Леко отклонение... Някъде разнищвали ли сме го този модел, че децата ми станаха много

Леко отклонение... Някъде разнищвали ли сме го този модел, че децата ми станаха много
Нормалноgimara написа: ↑09 Юни 2021 10:29 От моите наблюдения, всички които го търсят са с коли на безброй километри. Освен това чисто статистически потребителите с коли, с ръчни скорости във форума са мнооого повече от тези с хибриди. На всичкото отгоре, в темата за хибридите пишат основно колеги с нови коли. Когато имаме 500-600 колеги с хибриди на 10-15 г. и на 200-300к км. тогава ще можем да правим заключения, кой колко е в бокса. Колкото и да са "корави" хибридите, все ще се появи някой с повреден ел.мотор/генератор, инвертор или нещо друго. Основно се коментират батериите, като че ли няма други части в хибрида.
Щo ce oтнacя дo мoдeрнитe eлeктрoмoбили и хибриди, тo прoцeнтът им вce oщe e прeнeбрeжим зa нaшaтa cтрaнa. Рeгиcтрирaнитe "eлеĸтpички" са 1 500, a хибpидите са малĸо 9 000.
Зелените бакшиши може и да не са на 10-15 години, но пък със сигурност имат доста км изтъркаляни. Все някъде някой щеше да се оплаче от това. Но да, техника е не е невъзможно да се счупи. Но все пак тойота го дават необслужваем. В този ред на мисли пак с процентно съотношение ще има съществена разлика. Също така, първите приуси са от преди 24 години, ако не в България, то по белия свят все ще се намери някой който да обсъди какво му се е счупило. Повечето видеа дето съм виждал е за смяна/ремонт на батерия... тук не дискутираме проблеми по ходовата част.
В.Търново Ок. Но София е равна. Дори и да има по - голяма денивелация от Холандия, пак е пренебрежима и няма никакви проблеми. София ЦЕЛОГОДИШНО може да се кара велосипед и нито терена нито атмосферните условия не доказват противното. Казвам го от позицията на човек, който над 10 години от 250 работни дни в годината 210-220 ходих на работа с колело. 20 дена отпуска, някой друг ден с колата... но пак казвам ЦЕЛОГОДИШНО без значение сезон и време може да се ходи с колело. Така че това не би следвало да е дискусия подходящо ли е не е ли...
Тези приказки са малко градски легенди. Все пак преди да включи на газ колата работи известно време и на бензин. Но дори и да работи 100% от времето, пак не ми се вярва. Ако имаш данни, може да ги пуснеш.slowtraveler написа: ↑09 Юни 2021 00:20 Колата е на газ и гори LPG около 6-7лв/100км - колко да е неекологична? Предполагам е доста по-екологична от ЕВРО5В на джипа дето го карах![]()
Не е вярно
По данни за 2018 г.[3] в България са произведени общо 47 тераватчаса електрическа енергия, а структурата на производството ѝ е следното:
ТЕЦ – 40% (с въглища)
АЕЦ – 35% (атомна електроцентрала)
ТФЕЦ – 5% (топлофикационна електроцентрала)
ЗТЕЦ – 2% (заводска ТЕЦ)
ВЕИ – 16 % (възобновяеми източници, включително ВЕЦ)
ПАВЕЦ – 2% (помпено-акумулираща ВЕЦ)
Ами ОК, нека чакаме и да видим статистиката и вероятността. До тогава ръчните скорости ще си умират масово и това е.gimara написа: ↑09 Юни 2021 10:29 От моите наблюдения, всички които го търсят са с коли на безброй километри. Освен това чисто статистически потребителите с коли, с ръчни скорости във форума са мнооого повече от тези с хибриди. На всичкото отгоре, в темата за хибридите пишат основно колеги с нови коли. Когато имаме 500-600 колеги с хибриди на 10-15 г. и на 200-300к км. тогава ще можем да правим заключения, кой колко е в бокса. Колкото и да са "корави" хибридите, все ще се появи някой с повреден ел.мотор/генератор, инвертор или нещо друго
Колегата сигурно говори за една бройка, която има в момента на пазара, купувана от представителството. Ама много пари ѝ искат и не си заслужава чак толкова много.
Явно ти и аз живеем в различна София и/или представите ни за целогодишно доста ни се разминават.
Това ме интересува живо и мен. От представителствата твърдо заявяват, че на eCVT не е нужно
Колата само за самосиндикано ли е да се ползва - риторично де.Krachunov написа: ↑09 Юни 2021 11:22В.Търново Ок. Но София е равна. Дори и да има по - голяма денивелация от Холандия, пак е пренебрежима и няма никакви проблеми. София ЦЕЛОГОДИШНО може да се кара велосипед и нито терена нито атмосферните условия не доказват противното. Казвам го от позицията на човек, който над 10 години от 250 работни дни в годината 210-220 ходих на работа с колело. 20 дена отпуска, някой друг ден с колата... но пак казвам ЦЕЛОГОДИШНО без значение сезон и време може да се ходи с колело. Така че това не би следвало да е дискусия подходящо ли е не е ли...
Ами реално не е нужно, почти. Може да се смени веднъж на 150-200к за собствено спокойствие.
Което по конституция не е дадено и не пречи семейството да си стои вкъщи целогодишно. Тъкмо и по-малко разходи ще има.krasimir77 написа: ↑09 Юни 2021 12:54 Та за инвалидите и семейните хора с деца колата е основно средство в града.
А сравнение с "ръчна" скоростна кутия правено ли е. Там подобни частици биха се отразили повече върху работата и.
Значи тези с живот 200к няма смисъл да сменят, да му мислят тези, които докарат до 300к.
Май грешно си извадил цитатите, които не се отнасят за eCVT (първия), а за другите "нормални" автомати. Да не говорим, че точно за Версото (ти го спомена, не аз) бензина е със скапано ЦВТ и за това споделих, че ако 50% оцелеят след 200к, пак ще е готино.
Не знам. Не ме е интересувало и не съм търсил. Но предвид масовата извадка, че е зад океана, там надали някой си е правил труда да анализира масло за ръчна кутия. Ако ти е интересно търси при руснаците. Там е по-вероятно да намериш това, което те интересува.
Нямам данни
Това надали е свързано с пенсията като такава. Какъвто и пенсионер да си, тавана на пенсия да взимаш, надали ще си купиш нов автомобил, ако доходът ти се базира на пенсията.slowtraveler написа: ↑09 Юни 2021 14:14 астен случай? Аз имам само един познат пенсионер, който си купи нов автомобил... Всичките останали кретат с дърти бангии...
Тук се зачекна в хипотетичното светло бъдеще, в което самоковските картофи не се занимават с кметуване, а някой кадърен вземе, че направи София, новия Амстердам
Прав си, мнението на колегата dracunculus, за маслото ме обърка.
Понеже на там съм се запътил, сега мога да се поглезя с по-нов автомобил от настоящия.
Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot], Myro и 2 госта