Бензинов хибрид или само бензинов
-
- Автомобил: Corolla ts
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 18 пъти
Всичко е теоритично, изключая фабричен дефект. Все пак да дават 10 години гаранция не е за подценяване. Значи е тествана тази батерия, не вярвам да си сложат главата в торбата. А за колегата питащ мога да кажа от моя гледна точка. Аз шофирам повече градско като то ми е 80% на 20% извън градско. Той сам трябва да прецени според неговите нужди, ако кара колкото мен градско съм с две ръце за хибрид. От там на долу конвенционален автомобил. Това е лично мнение, и приемам всякакви "критики"
Corolla ts 1.8 hybrid 2020
-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
Ами, да се включа пак точно по този въпрос. Отдавна търся за често срещани проблеми с батерията (както вече казах) и нищо не намирам. Е сега пак ми стана интересно и гледах в немския Лексус-форум.....нищо. Има точно такава тема, никой не споменава за проблеми. Става дума за коли от 5 до 20 години (едни от първите Приуси), говорят и за таксита с по 350 000 до 500 000км без 1 проблем. Четох и някъде из американски Приус- и Лексус-форуми, в които не се споменава за каквото и да е дефекти. Имайки предвид, че точно там хибриди има в пъти повече от тук, и то от края на 90те....за мен това е от значение- факти, събрани от широката аудитория, на базата на много постове, все на хора каращи тези коли от много години, а не мнението на колеги тук, които даже не карат хибридни коли, пък имат мнение по въпроса (разбира се изключвам Boz, на който мненията винаги са много обосновани и подкрепени с факти, а не предположения и теоритизиране). Нека не твърдим неща, които само предполагаме, или някъде сме чули, че на шуря ми шуранайката е чула за подобен случай....
А че частни случаи има- със сигурност. Все пак дефекти може да има във всеки един детайл.
На базата на какво го твърдиш това, карал си хибрид, на който му е заминала батерията или имаш достоверен източник, който го твърди? Питам сериозно, не с цел заяждане, просто ме интересува, наистина

А че частни случаи има- със сигурност. Все пак дефекти може да има във всеки един детайл.
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
- urb
- Получена благодарност: 2 пъти
Тебе те разбрахме че караш Лексус. Нещо по темата ще има ли? Все пай е Тойота форум. Не Лексус форум.
Toyota Corolla E12 4ZZ-FE LPG
-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
Колега, в интерес на истината хибридната система на Лексус и Тойота е 1:1, само да те светна, ако не знаеш това. Така, че всичко казано от мен е ПО темата, без значение дали съм го чел в Лексус- или Тойота-форум. И няма никакво значение каква кола карам, или? И конкретно теб те моля да запазиш добрия тон. Нямаме нужда от пререкания с теб, пак!
Последно промяна от dracunculus на 19 Яну 2021 21:59, променено общо 1 път.
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
-
- Автомобил: Тойота,Митсубиши,Нисан,Лексус
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 102 пъти
Интересното в темата е, че се говори за закупуване на автомобил и то нов автомобил и спестяване..........абе как става тая работа. Купуваш си нещо ,което очевидно е само и изцяло разход и говориш за пестене..........някои неща нямат обяснение. Горе долу като да си купиш S класа дизел...........
- urb
То друга файда има ли от хибрида. Освен разхода. Нито върви, ното радва. За мен е или бензин или електрически автомобил. Никакви хибриди. Хибрида е нито рак, нито щука.
- urb
Значи, ако не съм съгласен с ТЕБ, не е добър тон, така ли? Ти последна инстанция ли си?dracunculus написа: ↑19 Яну 2021 21:48 Колега, в интерес на истината хибридната система на Лексус и Тойота е 1:1, само да те светна, ако не знаеш това. Така, че всичко казано от мен е ПО темата, без значение дали съм го чел в Лексус- или Тойота-форум. И няма никакво значение каква кола карам, или? И конкретно теб те моля да запазиш добрия тон. Нямаме нужда от пререкания с теб, пак!
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Много е относително. А и зависи за периода за който се гледа.vfr800 написа: ↑19 Яну 2021 21:54 Интересното в темата е, че се говори за закупуване на автомобил и то нов автомобил и спестяване..........абе как става тая работа. Купуваш си нещо ,което очевидно е само и изцяло разход и говориш за пестене..........някои неща нямат обяснение. Горе долу като да си купиш S класа дизел...........
Лично при мен, когато дойде момента на смяна на старото возило, сметките излизаха, че до 2рата година ще ми е по - евтино да карам нова, на лизинг разбира се. От колкото "нова" на 3- 5 години. Колите които гледах тогава варираха между 15-17 хиляди лева - 3- 5 годишните. По - евтини обезсмисляха смяната на старата пък нали се борим за комфорт сигурност уу ааа... В този ред на мисли една нова кола тези пари, ще съм ги дал на 2рата година. Без през това време да мисля да обслужвам "консумативи" като ангренаж, накладки/дискове, акумулатор, съединител.. След 2рата година ЕВЕНТУАЛНО ... много евентуално, може би 2рата ръка автомобил може да ти е по - евтин. НО все пак един 5 годишен автомобил след 5 години ще е 10 годишен. Един нов такъв ще е на 5. Колко пари би взел на 5 годишен и на 10 годишен.
Относно пестенето, ако за една година да речем минаваш 15 000км
в единия случай имаш разход 8 което са ти 1200 литра
в другия случай имаш разход 5 което са ти 750 литра
В единия случай са ти 2220 лева за гориво
в другия случай са ти 1400
при цена 1.85 средно.
Разликата е 800 лева за година
за 5 години са ти 4000 лева.
Тоест разликата си я избиваш..
за корола
1.2L Turbo 12PT (116 HP)
6-степенна ръчна (4X2)
41 990,00 лв.
-------------------------------
1.8L (HV special) 18H- (122 HP)
Безстепенна автоматична трансмисия (CVT) (4X2)
47 990,00 лв.
почти... Ако караш повече по - бързо ще е
Сега разбира се ако гледаш някакви по - скъпи турбо-бензинови коли от тези хибридчета, сметките ще са други.. ама за тези проблеми си има сини хапчета ;)

