Здравейте,
Отскоро климатика започна да мирише слабо на бакелит при високи обороти, над 4000. След известно време изчезва.
Ходих в ТМ Ауто и казаха че не намират проблем. Доляха само 170гр фреон, но е същото.
Колата е Rav4 XA30, бензин 2.0, CVT
Ще съм благодрен на съвети за причината и за сервиз за климатици да отстранят причината.
Миризма на бакелит при високи обороти XA30
-
- Автомобил: Corolla ts
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 18 пъти
По скоро проблема ви е в двигателния отсек.
Corolla ts 1.8 hybrid 2020
На място или след движение.
Имал съм накладки който миришеха на изгоряла електро инсталация
Имал съм накладки който миришеха на изгоряла електро инсталация
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Съединител, който си заминава смърди яко на бакелит в купето на Авенсиса, и от някъде навлизаше дим, когато го запалих, дърпайки Зафирата на баща ми.
Другият вариант е регулатора на динамото/алтернатора или износени четки на алтернатора, но там миризмата си стои кротко в коша на мотора, и се усеща само като се надвесиш над динамото. Лампите по таблото ми светеха "коледно", заради тази работа. Другото е както писа колегата по-горе заседнала и недоприбрана накладка - тя се усеща по по-високата температура спрямо другите.
Другият вариант е регулатора на динамото/алтернатора или износени четки на алтернатора, но там миризмата си стои кротко в коша на мотора, и се усеща само като се надвесиш над динамото. Лампите по таблото ми светеха "коледно", заради тази работа. Другото е както писа колегата по-горе заседнала и недоприбрана накладка - тя се усеща по по-високата температура спрямо другите.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
-
- Автомобил: рав 4 XA30 1az fe
- Получена благодарност: 1 път
Мойте наблюдения са че бензиновата Равка при здрав съединител и повече натоварване замирисва.
Toyota Rav4 XA30 1az fe