Шум от шайбата на климатика - Avensis T25 2.0 D4D 116HP 2005
- iakrastev
- Автомобил: oyota Corolla Verso, 1.8 VVti,
- Обратна връзка:
Шум от шайбата на климатика - Avensis T25 2.0 D4D 116HP 2005
Здравейте отново, ето и развитието по въпроса с лагера. Остана ми време най-после и реших да го сменя този лагер. Махнах пистовия ремък, развъртях всички шайби по които той се движи. Румолене имаше по въпросния лагер на шайбата на климатика и динамото (имаха и радиален луфт), водна помпа имаше също лек луфт, та вкрайна сметка двамата с едно майсторче свалихме шайбата на компресора на климатика, избихме лагера, намерих си нов такъв по този размер. Динамото го отнесах за смяна на лагер, четки (пълна ревизия). Набихме новия лагер на шайбата на компресора на климатика на преса (имаше лека ръжда по самата шайба, изшкурихме колкото можем). Така и така бяхме отворили сменихме обтяжна ролка. Преди да върнем всичко по местата остана само ролката към хидравличната помпа, там имаше също лек луфт, но при завъртане не се чуваше румолене. Реших че вече сме проиграли всичко, върнахме всичко по местата.
Сложих и нов пистов ремък, така и така сме ревизирали наред.
Паля колата всичко точно, карам 15-20 мин, паркирам, стоя на място при запален двигател и разбирам, че все едно нищо не съм правил и това свистене си го има отново без никаква промяна. След 2-3 минути стоене на място, свистенето започва да отслабва и накрая изчезва. Направо полудях! След като свистенето изчезна, пускам климатика, няма свистене, спирам климатика няма свистене. Тръгвам пак да карам, спирам в покой същата работа.
Натискам педала на съединителя, няма промяна във звука, отпускам същата работа.
Аз лично се изчерпах от към идеи, чува се като свистене от нещо механично, (не е да кажеш да е пробит някой гумен маркуч от където да смуче въздух).
Единственото което остава е хидравличната помпа, но от нея не виждам проблем, не стърже като въртя волана (звука е съвсем друг). Мога да атръгна по пътя и нея да я сменям, ама като знам какви пари е нова ми става лошо. Втора ръка трябва да потърся, но като знам че мога да попадна на някоя която да е по зле от моята, не знам...
Някой да има други свежи идеи???.......
Сложих и нов пистов ремък, така и така сме ревизирали наред.
Паля колата всичко точно, карам 15-20 мин, паркирам, стоя на място при запален двигател и разбирам, че все едно нищо не съм правил и това свистене си го има отново без никаква промяна. След 2-3 минути стоене на място, свистенето започва да отслабва и накрая изчезва. Направо полудях! След като свистенето изчезна, пускам климатика, няма свистене, спирам климатика няма свистене. Тръгвам пак да карам, спирам в покой същата работа.
Натискам педала на съединителя, няма промяна във звука, отпускам същата работа.
Аз лично се изчерпах от към идеи, чува се като свистене от нещо механично, (не е да кажеш да е пробит някой гумен маркуч от където да смуче въздух).
Единственото което остава е хидравличната помпа, но от нея не виждам проблем, не стърже като въртя волана (звука е съвсем друг). Мога да атръгна по пътя и нея да я сменям, ама като знам какви пари е нова ми става лошо. Втора ръка трябва да потърся, но като знам че мога да попадна на някоя която да е по зле от моята, не знам...
Някой да има други свежи идеи???.......
Toyota Corolla Verso, 1.8 VVti, 2003