Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн
Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн
А в случай на отказ механична ключалка има ли?
-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
Да. Поне сервизната кола, която последно карах (беше Корола 2019) имаше. Авенсисът ми и Лексусът имат също (на абсолютно същия принцип). В ключа има едно вградено малко механично ключе, което се вади и с него отключваш чрез нормална ключалка.
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
- peterhr
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 31 пъти
- Обратна връзка:
Трябва да има, все пак батерия или акумулатор ако паднат и няма да се вика ключар 
Но и тази екстра е малко глупаво направена. При някои производители, само отдалечаване от колата е достатъчно, за да се заключи. Но и при Нисан и други марки съм виждал да трябва да се цъка копче на вратата. Което за мен е неудобство. Вероятно и отключването ще е само от предни дръжки... Което пак е леко неудобство...

Но и тази екстра е малко глупаво направена. При някои производители, само отдалечаване от колата е достатъчно, за да се заключи. Но и при Нисан и други марки съм виждал да трябва да се цъка копче на вратата. Което за мен е неудобство. Вероятно и отключването ще е само от предни дръжки... Което пак е леко неудобство...
Corolla E17, 2016г, 1.6 CVT
-
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 7 пъти
За заключването dracunculus ме изпревари. Особеното е, че да провериш дали си заключил трябва да ползваш задната врата
, точно защото отключването и заключването е само от предните и то ако ключа е от правилната страна.
Ако е запалена и излезеш (да изринеш снега примерно или да извадиш нещо от багажника) пищи 2-3 пъти. За автоматичното заключване след спиране трябва да се пита сервиза или някой ровил техстрийма...
За мен по-странното е, защо ми позволи да я изгася докато съм на D. Гася, отварям вратата и тя си тръгва по лекия наклон. Добре, че още бях вътре
Дори и една генерация на задвижването, явно различните изпълнения имат разлики. При седана EV режима е ограничен до 40км/h и както се оказа до някаква мощност. При по-голям зор пали двигателя (при изкачване на по-стръмен наклон примерно). За 14те хил. км до момента не ми се е случвало да ми липсва мощност при ускорение, а и батерията под половината индикация не е падала по пътя. Само в градско съм я свалял до 2 черти и то само веднъж. Даже при мен проблема е, че имам излишна мощност, която няма къде да събера. Когато трябва натискам и изпреварвам, само че преди това минавам в Спорт, за да реагира по-бързо.
Онзи ден пътувахме до Шуменско в приличният сняг, "Еко" режима вярно е точно за тогава
. Но след 500км магистрално и извънградско излезе съобщение, че радара е неактивен и трябваше да сляза да изчистя предницата. Загледах се във фаровете оказаха се целите заледени - led-а си държи студено. Докато пасажерите дръпнат по една цигара, спрея и стъргалката влязоха в действие и отново имаме темпомат. Та общо взето при избора ми на автомобил само това май не бях предвидил. За ниския таван отзад не ме бърка толкова - аз там не стоя
.

Ако е запалена и излезеш (да изринеш снега примерно или да извадиш нещо от багажника) пищи 2-3 пъти. За автоматичното заключване след спиране трябва да се пита сервиза или някой ровил техстрийма...
За мен по-странното е, защо ми позволи да я изгася докато съм на D. Гася, отварям вратата и тя си тръгва по лекия наклон. Добре, че още бях вътре

Дори и една генерация на задвижването, явно различните изпълнения имат разлики. При седана EV режима е ограничен до 40км/h и както се оказа до някаква мощност. При по-голям зор пали двигателя (при изкачване на по-стръмен наклон примерно). За 14те хил. км до момента не ми се е случвало да ми липсва мощност при ускорение, а и батерията под половината индикация не е падала по пътя. Само в градско съм я свалял до 2 черти и то само веднъж. Даже при мен проблема е, че имам излишна мощност, която няма къде да събера. Когато трябва натискам и изпреварвам, само че преди това минавам в Спорт, за да реагира по-бързо.
Онзи ден пътувахме до Шуменско в приличният сняг, "Еко" режима вярно е точно за тогава

