Смяна на Крушки RAV4 2004 facelift.
-
- Автомобил: RAV4 XA20 + echtes Auto
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 18 пъти
Здраейте,
габаритите са ми изгорели и се опитвам да ги сменя , има ли лесен начин за смяна или се махат корите ?
габаритите са ми изгорели и се опитвам да ги сменя , има ли лесен начин за смяна или се махат корите ?
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти

"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
Сваляш гумата, сваляш подкалника и имаш достъп до крушката. Аз по-лесен начин не открих. Цялата процедура 20 Мин на крушка.
Toyota RAV4 XA20 2.0 D4D 2005
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Има един човек в Бургас,дето ги сменя за 20 с.(секунди),без да сваля нищо.Ще се опитам да помогна,но човек без опит надали ще се справи.Воланът се завърта в крайно дясно или ляво положение,в зависимост от това коя крушка ще се сменя.После с отверка разтваря подкалника по снадката и с една ръка бърка вътре.Повече обаче не се вижда.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
-
колега това не е фейслифта, и дете с тънки ръце не може да бръкне при фейслифта

- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Прав си .Включих се неподготвен.Има такива недоразумения.Обаче колегата Весо е прав.През подкалника сигурно с напипване и стаж става.Не знам отдолу на канал или подемник дали няма да стане.
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
-
Днес реших да сменя главните Н4 крушки.
Скобите държащи крушките бяха откъртени и на двата фара(не са издържали нервите на някой), на единият беше захваната крушката с тел. Следва сваляне на фар в сервиз.
1 година карам фолксваген ТДИ и бях забравил мизерията при смяна на крушки , горивен филтър и невъзможната диагностика на двигател.
Аз съм си виновен, щом купувам ламарината на жълтурите.
Скобите държащи крушките бяха откъртени и на двата фара(не са издържали нервите на някой), на единият беше захваната крушката с тел. Следва сваляне на фар в сервиз.
1 година карам фолксваген ТДИ и бях забравил мизерията при смяна на крушки , горивен филтър и невъзможната диагностика на двигател.
Аз съм си виновен, щом купувам ламарината на жълтурите.

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Кое и е невъзможното?! Тук можеш да видиш, че всеки дори с минимални познания, но малко желание, с лекота има 'дилърски' софтуер

Офтопик
'Голфаджиите' са друга бира - там е мания
Братовчед ми е такъв - остави Голфа (бе абсолютна гробница) и се наниза на Хонда, която е била доста сериозно удряна - ръжди, потрошени пластмасички, кронщейни, механични изкривявания и т.н...
Разкара Хондата (недоволен от 'японската техника' - разбираемо) и си взе пак Голф
Не че с голфа не е имал проблеми, ама там са му са 'домашни' - и ги приема лесно 
Иначе приятел е що годе доволен от своя Пасат ТДИ... Да, сменя помпа и дюзи, окачването е смляно за около 150х.км и има нужда от пълна ревизия, но DSG си работи изправно и си я кара.
Бяха взели пасатите заедно със съдружника си - и той мина по този път, ама в чужбина - обръснаха го на голо - в гаранция, ама 'гаранционния сервиз' му бе казал, че доставката на помпата ще е 2-3 седмици, та се наложи да търси алтернативи вместо да стои в чужбина толкова време и се оправи за три дни
Пак си взе VW
П.С. съвсем не съм против алтернативните решения на производителите, и немците на времето бяха изключително добри 'механици' - всичко бе премислено и удобно... Ама с напредването на техниката вече не можеш да бръкнеш в никакъв автомобил без специален инструмент и компютър - така ги направиха...

Разкара Хондата (недоволен от 'японската техника' - разбираемо) и си взе пак Голф

Иначе приятел е що годе доволен от своя Пасат ТДИ... Да, сменя помпа и дюзи, окачването е смляно за около 150х.км и има нужда от пълна ревизия, но DSG си работи изправно и си я кара.
Бяха взели пасатите заедно със съдружника си - и той мина по този път, ама в чужбина - обръснаха го на голо - в гаранция, ама 'гаранционния сервиз' му бе казал, че доставката на помпата ще е 2-3 седмици, та се наложи да търси алтернативи вместо да стои в чужбина толкова време и се оправи за три дни

Пак си взе VW

П.С. съвсем не съм против алтернативните решения на производителите, и немците на времето бяха изключително добри 'механици' - всичко бе премислено и удобно... Ама с напредването на техниката вече не можеш да бръкнеш в никакъв автомобил без специален инструмент и компютър - така ги направиха...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Преди малко смених и крушките на задния номер, светеха си, но след малко офф роуд друсане изгоряха и двете. Сложих W3W а не W5W щото се кара на фарове само, задния номер се сваля за да се сменят.
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
С тази цел от доста време купувам крушки, които са само "дълголетни" модели и веднъж сменена крушка, почти никога не я пипаш отново.
Това съм го казвал винаги и продължавам да го казвам, когато някой дойде за съвет каква кола да си избере. Винаги моя отговор е такава, каквато на теб ти харесва, защото ти ще я караш и трябва сам да си я избереш, защото проблемите в последствие се приемат много по-лесно.slowtraveler написа: ↑02 Апр 2021 11:07 Не че с голфа не е имал проблеми, ама там са му са 'домашни' - и ги приема лесно

Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->