не е вярно! дефакто намалява триенето (нищожно) но сериозно нарушава аеродинамичността. ефекта е подобен - увеличаване на разхода, но не от триенетоToyoda написа: Отворения прозорец увеличава триенето.....

не е вярно! дефакто намалява триенето (нищожно) но сериозно нарушава аеродинамичността. ефекта е подобен - увеличаване на разхода, но не от триенетоToyoda написа: Отворения прозорец увеличава триенето.....
Ами добре, щом съм в грешка.diver написа:В голема грешка си!!! 0.9-1.1 с включен климатик на час. Минавам редовно през центъра сутрин към 9 та над 11 орлето не е дигало. Въпроса беше кой може да погледне сместа на 4Е-ФЕ ...Reptile написа:.ами тя колата на моточас си харчи два литра.
За диагностиката мерси а за другото за съжаление няма как да демонстрирам вече, че орлето му поникнаха едни нови 100 коня и разхода вече е бая различен.Reptile написа:Ами добре, щом съм в грешка.diver написа:В голема грешка си!!! 0.9-1.1 с включен климатик на час. Минавам редовно през центъра сутрин към 9 та над 11 орлето не е дигало. Въпроса беше кой може да погледне сместа на 4Е-ФЕ ...Reptile написа:.ами тя колата на моточас си харчи два литра.
Моите тестове, друго показват!
Имай предвид, че енергията нужна на климатика не може да падне под определен минимум, като знаеш, че климатика ти качва разхода минимум с литър на 100км, е на празен ход, няма как да е под 0,5-0,7 литра.....та от тук колата без включен климатик ти дава около половин литър на празен ход - браво!!! Ако се проразровиш, ще видиш, че това са показатели на автомобили с малък литраж и от поколение, чиито мотори работят на обеднени смеси(особено на празен ход).
Е, двулитровият мотор на Опел, не само че не е последно поколение, ами винаги е бил от по-лакомите мотори.
По тази логика, ако караш до 2000об на 5-та предавка, ще ти харчи 3-4 извънградско с климатик...... Има един автомобил, който го владее това, но не е Опел и е с по-малък мотор и не при включен климатик..... Хонда "Сивик", 1.6, версия "Е", може да падне на 3.7 извънградско(без клима), при шофиране до 2000об.
Относно сместта - аз останах доволен от сервиза под моста "Чавдар", там има едно сервисче в което пичовете са разбирачи, ще ти мернат сместта веднага и ще ти видят предварението.
Като завъртиш завиеш на дясно(идвайки от центъра) на сфетофара на OMV и после пак У дЕсно и ще питаш, къде правят диагностика(като идваш по моста се вижда долу в дясно). Мисля, че диагностика и настройка - 25лв.
ПОЗДРАВИ
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 7 госта