Последно промяна от Krachunov на 19 Яну 2021 22:20, променено общо 4 пъти.
-
Само за протокола, колко км си минал с твой хибрид.. Не служебен/на един приятел/тест драйв/чух/видях/казаха ми?
- urb
Темата е хидрид или турбо-бензин. Имам турбо-бензин 180 коня от година и половина, купуван чисто нов и върви на гръм. Минавам към 10 000 км. на година. Доволен съм много. Кефа цена няма. Хибрид нямам. Сметнах че ще изплати след 7 години на моето каране. Сини хапчета не взимам, но не си падам по мъже за да ти покажа как се справям и без тях. Хайде пии си успокоителните и лягай.
-
След като нямаш хибрид, явно не си карал или поне не достатъчно, какви сметки какви пет лева говориш. Карай си комплексите... опа новите турбо бензинови скъпи коли и ако си напрегнат мястото да се доказваш не е нито на пътя нито тук.
- kaloto11
- Автомобил: Toyota Avensis 1.8 T27, 2018
Първо да благодаря на всички за СТРАСТНИТЕ коментари

.Започнаха спорове които нямат нищо общо с темата ,за това ще я конкретизирам .Ако имате Авенсис 1.8 ,147кс производство 2018 с всички екстри за модела и решите да го смените САМО с Корола 2.0, 180кс модел 2020 също всички екстри за модела и да кажем ,че и двете коли имат еднакъв разход на гориво .Кое като предимства (освен разхода) ще ви накара да си я закупите и кое ще ви откаже?
Забравих да спомена ,че за новата ще трябва да доплатя около 4000 евро.Другият въпрос е какво ще получа за тази разлика и дали си заслужава?

Toyota Avensis 1.8 Valvematic (147 Hp) Multidrive S
-
- Автомобил: Toyota Corolla 1.6 e210
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Най най - основното е на ново чисто нова кола, и разхода на гориво може да се разглежда градско, другото е по нов дизайн и евентуално някакви екстри за безопастност ако липсват при авенсис, според мен твоята дилема е дали да си направиш кефа с нова кола или да караш "старата" 

Toyota Corolla 1.6 e210
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Прочетете темата за новата корола. Не са ли твърде много репликите за проблеми с автомобили на около и под една година.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
-
- Автомобил: Corolla ts
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 18 пъти
Така зададен въпроса аз бих се въздържал от покупката. Ама това си е мое мнение. Аз купих королата само заради хибрида за проба. Но следващата ми покупка ще бъде лексус. Сравнявайки я с мерцедес s63 е невъзможно за лукс и екстри но ми хареса хибрида. Та въпроса ти е пак в твоите ръце. За пробата заложих на най евтиния вариант 2-ро ниво на оборудване, но пък ме изненада положително за тези пари. Да вярно от това което карам няма как да кажа уау. Но за тези пари си е уау.
Corolla ts 1.8 hybrid 2020