Баш >300psi показа на уреда, нямам обяснения освен маслото да е влязло някъде, където не трябва... или просто съм му "сипАл" как си треа

Под "частично чист" имам впредвид изглежда все едно е похапвал вода. Свещите странно изглеждат нормално. Измерих го сега преди да направя едно кръгче - 250, другите не са мръднали. Направих няколко километра (тук има доста наклони, та позагря), премерих пак - всички до един 175. Чакам няколко часа да видим пак.
Както и да е, има достатъчно много предпоставки да се свали двигателят и да се прегледа/смени всичко. Поръчвам жираф и почвам.
Като гледам ще е stock - за "пипнати" варианти:
-турбо - не, по-скоро mk1.5 (3sgte) но не съм особено фен (на turbo в mk1)

-компресор - реално GZE конверсия, вероятно със eaton r410 от hr12ddr - nissan micra/note, не ми се струва възможно да се намери здрав ogura sc12/sc14, за rebuild има достатъчно писано защо напрактика не става.
-7age - колкото съм чел, излиза да е най-обещаващата атмосферна платформа за тези двигатели. Принципно това е план за по-нататъчни "доработки", но първо останалото... а то е мнооооого.
-4age - валове, компресия, bolt-ons, т.н. - не виждам никакви предимства пред 7a.
Borescope - lidl-ският, накратко - поне според мен не става за тези цели. Аксесоарите (огледалото, поне) не влизат през отвора за свещите, не изглежда да свети достатъчно силно за да може да се различи нещо по цилиндрите освен ако не е на сантиметър от него (или в моят случай - ако има чист метал)... абе не става.