И накрая след като си намеря позицията някой като седне в моята кола и вземе да ми премести седалката, особено ако не кара а просто да "пробва" колата на сухо и настръхвам.

Напълно съм съгласен - при мен бе заедно с огледалата... Като се връзваше и към ключа - т.е. ако двама шофьори карат автомобила с различни ключове - автомобила се настройва към конкретния шофьор, който е отключил автомобила...nicktodorov написа: ↑08 Апр 2021 10:59 Но за следващата кола смятам задължително да го спазя това условие.
Не поне при мен. То бе толкова 'широкоъгълно', че нямам спомен да ми се е налагало да го премествам. Иначе помнеше доста други позиции - станции, телефони и т.н.. Не че съм ги ползвал тези функции де - жената отказваше да кара
Значи за теб е перфектно някой бус или по-голяма баничарка. Че обикновено там са хванати за седалката, а не за купето.
Ти се майтапиш, ама на мен лично в кемпера (на база Дукато 2011) ми е много по-удобно от в Королата. И напоследък с колата изобщо не съм излизал извън града и по тази причина...
Това категорично не е така. Има много примери с големи "джипове" вътре много по тесни, ниски и къси от кола. Да не говорим за возещи по зле. Не ми се дават примери, защото някой ще ми се обиди поради причина "Наше (или бивше наше) лошо нЕма!". И моля да не ме питате откъде знам. За мен всяка покупка на кола е свързана с безброй проби поради ръста, теглото и възрастта ми.. Не че накрая не се нахаках в кола за торба пари след половин часов тест драйф и в която определено седалките не ми са много удобни. Вече имах преходи (два) по 1000 км. на ден и не чувствам умора или болки някъде, но не са ми комфортни.slowtraveler написа: ↑09 Апр 2021 11:05 Напълно логично е по-големият автомобил да е по-комфортен и по-удобен - имаш повече място, вози по-меко (чисто конструктивно такива са предпоставките)
Безусловно окачването си оказва влияние (и то мноооого голямо), но имах предвид, че при еднакво окачване чисто конструктивно по-големият автомобил вози по-меко поради няколко конструктивни причини - по-широк и по-дълга база... Което намалява ъгъла на отклонение/наклон на купето при срещане на неравност... А и по-големият диаметър на гумите също спомага за по-комфортна возия...
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта