А в същото време двуколесните, в Гърция, Италия, Испания и т.н.
Нещо не отговори на простия въпрос как да си карам децата на градина, след това на плуване, след това да мина на пазар и накрая да се прибера вкъщи - около 40 км.nicktodorov написа: ↑16 Юни 2021 10:25 Та с две думи - крайно време е в закостенялото мислене на българина да осъзнае, че велосипеда не е детска играчка или уред само за спорт и разходка в парка, а мотоциклета хоби или летящи донори.
ОК, като стане ноември месец, щом казваш 100%, за мен 100% означава точно това, а не 99.99%. Подсети ме да те викна с колелото да ми вземеш децата от вкъщи и да ги закараш по градините и училищата. И ще те помоля след това да не се разболяват, по възможност, нали...
Е, защо? Нима не ти харесва да ставаш на мокър котарак? Какво по-хубаво от това. А и не може да глътнеш вода и да изкривиш някоя друга биела. Освен ако не нагазиш във вода над устата.slowtraveler написа: ↑16 Юни 2021 15:00 Аз обичам да карам колело и вместо автомобила изкарвам колелото при всяка удобна възможност... Но често тук това съвсем не е възможно...
В Германия масово имаше като "ремаркета".slowtraveler написа: ↑16 Юни 2021 15:00 Из Англия съм виждал велосипед с 'аеродинамичен' найлон и две деца отпред пред майката - колелото като триколка... Валеше дъжд...
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта