Горда собственичка на TOYOTA YARIS

miss T

Горда собственичка на TOYOTA YARIS

Мнение от miss T » 06 Сеп 2007 08:50

Здравейте на всички,
от днес май ще ставам горда собственичка на Ярис!
Преди да я взема обаче бих искала да ви помоля да споделите какво да гледам при покупката?! :help: Колата е произведена септември 2000-та година, с две врати и VVT-I мотор (ако е възможно някой да ми обясни какво точно означава това), 1,1 мотор, климатроник (как да разбера дали не е климатик?), ел. пакет, CD, ABS, AIRBAG, бордови компютър, на таблото пижше нещо като навигация, но не мога да разбера дали има (помогнете и тук), аларма, имобилайзер - май е това. Бих искала да споделите къде в Русе има добър сервиз за диагностика - за да я закарам там да я погледнат. Много търсих Owner's Manual за този модел, но нищо не открих - моля отново за помощ. Споделете скъпа ли е за поддръжка и икономична кола ли е? Ако имате наблюдения за поставяне на метанова или пропан-бутанова уредба кажете това ще се отрази ли на вървенето на колата? В общи линии всичко, което споделите ще ми е от полза.
Предварително ви благодаря!

jamie

Мнение от jamie » 06 Сеп 2007 09:55

Owners Manual ima v TM AUTO v Sofia - ne znam dori dali struva nesto izobsto.

Аватар
kristian

Re: Горда собственичка на TOYOTA YARIS

Мнение от kristian » 06 Сеп 2007 11:15

miss T написа: VVT-I мотор (ако е възможно някой да ми обясни какво точно означава това), ......., климатроник (как да разбера дали не е климатик?),.......Ако имате наблюдения за поставяне на метанова или пропан-бутанова уредба кажете това ще се отрази ли на вървенето на колата?.........!

Климатик-врътка синьо/червено
Климатроник-избор на градуси в купето,обикножено с електронен дисплей.Тожа като ече ли е най-простия начин да ги различиш
Забрави за метана-не си скапвай колата отвсякъде-и двигател и окачване,а и в тази кола метанова бутилка sad.gif wacko.gif
За газта ти ще си решиш-незнам дали си заслужава при този малък мотор!
А за VVT-i -незнам дали се интересуваш технологично какво е,просто приеми че е добро! :thumbsup:
Последно промяна от kristian на 09 Сеп 2007 17:53, променено общо 1 път.
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 06 Сеп 2007 11:43

jamie написа:Owners Manual ima v TM AUTO v Sofia - ne znam dori dali struva nesto izobsto.
Безплатно, без значение, че Яриса не е закупен от тях. По всяка вероятност българския тираж на книжките за този модел е изчерпан и нов тираж със сигурност няма да има, защото сега продават по-нов модел. Решението е просто - да се сканира българската книжка "Инструкция за експлоатация" и да се качи в нета за ползване. За Ярис има налична английска документация за ремонт (за специалисти от сервизите), която не ви върши работа.
http://store4.data.bg/yarismanuals/ (сървъра на дата.бг в момента пак не работи)

Метана ще скапе главата на мотора. Малките кубатури на VVT-i моторите не са подходящи за метан заради тънките стебла на клапаните, запичане на сегментите в каналите на буталата и подбиване на леглата за клапаните.

Ако се слага пропан-бутан, трябва да бъде газов инжекцион (два пъти по-скъп от обикновената газова уредба) за да може да се ползва климатика и заради много други причини.

Този Ярис се доказа във времето като сполучлив модел.

При леко ПТП, вследствие на неспазване на дистанция, се пука блока на скоростите. Много са спестявали японците и затова Яриса е крехичък на удар. За пътниците има сигурност, но после възстановяването на щетите е доста трудоемко. Затова ако Яриса е претърпял скорошно ПТП, търсете друг Ярис, защото ремонта може да надхвърли вашите очаквания. Продавача е скалъпил ремонта по максимално евтин начин и със сигурност ще остане нещо за довършване, което ще е набутване независимо от привлекателната продажна цена.

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 06 Сеп 2007 19:51

VVT-i(Variable Valve Timing - intelligent) v obshti linii e sistema det promenia poziciata na razpredelitelnia val na smikatelnite klapani. ili inache kazano, tova e sistema det podobriava moshtnosta, vrednite gazove i razhoda v po goliam diapazon ot oboroti na dvigatelia.
ne se zanimavai s metani, gaz, ili tam kakvito i drugi magii. tozi dvigatel e dostatachno malak, i kupeto dostatachno leko, siguren sam che e super ikonomichna kola.

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 06 Сеп 2007 19:55

ALTEZZA написа:ne se zanimavai s metani, gaz, ili tam kakvito i drugi magii.
Точно това е най-подходящата дума за характеризиране на газовите уредби. Досега не се бях сетил за тази дума.

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 06 Сеп 2007 21:31

sluchaen_fen написа:
ALTEZZA написа:ne se zanimavai s metani, gaz, ili tam kakvito i drugi magii.
Точно това е най-подходящата дума за характеризиране на газовите уредби. Досега не се бях сетил за тази дума.
Въпреки наличната газова уредба на моята кола,изцяло се присъединявам към вашето отношение към ГАЗТА!!!!Лайняна работа! :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored:
miss Т ,карай си колата на бензин ,та да и се нарадваш като хората!
Аз също се полакомих от цената на газта,но повярвай удоволствието от карането ми ИЗЧЕЗНА!!!(випреки че досега съм му избил цената на газовото,ако знаех в началото с какво ще се сблъскам ,нямаше да го сложа!, и то на кола от този клас)
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Re: Горда собственичка на TOYOTA YARIS

Мнение от Japanese_fever » 06 Сеп 2007 22:32

miss T написа:Ако имате наблюдения за поставяне на метанова или пропан-бутанова уредба кажете това ще се отрази ли на вървенето на колата? В общи линии всичко, което споделите ще ми е от полза.
Предварително ви благодаря!
Da, 6te se otrazi na mo6tnostta na kolata i 6te skusi resursa na dvigatelq!
Nedei da slaga6 gazova ili kakvato i da e druga sistema!
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 08 Сеп 2007 00:16

Значи на този Ярис няма спецификация с климатроник,няма 1.1 мотор-той е 1.0, 3 цилиндров с 68 конски сили,много спънат,но харчи много малко,за жена е перфектен.На борд компютъра ти пише NAVI,което е навигация,но само ако предишния собственик си е платил за такава,която е допълн.оборудване,което съм 90% сигурен,че не е направил,т.е няма навигация ,а само копче,но има 10% възможност да си уцелила Ярис с навигация,което е много рядко срещано и не ми се вярва.В русе отиди само и единствено в Тойота.Никаква газ не слагай,защото това не е жигула,а и толкова малко харчи,че от газ няама абсолютно никакъв смисъл,освен да си счупиш мотора.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Scott

Мнение от Scott » 08 Сеп 2007 16:20

LEXUS написа:Значи на този Ярис няма спецификация с климатроник,няма 1.1 мотор-той е 1.0, 3 цилиндров с 68 конски сили,много спънат,но харчи много малко,за жена е перфектен.
На първата генерация Ярис (2000-05) 1.0 литровия двигател е 4-цилиндров, ... не че има значение за missT, но за теб като твърд привърженик на Тойота е недопустимо да не знаеш. tongue.gif

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 08 Сеп 2007 19:48

Lele,prav si kolega! :thumbsup: Obarkal sam se s novia 1.0,egati rezila verno.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 08 Сеп 2007 20:54

Автора на темата ни забрави, така, че може да пишем каквото си искаме, независимо дали е вярно или не е вярно. biggrin.gif

miss T

Мнение от miss T » 09 Сеп 2007 07:37

Здравейте на всички, не съм ви забравила!
ето как се развиха събитията: отидохме да купуваме, спазарихме цената и отидохме за капаро - разбрахме се да закараме колата в сервиз. До тук добре! Отиваме с капарото и колата вече не се продава, била купена от друг. А си стои както я оставихме. Оказа се, че продавача разбрал къде работи мъжа ми това го стресирало. А и сервиза не била добра идея, и колата не била за нас. И сега си останах без кола! Помагайте! Дайте да намерим друга кола, че се влюбих в тази!
Поздрави и благодарност!

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 09 Сеп 2007 08:20

^ Mnogo interesno. mellow.gif
Tova ot kudeto i da go pogledne6 ozna4ava, 4e tazi kola ne e bila mnogo 4itava. dry.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

spinus

Мнение от spinus » 09 Сеп 2007 13:15

Колежке, къде работи съпруга ти, че е предизвикал такъв стрес в продавача?
Toyta Corolla 2.0 D4D

Публикувай отговор