Corolla 2005 1.6 VVTi 3zz-fe | hatch, SOL
Corolla 2020 Sedan 1.8 Hybrid
Corolla 2020 Sedan 1.8 Hybrid
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Съвсем коректно е направено безключовото. Ти представяш ли си колата да изпраща радио сигнал един път в секунда, за да провери дали ключа е наблизо акумулатора колко време ще изкара? Ако не искаш да се отключи ако си до колата?
За да отвориш врата трябва да хванеш дръжката, за това най-логично е само в този момент да се изпраща сигнал заявка до ключа. Същата работа при заключване - хващаш дръжката на определено място и заключва.
Това работи само с преднитие врати и багажника.
За да отвориш врата трябва да хванеш дръжката, за това най-логично е само в този момент да се изпраща сигнал заявка до ключа. Същата работа при заключване - хващаш дръжката на определено място и заключва.
Това работи само с преднитие врати и багажника.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Ако цъкна бутона за гасене, и съм на Д почва да пищи първо да преместя лоста на паркинг и след това да загася. Сега не съм сигурен дали не остава на контакт, но със сигурност не гаси колата и пищи
Последно промяна от Krachunov на 16 Фев 2021 21:35, променено общо 1 път.
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Има ли вариант за заключване на 4те врати, ако е паднал акумулатора (12 волтовия). В такъв случай, как се отваря багажника - акумулатора в багажника ли е? Хибрида с 1.8 двигател също ли чрез лоста се поставя положение "парк"?
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Влизаш вътре, както едно време в ладата и цъкаш всички копчета едно по едно, накрая заключваш с механичния ключ.
Не съм тествал дали при отворена врата и щракнеш заключването и затвориш ще стане.
На королата акумулатора е от пред
- peterhr
- Обратна връзка:
Това със заключването и проверката през 1 секунда (не че е точно така), но все пак другите производители са го измислили. Даже на модели от преди 20тина години още. Много е вероятно и Тойота да го знаят
, но по-скоро не искат да го реализират.
Обикновенно аз слизам първи от колата. Ако трябва всеки път да се провиквам на жената или децата "последният да пипне предна дръжка", че да заключи ... Не е най-удобното за мен.
Например при Рено е доста по-добре реализирана тази екстра. Там когато картата се отдалечи от колата и има отворена врата, колата не се заключва. При затваряне на последната врата, след 3-4 секунди се заключва. Няма нужда да пипам дръжка, за да проверя дали се е заключила. Ако не чуя пипкането на клаксона за малко, тогава поглеждам мигача на вратата (там не беше на огледалото а на вратата) и ако той свети, значи е заключена от автоматичното закючване. Мигача свети постоянно (не с мигане) около 30 секунди след заключване.
Отключването е от всяка дръжка, дори и задните.

Обикновенно аз слизам първи от колата. Ако трябва всеки път да се провиквам на жената или децата "последният да пипне предна дръжка", че да заключи ... Не е най-удобното за мен.
Например при Рено е доста по-добре реализирана тази екстра. Там когато картата се отдалечи от колата и има отворена врата, колата не се заключва. При затваряне на последната врата, след 3-4 секунди се заключва. Няма нужда да пипам дръжка, за да проверя дали се е заключила. Ако не чуя пипкането на клаксона за малко, тогава поглеждам мигача на вратата (там не беше на огледалото а на вратата) и ако той свети, значи е заключена от автоматичното закючване. Мигача свети постоянно (не с мигане) около 30 секунди след заключване.
Отключването е от всяка дръжка, дори и задните.
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
► Виж съдържание
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
Питам от любознателност.Тази механична ключалка на споменатите къде се намира?А багажника отключва ли?dracunculus написа: ↑16 Фев 2021 21:12 Да. Поне сервизната кола, която последно карах (беше Корола 2019) имаше. Авенсисът ми и Лексусът имат също (на абсолютно същия принцип). В ключа има едно вградено малко механично ключе, което се вади и с него отключваш чрез нормална ключалка.
-
- Автомобил: Toyota Corolla 2019
- Благодарил/а: 3 пъти
Например при Рено е доста по-добре реализирана тази екстра. Там когато картата се отдалечи от колата и има отворена врата, колата не се заключва.
При Corolla също не се заключва колата , ако има отворена врата
При Corolla също не се заключва колата , ако има отворена врата
- peterhr
- Обратна връзка:
Точно това е голямата разлика. Аз слизам от Реното, детето слиза, затваря си вратата и колата се заключва.
Вариант 2, аз слизам от Королата, детето слиза, затваря си вратата иииии ..... тук има още два варианта. Или колата остава отключена до следващото ползване или .... аз се връщам до някоя от предните дръжки и я пипам, за да се заключи. Неудобно, ама какво да се прави.
Вариант 2, аз слизам от Королата, детето слиза, затваря си вратата иииии ..... тук има още два варианта. Или колата остава отключена до следващото ползване или .... аз се връщам до някоя от предните дръжки и я пипам, за да се заключи. Неудобно, ама какво да се прави.
- stereo_man
- Автомобил: Corolla E210
- Получена благодарност: 4 пъти
Питам от любознателност.Тази механична ключалка на споменатите къде се намира?А багажника отключва ли?
[/quote]
На шофьорската брава има ключалка. Багажникът може да се отвори и от вътре (мисля, че е механично отварянето). На самата врата на багажника също има бутон за отваряне, който вече май е ел.
Corolla E12;
Corolla E210
Corolla E210
- stereo_man
- Автомобил: Corolla E210
- Получена благодарност: 4 пъти
Относно заключването може би има някаква причина. Имам приятел с мерцедес gl 2015-16-та. При него е по същия начин, както при королата - докосваш за заключване върху едно квадратче на дръжката, а отключва като хванеш самата дръжка. Разликата там е, че има сензори на всички врати и има бутон за автоматично затваряне на вратата на багажника и заключване на автомобила
Corolla E12;
Corolla E210
Corolla E210