Yaris XP90 1.4 1ND-TV D4D 230к км- Разход на масло 1.5л/10к км?
-
- Получена благодарност: 5 пъти
Разход на масло
То работата отиде към : "дай да се похваля, че от 70000км колата ми гори по 1,5л масло на смяна и нямам проблем" 

-
- Автомобил: Toyota Yaris 1.4 d4d 2009
Разход на масло
Мняния всякакви, за някой има за други не, както и да е, аз проверих каквото ми казаха някой от колегите, и съм си направил изводите. Благодаря на всички за отговорите!
-
- Получена благодарност: 5 пъти
Разход на масло
при множенствено число се пише някоИ, не некоЙ !!! Нищо лично, просто съблюдаването на граматиката и правописа е уважение към околните и към самия себе си. Иначе относно загубата на масло- щом не се увеличава разхода му и няма проблем в поведението на мотора, просто си я карай така и я наблюдавай 

- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Разход на масло
Може да се очаква в скоро време да се увеличи разхода на дв.масло а също и "вървежа".Скоро след това идва неприятната изненада от смана на турбина и още нещо.Дано не се стига дотам.Този разход на масло от този двигател не е нормален и не е сигурно дали е от конкретния вид масло или нещо друго.Във всеки случай си иска внимание.Има двигатели които са маслояди и там просто си е така по подразбиране.Тука имаме един ср.малък по обем двигател ,който някой е взел за спортен или нещо др.е сбъркано в поддръжката.Моите 5лв. по казуса.
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
-
Разход на масло
Абе колега, това ли е най важното, едно И/Й, не съм на конкурс за правопис, а и не ми е толкова зле, винаги са ме радвали такива дребнави душици като теб, жив и здрав, нищо личноYoKK написа: ↑18 Фев 2021 23:10 при множенствено число се пише някоИ, не некоЙ !!! Нищо лично, просто съблюдаването на граматиката и правописа е уважение към околните и към самия себе си. Иначе относно загубата на масло- щом не се увеличава разхода му и няма проблем в поведението на мотора, просто си я карай така и я наблюдавай![]()

-
Разход на масло
A.Ivanov написа: ↑19 Фев 2021 00:36Абе колега, това ли е най важното, едно И/Й, не съм на конкурс за правопис, а и не ми е толкова зле, винаги са ме радвали такива дребнави душици като теб, жив и здрав, нищо личноYoKK написа: ↑18 Фев 2021 23:10 при множенствено число се пише някоИ, не некоЙ !!! Нищо лично, просто съблюдаването на граматиката и правописа е уважение към околните и към самия себе си. Иначе относно загубата на масло- щом не се увеличава разхода му и няма проблем в поведението на мотора, просто си я карай така и я наблюдавай![]()
![]()
Турбината ми я смениха на Recalls с нова, по скоро е второто, но няма как да се избегне, защото ми е такава работата...memorex написа: ↑18 Фев 2021 23:39 Може да се очаква в скоро време да се увеличи разхода на дв.масло а също и "вървежа".Скоро след това идва неприятната изненада от смана на турбина и още нещо.Дано не се стига дотам.Този разход на масло от този двигател не е нормален и не е сигурно дали е от конкретния вид масло или нещо друго.Във всеки случай си иска внимание.Има двигатели които са маслояди и там просто си е така по подразбиране.Тука имаме един ср.малък по обем двигател ,който някой е взел за спортен или нещо др.е сбъркано в поддръжката.Моите 5лв. по казуса.
-
- Автомобил: Avensis T25, 2007, D4D 126hp
- Получена благодарност: 1 път
Разход на масло
Колега, приемам уточнението, така е. По-скоро визирах даунсайзнатите турбо мотори, които в момента масово се вграждат в чисто новите коли. За мен разхода на масло не е нормално нещо и незнам как така е "екологично" да се произвеждат такива ДВГта.dracunculus написа: ↑18 Фев 2021 19:49 Тук не съм съгласен изобщо. Може би много коли харчат. Но не всички.
#иманещосбъркановекологията
Разход на масло
Явно има проблем колата. Всеки според джоба решава дали да се прави или да си кара така докато може.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 335 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Разход на масло
Как оценявате има или няма проблем автомобила?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Разход на масло
Ако се наложи да отваряш капака, за да наливаш нещо различно от течност за чистачки.

Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

-
- Автомобил: Тойота Kорола Версо 2003
Тойота се нуждае от помощ!
Здравейте
Имам Тойота Kорола Версо 2.0 турбо дизел 90 к.с. 2003 година. Автомобила бара много масло и между 2000 - 2500 оборота, докато се задейства турбото, се осеща едно гадно предърпване.
Ако някой е имал подобен проблем моля, напишете ми как сте го решили. Ще съм ви много благодарен.
Имам Тойота Kорола Версо 2.0 турбо дизел 90 к.с. 2003 година. Автомобила бара много масло и между 2000 - 2500 оборота, докато се задейства турбото, се осеща едно гадно предърпване.
Ако някой е имал подобен проблем моля, напишете ми как сте го решили. Ще съм ви много благодарен.