Проблем със спирачките след смяна на гуми
-
- Автомобил: Corola
- Благодарил/а: 1 път
Здравейте,колеги!Имам следният проблем-при смяната на гумите през зимата, сложих по тесни-175-65-15.Оттогава забелязвам,че колата вече не спира както преди-занася се , има дълъг спирачен път,ABS-а стърже.Възможно ли е да е свързано с по-тесните гуми,или да търся другаде причината?.Струва ми се ,че тези гуми са малки и неподходящи за този модел.Колата е Тойота Корола, Е12,комби ,2002г.
-
- Автомобил: Rav4 XA20 2.0vvti/LPG
Не знам какъв ти е заводския размер, но когато АБС-а са включва означава, че гумата губи сцепление и повлича. Това много често е признак на стари и изпечени гуми. Също може и пътните условия да са "лигави" и да се пързаля самата настилка.
-
mgrigorov -Благодаря ти за мнението.Гумите ги взех от един приятел ,колкото да изкарам зимата.Уж изглеждат запазени,на 3 год.,ама знаеш ли ги?!Хем си знам ,че се слагат само нови гуми от магазина,ама ...
-
Ми не са стари на години, но, ако са изтрити. Мойте са 2017г зимните на 7мм. На голфа на сина ми и нови 2021г да сложа за два месеца свършват до 4мм и то не от навъртяни километри. Така, че избутай до където можеш.
-
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Изтрити или изпечени, ако е въртяла много, както в сняг и дъжд, така и на сухо...
-
-
- Автомобил: Toyota
Здравейте! Имам проблем със спирачките, т.е. педала "рита" на малка скорост без да провлачват колелата както при движение напред така и назад. Автомобил Тойота Авенсис 1998г. Иначе спира перфектно.
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Не знам как трябва да караш колата, че все да занася, спирачния път да е дълъг и АБС-а да работи постоянно. Бая трябва да се раздава човекът, за да е от гумите такава разлика.
Понякога при хлъзгави условия хората просто не могат да преценяват ситуацията и все гумите, я марка, я модел, я размер обвиняват. А всичко е просто грешна преценка.
Понякога при хлъзгави условия хората просто не могат да преценяват ситуацията и все гумите, я марка, я модел, я размер обвиняват. А всичко е просто грешна преценка.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

-
peter_krystev написа: ↑19 Мар 2021 18:26 Здравейте! Имам проблем със спирачките, т.е. педала "рита" на малка скорост без да провлачват колелата както при движение напред така и назад. Автомобил Тойота Авенсис 1998г. Иначе спира перфектно.
Как рита ? АБС-а ли се задейства ? При по-висока скорост тресе ли волана, когато спираш ?
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Питър ,сваляш колелото ,достигаш до датчика за авс-а и го почистваш от калта .Има татъв момент но не е сигурно ,че е от това.Ако не се оправят нещата пиши. 

"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Няма да се оправи, не се занимавай с това. Кръстев, някой от четирите сензора на АБС не работи коректно при ниска скорост. Трябва да го откриеш с някакъв диагностичен тестер. Ако няма такъв , сменяй наред, като започни от там където е пипано последно. Лагери, амортисьори, леки удари в някое колело.