Avensis Т25 116 к.с. тресе
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Avensis
Ти пак като си стигнал до Стара Загора,добре.Един приятел си купи рав I генерация от Перник,но стигна само до Пловдив.Там-нов двигател(естествено втора употреба).Сега сериозно.Обичаният заподозрян за вибрации на празни обороти е демпферния маховик, а за трудно палене при топъл двигател-дюзите.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- gecko
- Автомобил: 2004 Avensis D4D 2.0 116 hp
И при мен тресе в тези обороти когато съм натиснал здраво газта, като стигне 1900-2000 си заспива. От време на време ми тества и нервите с непаленето при загрял двигател. Наскоро го държах 10-15 минути на отворен капак да изстине за да може да запали. Предстои проверка на дюзите на стенд, и ще видим какво ще излезе. Турбото замина вече за рециклаж. Полуоски и карета уж са добре. 1CD е двигателят.
Допълнение: От моят двигател капе яко масло и са ми казвали, че е възможно да капе горещо масло върху стартера, и следователно да създава проблеми. Колегите да ме коригират ако е невъзможно това, не съм вещ по тази тема. Единствено съм сигурен, че на мой приятел му замина алтернаторът по този начин(1CD, маслото си капело върху алтернатора докато не се е опекъл). Светва му лампа "червен акумулатор", рапатрак, 700-800 лв, нов алтернатор.
Допълнение: От моят двигател капе яко масло и са ми казвали, че е възможно да капе горещо масло върху стартера, и следователно да създава проблеми. Колегите да ме коригират ако е невъзможно това, не съм вещ по тази тема. Единствено съм сигурен, че на мой приятел му замина алтернаторът по този начин(1CD, маслото си капело върху алтернатора докато не се е опекъл). Светва му лампа "червен акумулатор", рапатрак, 700-800 лв, нов алтернатор.
2004 Avensis D4D 2.0 116 hp седан 1CD-FTV
- veso_hds
Когато не пали при загрял двигател, стартера няма вина.Тук се насочваш към дюзите.А защо си оставил да "капе яко масло".Аз ако видя една капка под колата веднага търся теча и го отстранявам.За 12г. два пъти ми се е случвало и двата пъти беше от капака на клапаните.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- gecko
- Автомобил: 2004 Avensis D4D 2.0 116 hp
Животът се случва, пътуванки напред-назад в чужбината, и така докато се установих наскоро в Софията. Вече са заделени време и средства, и Тойотко е в процес на лечение. Сменят се гумички, О-пръстени, уплътнения, семеринги и другите му там неща. Както споменах, турбото за рециклаж, но съм сигурен че и поне една дюза ще се отели на стенда. Ще бръкне в джоба, но най-евтината и екологична кола е тази, която имаме в момента. Тъй че...
2004 Avensis D4D 2.0 116 hp седан 1CD-FTV
- veso_hds
Разбирам те.Моят съвет е ако някоя дюза не е в ред да ги рециклираш всичките, а не само една или две.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.