Toyota Auris 1.6 2009 проблем
Toyota Auris 1.6 2009 проблем
Здравейте , имам следния проблем. Тойота Аурис 2009 1.6 бензин със газ монтиранапреди 30 000 км някъде в ТОП ГАЗ в софия .При загряване на мотора и работа на газ светват лампите за check engine , Check VSC , track off. И започва работа на три цилиндира. Случва се и при потегляне на първа скорост ,при работа на място , при каране с 80 на 5 предавка. Не съм забелязал някаква конкретна закономерност. И след някакво време грешката за check engine се изчиства от таблото и започва абсолютна нормално и коректна работа. Единственото ,което се забелязва е че ако го направи в движение и се продължи да се кара изпада в някакъв момент все едно отпушва за момент тръгва и в следващия пак забива нос и продължава работа на три цилиндира. От майстора който слага газта беше обяснено в началото , че е от филтрите не се били сменяли сменят се резлтат е същия. След това изкараха на диагностика Delphi , че проблемът е в първа бобина сменена е с Денсо и проблемът си продължава. Единствното нещо ,което съм забелязал, че при минаване на три цилиндира на газ като започна да вадя буксите на бобините се оправя още на първата махната и върната на място букса , без значение на кой цилиндър е . Карана е и без бушон на газовата ,само на бензин пак светва само check engine ,но не излючва цилиндър и губи малко от мощността. Дали някой има идея какво може да е и ако може да препоръчате добър сервиз където да решат тази агония.