Здравейте,
Иска ми се да мина на Toyota

, по-точно на Avensis с бензин и ръчни и още по-точно на втората генерация (T250) facelift и ще ми трябват малко напътствия когато ходя да гледам на място.
Двигател

: Набързо прочетох, че 1ZZ-FE (1.8) след 2005-та нямал проблем с горене на повечко масло. 1ZZ-FSE (2.0) след 2007-ма са оправили проблем с "резбата на болтовете на цилиндровата глава" / cylinder head bolt threads (не разбирам толкова, това е директния превод). Та, за да намаля риска от което и да е, направо съм решил да гледам фейслифтовите. Има ли някакъв симптом, който веднага да подскаже, че двигателя не е наред. Силното чукането е ясно, то си важи за всички коли. Около какви изминати километри ориентировъчно да се спирам?
Екстериор

: Къде най-често може да се проявяват ръжди, за да знам къде да гледам. Като цяло е важно да няма на някакви места, от които няма спасение, иначе не търся абсолютно перфектна разбира се. Има ли специфични неща, които може да ме посъветвате да погледна веднага?
За интериора

: Има ли нещо конкретно и важно, което да проверя дали е тотално счупено (и трудно/скъпо ще се оправи)... като пример -> някое копче на волана или...?
Има ли нещо важно като въпрос, което изпускам?
Не търся перфектна кола, защото стара такава няма. Въпроса е да съм сигурен, че няма да вкарам още от купуването 2000 лева за ремонт и няма да бера ядове с годините.
Много ще се радвам, ако дойда в Тойотка семейството

... тук където надеждността не е просто дума =Р~

Благодаря, приятна вечер и вкусно и топло изкарване на празниците!=)